Alicalm, 400 g

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene. Za dietetsko uravnavanje Crohnove bolezni pri bolnikih starejših od 5 let.
Več...
Pakiranje 400 g
30,61€

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene. Za dietetsko uravnavanje Crohnove bolezni pri bolnikih starejših od 5 let. Vsebuje sladila in sladkorje.

S hranili izpopolnjena prehrana z okusom vanilije, obogatena z mlečnimi beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, minerali, elementi v sledovih in vitamini. Izdelek vsebuje sladila in sladkorje.

Pomembno obvestilo:
Izdelek je primeren samo za enteralno uporabo. Izdelek se uporablja izključno pod zdravniškim nadzorom. Izdelek ni primeren za dojenčke in otroke do 5 leta starosti. Izdelek je primeren kot edini vir prehrane ali kot dopolnilo k dieti.

Priporočena koncentracija napitka:

 • 30% w/v (teža/volumen) (100 g izdelka, ki mu je potrebno dodati vodo do 330 ml volumna, predstavlja kalorično vrednost 1,35 kcal/ml).
 • Za osmotsko občutljive bolnike se priporoča začetno koncentracije 20% w/v (teža/volumen) (100 g izdelka, ki mu je potrebno dodati vodo do 500 ml volumna, predstavlja kalorično vrednost 0,9 kcal/ml).
 • Izdelek lahko pripravite tudi v obliki višje koncentracije in sicer 33% w/v (teža/volumen) 100 g izdelka, ki mu je potrebno dodati vodo do 300 ml volumna, predstavlja kalorično vrednost 1,5 kcal/ml). Pri tej koncentraciji je potrebno poskrbeti še za dodatno količino tekočine.

Zgoraj opisane koncentracije so le priporočila.

Potrebno dodati vodo do 330 ml.

Priprava napitka:

 1. S tehtanjem odmerimo predpisano količino prahu in ga stresemo v posodo s pokrovom na navoj (shaker). Dodamo predpisano količino vode - določeno glede na koncentracijo napitka. Zapremo pokrovom in dobro pretresemo.
 2. Drug način je, da predpisani količini prahu dodamo malo vode in z vilico zmešamo v gladko pasto. Nadaljujemo z mešanjem in dodajamo preostalo predpisano količino vode. 

Pripravljen napitek zaužijemo takoj ali ga shranimo v hladilniku in ga uporabimo v roku 24 ur po pripravi. Pred uporabo dobro pretresite.

Priporočen dnevni vnos napitka:
Količino in razmerje raztopine mora določiti zdravnik ali dietetik in sta odvisnoa od starosti, telesne teže in zdravstvenega stanja pacienta.

Sestavine:
Posušen glukozni sirup, kalcijev kazeinat (iz kravjega mleka), frakcionirano kokosovo olje, repično olje, koncentrirane sirotkine beljakovine (iz kravjega mleka), sladkor, zgoščevalec (E1422), aroma, di kalijev hidrogen fosfat, tri natrijev citrat, kalcijev klorid, emulgator (E472©), magnezijev acetat, holin bitartrat, L-Cistin, citronska kislina, natrijev klorid, L-fenilalanin, taurin, umetno sladilo (acesulfam K), L-Carnitin, DL- α tokoferil acetat, cink sulfat, železov sulfat, M-Inozitol, nikotinamid, L-Glutamin, kalcijev D-pantotenat, D-Biotin, L-histidin, manganov sulfat, bakrov sulfat, pirodiksin hidroklorid, natrijev selenit, tiamin hidroklorid, riboflavin, vitamin A acetat, folna kislina, kromov klorid, natrijev molibdat, kalijev jodid, vitamin K1, vitamin D3, cianokobalmin. 
Alergeni: vsebuje mleko. 

Način shranjevanja:
Izdelek hranite v hladnem in suhem prostoru. Po uporabi pločevinko tesno zaprite. Po odprtju vsebino porabite v enem mesecu. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Proizvedeno v Nemčiji za SHS International Ltd., 100 Wavertree Boulevard, Liverpool, Velika Britanija
Zastopnik in distributer: KEFO d.o.o. Brnčičeva 29, 1231 Ljubljana – Črnuče, tel. : 01 563 41 43

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...