Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Naprej

Fluimukan, 10 šumečih tablet

Zdravilo Fluimukan 200 mg se uporablja za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo.
Več...
Pakiranje
11,10 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

acetilcistein

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Fluimukan 600 mg vsebuje acetilcistein. Acetilcistein spada v skupino zdravil, imenovanih mukolitiki. Uporablja se za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

 • če imate astmo ali ste doživeli krč sapnic (bronhospazem),
 • če imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku (ulkus),
 • če imate hujša jetrna obolenja (npr. ciroza jeter),
 • če ste starejši in imate oslabljen refleks za kašelj ali če težko dihate.

Jemanje drugih zdravil
Pri sočasnem jemanju drugih zdravil lahko pride do medsebojnega delovanja, zato morate svojega zdravnika obvestiti:

 • če jemljete nekatere antibiotike (peniciline, eritromicin, cefalosporine, tetracikline...); v teh primerih naj bo med uporabo/zaužitjem antibiotika in zdravila Fluimukan 600 mg vsaj 2-urni presledek,
 • če jemljete zdravila za zaviranje kašlja (antitusike), ker lahko zaradi oslabljenega refleksa kašljanja povzročijo nevarno zastajanje sluzi v dihalih,
 • če jemljete zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka ali srčnega popuščanja (npr. lizinopril), ker acetilcistein zveča njihov učinek,
 • če jemljete aktivno oglje (za pomoč pri zastrupitvah s hrano), ker zmanjša prehajanje acetilcisteina iz prebavil v kri.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo Fluimukan 600 mg med nosečnostjo lahko uporabljate le po nasvetu zdravnika.
Med jemanjem zdravila naj matere ne dojijo.

Pomembne informacije o zdravilu
Šumečih tablet Fluimukan 600 mg ne smejo jemati otroci, mlajši od 14 let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 14 let: Naj vzamejo eno šumečo tableto enkrat na dan, kar ustreza 600 mg acetilcisteina. Največji dnevni odmerek je 600 mg acetilcisteina ali ena šumeča tableta.

Način uporabe zdravila
Šumečo tableto raztopite v kozarcu vode in popijte vso raztopino. Zdravilo vzemite po jedi. Med jemanjem zdravila Fluimukan 600 mg šumeče tablete morate piti dovolj tekočine (2 l vode dnevno). Priporočamo tudi vlažne inhalacije.
Če se zdravstveno stanje po 5 do 7 dneh jemanja zdravila Fluimukan 600 mg ne izboljša ali se celo poslabša, morate obiskati zdravnika.

Blank-slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin zaščita pred soncem vam je na voljo 25% ugodneje!

Eucerin zaščita pred soncem vam je na voljo 25% ugodneje!

Poleg površinskih poškodb kože nezaščitena izpostavljenost UV-sevanju povzroči tudi nevidne poškodbe DNK v jedru vsake kožne celice. DNK-kode tvorijo vse gradnike (beljakovine), ki sestavljajo človeško telo, in že najmanjša sprememba te kode lahko povzroči ...