Gastal, 30 tablet

Zdravilo Gastal se uporablja za zdravljenje stanj z zvečanim izločanjem želodčne kisline z zgago ali brez nje, povezanih z razjedami, vnetjem sluznice požiralnika ali želodca (gastritis) ter kilo.
Več...
Pakiranje 30 tablet
6,00 €
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: prebavila, želodec, sluznica
Simptom: bolečina, zgaga, spahovanje, razjeda
Vsebnost: antacid
Zdravje: kajenje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

aluminijev hidroksid, magnezijev karbonat, magnezijev hidroksid

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Aluminijev hidroksid in magnezijev karbonat v obliki gela ter magnezijev hidroksid nevtralizirajo kislo vsebino želodca in tako lajšajo težave, ki nastanejo zaradi pretirane kislosti želodčne vsebine.
Zdravilo Gastal se uporablja za zdravljenje stanj z zvečanim izločanjem želodčne kisline (hiperacidnost) z zgago ali brez nje, povezanih z razjedami, nastalimi zaradi kisle vsebine želodca (peptične razjede), vnetjem sluznice požiralnika zaradi vračanja vsebine želodca nazaj v požiralnik (refluksni ezofagitis), vnetjem želodca (gastritis) ali kilo, pri kateri je del želodca premaknjen v medpljučni prostor (hiatusna hernija).

Zdravila ne uporabljajte
Ne jemljite zdravila Gastal, če imate hudo okvaro ledvic.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

 • če ga dajete otrokom,
 • če imate majhno telesno maso,
 • če imate okvaro ledvic.

Jemanje drugih zdravil
Tako kot druga zdravila proti želodčni kislini tudi zdravilo Gastal vpliva na absorpcijo nekaterih zdravil (tetraciklinov, acetilsalicilne kisline, naproksena, zdravil, ki vsebujejo železo...), zato je treba ta zdravila vzeti vsaj dve uri po zaužitju antacidov ali uro pred tem.
Ker lahko antacidi vplivajo tudi na absorpcijo drugih zdravil, velja splošno priporočilo za uporabo antacidov, da drugih zdravil ne jemljemo hkrati z antacidi ali jih vzamemo najmanj eno uro pred njimi ali najmanj. eno uro po njih.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite uporabljate zdravilo Gastal le po nasvetu zdravnika.

Pomembne informacije o zdravilu
Zdravilo Gastal odsvetujemo otrokom, mlajšim od šest let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti štirido šestkrat na dan (ne več kot 8 tablet v 24 urah in ne dlje kot 2 tedna) približno uro po jedi in zvečer pred spanjem (razen, če zdravnik ne predpiše drugače). Za lajšanje zgage priporočamo enak odmerek kadarkoli, ne glede na obrok hrane.
Otroci od 6 do 12 let: Priporočeni odmerek za otroke, stare od 6 do 12 let, je polovični odmerek za odrasle.

Način uporabe zdravila
Priporočamo, da vzamete zdravilo Gastal približno uro po jedi. Za lajšanje zgage lahko vzamete zdravilo Gastal kadarkoli, ne glede na obrok hrane. Tablete je treba pred zaužitjem raztopiti v ustih, kar omogoči hitrejše in močnejše delovanje zdravila.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Veliko jesensko znižanje prehranskih dopolnil NutriLAB!

Veliko jesensko znižanje prehranskih dopolnil NutriLAB!

Z jesenjo prihaja čas pobiranja pridelkov, barvitih listov, toplih dni in malce hladnejših noči. Z jesenjo pa prihaja na Lekarnar.com tudi velika jesenska akcija prehranskih dopolnil NutriLAB.  V NutriLAB-u zaupajo v naravo, v njena mala, neprecenljiva bogastva ter v njeno neizmerno ...