11. 11. 2020

Najpopularnejši multivitamini za otroke v celi galaksiji so vam na voljo 20% ugodneje. poteklo

Najpopularnejši multivitamini za otroke v celi galaksiji so vam na voljo 20% ugodneje. - Slika 1

Za pravilno rast in razvoj otrok je najpomembnejša uravnotežena prehrana, s katero dosežemo pravilen vnos vitaminov in mineralov ter drugih hranljivih snovi. Vendar je ob današnjem načinu življenja otrokom mnogokrat nemogoče ponuditi okusno in obenem zdravo hrano, katera vsebuje vse potrebne hranljive snovi. Posledica tega je uživanje hrane siromašne z vitamini in minerali. Poleg tega so otroci neprestano izpostavljeni številnim virusom in bakterijam. Tudi ko so v šoli, se igrajo zunaj ali doma, moramo otroke zaščititi pred zunanjimi vplivi. Vitamini in minerali lahko pomagajo varovati otroke pred prehladi in infekcijami.

Vse te zahteve izpolnjujejo Marsovci, ki vsebujejo tudi zelo pomembne vitamine, minerale in druge koristne snovi potrebne za krepitev imunskega sistema, boljši apetit in pravilno rast in razvoj otrok. 

Nekaj nasvetov, ki bodo v pomoč, da se bo vaš otrok počutil bolje!

  • Pazite na prehrano svojega otroka: Prehrana je pomemben faktor za počutje vašega otroka. Raznovrstna in uravnotežena prehrana odgovarja potrebam vašega otroka ko je govora o proteinih, vitaminih in mineralih, potrebnih za rast in razvoj. Pod uravnoteženo prehrano razumemo štiri obroke na dan, a zajtrk je zelo potreben, da bi dan začeli na kar najboljši način. Izjemno je pomembno, da je prehrana otroka poleg uravnoteženega vnosa ogljikovih hidratov, maščob in proteinov, vitaminov in mineralov bogata tudi z vlakninami, ki bodo omogočile normalno delovanje prebavnega sistema, redno iztrebljanje (manjše tveganje za zaprtje) in naravni potek mnogih presnovnih procesov.
  • Prepričajte otroke, da se ukvarjajo s športom: Šport je koristen za telesni in psihični razvoj otroka. Telesna aktivnost krepi delovanje srca in izboljšuje otrokovo kondicijo. Šport spodbuja voljo vašega otroka da se potrudi spoznati svoje meje, razvija samospoštovanje ter vzgojne vrednote kot so strpnost, koncentracija, disciplina, spoštovanje drugih.
  • Spanje: Vaš otrok potrebuje dovolj kvalitetnega spanca za potrebe razvoja, obnavljanje fizične in psihične moči. Pomanjkanje spanca lahko privede do problemov s težo, do disfunkcije imunskega in živčnega sistema ter do zmanjšanja koncentracije za učenje. Vaš otrok mora v povprečju spati:
    • 12 ur + popoldanski počitek za otroke do 3 let starosti
    • 12 ur, za otroke od 3 do 6 let starosti
    • od 10 do 11 ur, za otroke od 6 do 10 let starosti
    • od 9 do 10 ur, za otroke od 10 do 13 let starosti
  • Da bi bil spanec vašega otroka kar najbolj kvaliteten, priporočamo, da otrok največ energije porabi v popoldanskem času, poje lahko večerjo in gre k počitku vedno ob isti uri. Pomembno je, da je otrokova soba prezračena in mirna.

Multivitamini Marsovci so vam na voljo 20% ugodneje.*

Akcija traja od 11.11. do 11.12.2020.*

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Akcija je potekla.