izbor

A-Derma Exomega krema - 200 ml

A-Derma Exomega krema je izdelek za nego težkih in lokaliziranih oblik atopične in zelo suhe kože. Krema za nego zelo atopične in izrazito suhe kože dojenčkov, otrok in odraslih.
Več...
Pakiranje
23,44 €

Rhealba oves, ki ga vsebujejo vsi A-Derma izdelki, je bil med več kot 80 vrstami izbran zaradi svojih proti-dražilnih in pomirjajočih lastnosti ter kultiviran na kontroliran način. Dolgoletne izkušnje z vzgajanem Rhealba ovsa in več kot 20-letna praksa raziskovanja so nas privedle do odkritja posebnih in do sedaj še neodkritih lastnosti poganjkov Rhealba ovsa, ki poženejo v prvem stadiju polne rasti: maksimalna koncentracija specifičnih aktivnih učinkovin, izredna učinkovitost in zelo dobro prenašanje. Exomega izdelki nove generacije vsebujejo tudi dve originalni aktivni učinkovini: ekstrakt poganjkov Rhealba ovsa in Filaxerin.

A-Derma Exomega krema nove generacije je namenjena pacientom z atopično in zelo suho kožo; za dojenčke, otroke in odrasle. Zmanjšuje suhost kože, pomirja draženje, obnavlja naravno zaščito kože in ščiti kožo pred delovanjem negativnih zunanjih vplivov. Za nego obraza in telesa. Brez dišav, brez parabenov. Hipoalergen.

Sestava:
Ekstrakt poganjkov Rhealba ovsa, omega 6 maščobne kisline, 10 - hidroksi-decenionska kislina (svetlinovo olje) , vitamin B3 (nikotinamid).Brez dišav, brez parabenov, hipoalergen.

Delovanje:
Ekstrakt poganjkov Rhealba ovsa je zaslužen za protivnetno in imunomodulatorno delovanje, zaradi visoke koncentracije specifičnih aktivnih sestavin – saponinov in flavonoidov. Saponini so naraven imuno-modulator - zavirajo prekomerno izločanje interlevkinov pri atopijskem dermatitisu in aktivirajo regulacijske T limfocite. Flavonoidi delujejo protivnetno - zavirajo izločanje vnetnih mediatorjev: prostaciklinov in levkotrienov. Druga aktivna snov, Filaxerin, obnavlja zaščitni hidrolipidni sloj kože in blaži suhost kože. Je kombinacija dveh snovi, ki imata komplementarno delovanje:10-HDA (10-hidroksi-decenionska kislina) spodbuja sintezo filagrina, proteina, ki se naravno nahaja v koži in je nujno potreben za tvorbo korneocita (roženih celic). Poleg tega, 10-HDA skupaj z omega 6 maščobnimi kislinami zmanjšuje pomanjkanje medceličnih lipidov. Na ta način Filaxerin restrukturira in obnavlja zaščitni sloj kože. Vitamin B3 (nikotinamid) pomaga pri sintezi ceramidov v koži ter obnavlja in krepi naravno bariero kože.

Indikacije:
Atopijski dermatitis , zelo suha koža

Kontraindikacije, stranski učinki, interakcije:
Niso poznane. Samo za zunanjo uporabo. Hraniti pri sobni temperaturi, izven dosega otrok. V primeru pojava alergije prekiniti z uporabo in se posvetovati z zdravnikom.

Način uporabe:
Exomega krema se ne nanaša direktno na kožo, temveč se predhodno podrgne med dlanmi, da se na ta način ogreje in olajša mazanje. Šele nato se kremo nanese na kožo. Delovanje je boljše, če se izdelek nanaša z blagim masiranjem. Nanesti 2 krat dnevno na prizdeta področja kože na obrazu in telesu.

Doziranje:
2-krat dnevno

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Negujte kožo s kozmetiko Lierac sedaj kar 30% ugodneje

Negujte kožo s kozmetiko Lierac sedaj kar 30% ugodneje

V času ko jesen riše barve na platnu narave vas Lierac obdaruje s kar 30% popustom na celotno linijo izdelkov.Akcija traja od 15.10. 2014 do 15. 11. 2014.Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.