Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Naprej

Tantum Verde 1,5 mg/ml, oralno pršilo

Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina se lahko uporablja za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki nastanejo zaradi okužb in stanj po operaciji ali so posledica radioterapije (t.i. radiomukozitis).
Več...
Pakiranje 30 ml
7,76 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

benzidamin

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminnijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina se lahko uporablja:

  • brez predhodnega posveta z zdravnikom za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki nastanejo na primer zaradi okužb in stanj po operaciji,
  • po nasvetu in navodilu zdravnika za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so posledica radioterapije (t.i. radiomukozitis).

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Uporaba zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina pri bolnikih z bronhialno astmo lahko izzove krčenje gladkih mišic bronhijev (bronhospazem).
Uporaba zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina ni priporočljiva za bolnike, ki so preobčutljivi za salicilno kislino ali druga nesteroidna protivnetna zdravila.
Če imate okvaro jeter, okvaro ledvic ali če ste starejši, se pred uporabo zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina posvetujte s svojim zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo ne smete uporabljati.

Pomembne informacije o zdravilu
Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.
Pri nekaterih bolnikih lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če se ti simptomi ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom; kot je primerno.
Otroci morajo zdravilo jemati pod nadzorom odraslih.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Običajen odmerek je 4 do 8 razprškov 2- do 6-krat na dan.
Otroci od 6 do 12 let: Običajen odmerek je 4 razprške 2- do 6-krat na dan.
Otroci, mlajši od 6 let: Običajen odmerek je 1 razpršek na 4 kg telesne mase do največ 4 razprški 2- do 6-krat na dan.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina je namenjeno za uporabo v ustih (oralno uporabo). Uporablja se za razprševanje v ustni votlini oz. žrelu. Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina lahko uporabite 2- do 6-krat na dan (vsake 1,5 do 3 ure).
Navodilo za pravilno uporabo zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina:

  1. Vsebnik za pršilo uporabljajte v pokončnem položaju.
  2. Dvignite cevko za razprševanje do pravega kota (90 stopinj).
  3. Pri prvi uporabi usmerite cevko stran od obraza in močno, večkrat pritisnite zeleni bat navzdol, dokler se raztopina popolnoma ne razprši iz cevke. Sedaj je vsebnik pripravljen za uporabo.
  4. Cevko usmerite proti vnetemu delu v ustni votlini ali žrelu in ponovno pritisnite zeleni bat navzdol. Z enim pritiskom boste sprostili en razpršek.
  5. Po nanosu ustreznega števila razprškov s tkanino obrišite konico cevke. Tako boste preprečili zamašitev cevke.
  6. Cevko za razprševanje potisnite navzdol. Tako boste preprečili dodatno razprševanje.
  7. V cevko za razprševanje ne potiskajte ničesar. Če se cevka zamaši, vrnite pršilo v lekarno.

Če se težave v 7 dneh ne izboljšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Eucerin zaščita pred soncem vam je na voljo 25% ugodneje!

Eucerin zaščita pred soncem vam je na voljo 25% ugodneje!

Poleg površinskih poškodb kože nezaščitena izpostavljenost UV-sevanju povzroči tudi nevidne poškodbe DNK v jedru vsake kožne celice. DNK-kode tvorijo vse gradnike (beljakovine), ki sestavljajo človeško telo, in že najmanjša sprememba te kode lahko povzroči ...