Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Naprej

Septolete plus, oralno pršilo

Oralno pršilo Septolete plus priporočamo za simptomatsko lajšanje bolečine v žrelu pri blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu (faringitis, laringitis) ter pri prehladu in gripi.
Več...
Pakiranje 30 ml
6,78 €
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo
Mesto uporabe: usta, grlo, sluznica, dlesni, žrelo
Simptom: bolečina, prehlad, gripa, vnetje, afte
Vsebnost: antiseptik, analgetik
Zdravje: potovanje, diabetes

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

benzokain, cetilpiridinijev klorid

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Oralno pršilo Septolete plus vsebuje dve učinkovini, cetilpiridinijev klorid in benzokain. Cetilpiridinijev klorid je blag antiseptik, ki uničuje bakterijske povzročitelje bolečega žrela ter vnetja v ustni votlini in žrelu, v določeni meri pa tudi zavira razvoj nekaterih vrst gliv in virusov. Blaži vnetja v ustih in žrelu, predvsem pa preprečuje razvoj hujših bakterijskih vnetij. Benzokain spada v skupino lokalnih anestetikov. Olajša bolečino pri požiranju, ki pogosto spremlja infekcije in vnetja v ustih in žrelu. Oralno pršilo Septolete plus deluje lokalno protimikrobno in protibolečinsko. Razkužuje ustno votlino in žrelo ter lokalno blaži bolečino.
Oralno pršilo Septolete plus priporočamo za simptomatsko lajšanje bolečine v žrelu:

 • pri blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu (faringitis, laringitis),
 • pri prehladu in gripi.

Zdravila ne uporabljajte

 • če ste alergični (preobčutljivi) na druge lokalne anestetike,
 • če ste odvisni od alkohola.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

 • če imate kakršnekoli težave z dihanjem,
 • če ste starejši od 65 let,
 • če kadite,
 • če imate kakršnokoli bolezen srca.

Nosečnost in dojenje
O varnosti zdravila Septolete plus med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporabe v teh obdobjih ne priporočamo.

Pomembne informacije o zdravilu
Če imate hujšo okužbo z močnimi bolečinami v žrelu, visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, zlasti če se težave po 3 dneh ne izboljšajo.
Po uporabi zdravila Septolete plus se lahko pojavi začasen pekoč občutek, omrtvelost sluznice ust in žrela ali oteženo požiranje. Uživanje hrane in pijače je lahko oteženo ali pa je povečana verjetnost ugriza v ustnice in/ali jezik. Vsaj eno uro po uporabi zdravila zato ne jejte, ne pijte, ne žvečite in si ne umivajte zob.
Če imate odprte rane v ustih, ne uporabljajte zdravila Septolete plus, ker cetilpiridinijev klorid upočasni celjenje ran.
Zdravila Septolete plus ne pršite v oči ali v bližino oči niti ga ne vdihavajte.
Zdravila Septolete plus ne uporabljajte dalj časa nepretrgoma ali prepogosto, saj jemanje večjih odmerkov od priporočenih poveča možnost za pojav methemoglobinemije, ki je resen neželeni učinek.
Uporabe zdravila Septolete plus ne priporočamo otrokom, mlajšim od 12 let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Za posamezni odmerek dvakrat zapored pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 do 3 ure, največ 8-krat na dan.

Način uporabe zdravila
Zdravila Septolete plus ne smete jemati hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje protimikrobno učinkovitost zdravila Septolete plus. Po uporabi zdravila vsaj eno uro ne jejte in ne pijte.

 1. Pred prvo uporabo zdravila Septolete plus ali če zdravila Septolete plus že dlje časa niste uporabljali, večkrat (5 do 9-krat) pritisnite na pršilno glavo in sprostite nekaj zdravila v zrak ali v umivalnik. Pritisnite tolikokrat, da se pojavi fino razpršena meglica.
 2. Pred uporabo odstranite plastično zaporko.
 3. Široko odprite usta, usmerite cevko pršilnika proti žrelu in pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.
 4. Po vsaki uporabi zdravila plastično zaporko spet namestite na pršilno glavo. Zdravilo Septolete plus naj uporablja samo en bolnik.

Zdravila Septolete plus ne uporabljajte več kot 3 dni zaporedoma.

Blank-slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Thermalium - dotik lepote.

Thermalium - dotik lepote.

THERMALIUM je kozmetična linija izdelkov za osebno nego, ki vsebuje unikatno sestavino – vsestransko učinkovito termomineralno vodo iz Moravskih Toplic. Redna uporaba izdelkov THERMALIUM zagotavlja koži ustrezno vlaženje, ji povrne sijaj in naravno prožnost. Kolekcija izdelkov je ...