Airjolie 2 Deluxe, inhalator

Airjolie 2 Deluxe je visokokakovostni inhalator, namenjen za zdravljenje bolezni, kot so astma in kronični bronhitis, tako v profesionalni praksi oz. v zdravstvenih ustanovah kot v domači negi.
Več...
Pakiranje 1 komplet
Poštnina Brezplačna poštnina
57,85€
Lastnosti
Oblika: inhalator
Mesto uporabe: grlo, pljuča, usta, dihala
Simptom: astma, prehlad

Medicinski pripomoček

Airjolie 2 Deluxe je visokokakovostni inhalator, namenjen za zdravljenje bolezni, kot so astma in kronični bronhitis, tako v profesionalni praksi oz. v zdravstvenih ustanovah kot v domači negi. Aparat razprši tekočino, vključno z zdravili na tako majhne delce, da je učinkovit tudi v najnižjih predelih dihalnih poti. Sistem zagotavlja visoko izkoriščenost uporabljenega zdravila.

Kombinacija inovativne razpršilne ampule in ustnega nastavka poveča pretok zdravila v fazi vdiha in ga zmanjša v fazi izdiha.

V kompletu so naslednji dodatki: Razpršilna ampula ( za inhalacijsko tekočino ), nosni nastavek, ustni nastavek, obrazna maska za odrasle, obrazna maska za otroke, plastična cev, rezervni zračni filter.

Lastnosti:

 • primeren tudi za profesionalno uporabo
 • možnost neprekinjenega delovanja
 • batni kompresor
 • pretok 15 l/min
 • dimenzije: 31 x 22 x 13 cm
 • teža 2,3 kg
 • prostornina za tekočino: 16 ml
 • hitrost razprševanja: 0,60 ml/min
 • velikost razpršenih delcev: 2,70 mikrona
 • garancijska doba: 3 leta.

Varnostni ukrepi:

 • Redno preverjajte, da električni kabel ni poškodovan.
 • Ne uporabljajte podaljškov. Kabel in aparat naj se nahajata daleč od toplih površin.
 • Kabla in vtičnice se ne dotikajte z mokrimi rokami. Izdelka ne uporabljajte med kopanjem v kopalni kadi ali med tuširanjem. Izdelek se ne sme potopiti v vodo. Če se to zgodi, se ga ne dotikajte, dokler el. kabel ne iztaknete iz el. omrežja. Potem aparat pošljite na servis in ga nikar ne prižigajte.
 • Po vsaki uporabi iztaknite električni kabel.
 • Popravila lahko izvaja samo pooblaščeni servis oz. uvoznik. Nepooblaščena popravila izničijo garancijo.
 • Otroci lahko uporabljajo ta inhalator le pod nadzorom odrasle osebe.
 • Uporaba tega inhalatorja ne nadomesti zdravljenja, ki vam ga predpiše zdravnik.

Navodila za uporabo:

 1. Nežno odprite pokrov aparata (ne forsirajte) in aparat priključite na električno omrežje.
 2. Odvijte zgornji del ( neprozorni ) razpršilne ampule, tako da obračate v obratni smeri urinega kazalca.
 3. V spodnji del vlijte inhalacijsko tekočino (fiziološko raztopino ali predpisano zdravilo ). Ob strani je merilna lestvica - kapaciteta do 16 ml.
 4. Ampulo zaprite – privijte zgornji del.
 5. En konec cevke nataknite na šobo za izhod zraka iz inhalatorja ( napis AUTLET ), drugi konec pa na dno inhalacijske ampule.
 6. Na zgornji del ampule nataknite enega od nastavkov ( za nos, usta ali masko ). Nastavek za usta je primeren predvsem za inhalacijo v spodnje dihalne poti oz. pljuča.
 7. Prižgite aparat, tako da zavrtite stikalo iz položaja 0 v položaj I. Inhalirajte po navodilih zdravnika.
 8. Po opravljeni inhalaciji aparat ugasnite in nato iztaknite kabel iz električnega omrežja.

Nasvet:
Razpršilna ampula FASTERJET omogoča, da izberete hitrejšo inhalacijo. To lahko opravite na 2 načina:

 1. Uporabite ustni nastavek.
 2. Če želite uporabiti obrazno masko, lahko za hitrejšo inhalacijo odstranite (dvignete) z ampule zgornji pokrovček z membrano.

Čiščenje:
Po vsaki uporabi dobro operite vse uporabljene nastavke in ampulo (razen cevke). Ampulo odprite in vse njene dele ter uporabljene nastavke umijte pod tekočo vodo na približno 60°C. Lahko uporabite milnico ali blag detergent. Potem dobro splahnite, obrišite z vpojnim papirjem in pustite na zraku, da se posuši.

Nastavke in ampulo (razen cevke) lahko tudi sterilizirate na dva načina:

 • S hladno sterilizacijo: Potopite jih v razkužilo za razkuževanje predmetov, ki se dobi v prosti prodaji v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki. Upoštevajte čas sterilizacije, ki je napisan v navodilu dezinfekcijskega sredstva.
 • S parno sterilizacijo (avtoklaviranje) velja za ampulo, nosni in ustni nastavek (razen cevke in mask): do 20 minut na temperaturi 121°C ali do 7 minut na temperaturi 134°C. Potem sterilizirane nastavke pustite, da se posušijo.

Sam aparat očistite z vlažno krpo. Aparata ne smete prati z vodo ali ga potopiti vanjo. Aparata ne uporabljajte v prisotnosti mešanice anestetičnih gorljivih hlapov in zraka ali kisika.

Zamenjava zračnega filtra:
Odstranite ( potegnite navzven ) pokrovček filtra. Pri tem si lahko pomagate z nohtom ali npr. ravnim izvijačem. S pokrovčka nato izvlecite filter in ga nadomestite z novim. Ponovno vstavite v ležišče.

Predlagamo zamenjavo razpršilne ampule po 100 do 120 aplikacijah ali po 20 izvedenih sterilizacijah.

Pomembno:
Ampula je iz materiala, odpornega na večino klasičnih inhalacijskih sredstev. Glede na raznovrstnost teh sredstev na trgu pa je nemogoče izključiti možnost nekompatibilnosti v posameznem primeru. Zato svetujemo, naj bo zdravilo v ampuli samo v času inhalacije, po inhalaciji pa ampulo nemudoma operite. V ampulo ne dajajte eteričnih olj.

Tehnične lastnosti:
Batni inhalator – elektromedicinski aparat. Uvršča se med medicinske pripomočke razreda II, razred tveganja IIa, delovni tlak: 1,1 bar (110 kPa); pretok zraka: 15 litrov/min; dimenzije: 31x22x13 cm; teža: 2,3 kg; glasnost: 58 dB; velikost razpršenih delcev MMAD 2,7 mikrona.

Dobavitelj: Star 2000 d.o.o., Obrtna ulica 13, 6310 Izola - Isola, Slovenija, e-mail: info@star2000.si
Proizvajalec:
 3A Health Care, Italija

Blank slika

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

La Roche-Posay - Za boljše življenje občutljive kože. Zahvaljujoč več kot 1000 kliničnim študijam La Roche-Posay razpolaga z edinstvenim poznavanjem občutljive kože in nudi ustrezno nego za vsak tip občutljive kože. Kakovost življenja je postala osrednja tema sodobne dermatologije. Eden izmed ...