Aptamil 2 Pronutra Advance, nadaljevalno mleko za dojenčke po 6. mesecu starosti (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
10,29€

Živilo za posebne skupine

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

120-imi leti tradicije je Nutricia največji strokovnjak na področju prehrane v zgodnjem obdobju. Že več kot 40 let je naša skupina znanstvenikov in strokovnjakov (več kot 500) pionir v raziskavi otroške hrane. Naše raziskave so nam omogočile, da smo razvili patentirano nadaljevalno mleko Aptamil 2 Pronutra®- ADVANCE, pripravljeno za dojenčke od 6.-12. meseca starosti.

Edina mlečna formula s Pronutra®-ADVANCE- kombinacija patentirane mešanice sestavin in edinstvenega tehnološkega procesa. Vsebuje:

 • našo patentirano mešanico GOS/FOS in LCP
 • LCP-ji: Omega-3 (DHA*) in Omega-6 (AA)
 • HMO 3'GL: 3'-galaktozil laktoza, humani mlečni oligosaharid, naravno prisoten v materinem mleku. 3'GL smo pridobili z našim edinstvenim procesom.
 • Vitamina C in D*

*kot zahteva zakonodaja

Tabela hranjenja:
tabeli za hranjenje so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega. POMEMBNO: vedno uporabljajte priloženo merico. Barvo merice v tem pakiranju lahko občasno spremenimo.

    Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka: Približna teža (kg) Št. hranjen na 24 ur Količina vode ml Število meric
6-12 mesecev 6-11 3 180 6
Po 12. mesecu starosti >10 2 210 7

Standardna raztopina: 100 ml obroka = 90 ml vode (zaželeno 40° C)+3 merice Aptamil 2 = 285 kJ (68 kcal).

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,8 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

Uporaba in nasveti za shranjevanje:

 • Iz higienskih razlogov pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite (v 1 uri, nato zavrzite).
 • Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.
 • Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku).
 • Porabite v 3 tednih po odprtju.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Uporaba:

 1. Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
 2. Zavrite pitno vodo in jo ohladite na približno 40 °C. V sterilizirano stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
 3. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte).
 4. V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka. Navodila najdete v tabeli za hranjenje.
 5. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo močno, vertikalno stresajte 10 sekund, da se mlečna formula v prahu popolnoma raztopi. Samo svaljkanje med rokami ali mešanje v krogih ne bo zadoščalo za popolno raztopitev mlečne formule v prahu.
 6. Namestite steriliziran cucelj in stekleničko s vsebino po potrebi ohladite pod tekočo vodo. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga uporabite v 1 uri.
 7. Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (<25°C) in ne v hladilniku. Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine:
laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, kokosovo, repično, sončnično in ekstra sončnično olje), posneto mleko v prahu, demineralizirana sirotka (iz mleka), galakto-oligosaharidi (iz mleka), koncentrat beljakovin sirotke (iz mleka), frukto-oligosaharidi, kalcijev fosfat, ribje olje, beljakovine sirotke (iz mleka), kalijev klorid, kalijev citrat, magnezijev hidrogen fosfat, olje iz Mortierella alpina, kalcijev karbonat, holin klorid, natrijev citrat, L-askorbinska kislina, emulgator (sojin lecitin), natrijev klorid, tavrin, inozitol, magnezijev klorid, železov sulfat, L-triptofan, natrijev L-askorbat, L-karnitin, cinkov sulfat, citidin 5'-monofosfat, uridin 5'-monofosfat natrijeva sol, askorbil palmitat, adenozin 5'-monofosfat, inozin 5'-monofosfat natrijeva sol, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, DL-alfa tokoferil acetat, gvanozin 5'-monofosfat natrijeva sol, bakrov sulfat, DL-alfa tokoferol, retinil palmitat, riboflavin, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, kalijev jodid, pteroilmonoglutaminska kislina, manganov sulfat, fitomenadion, natrijev selenit, holekalciferol, D-biotin, cianokobalamin.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Opozorila:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil 2 se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Aptamil 2 se lahko uporablja kot del raznolike prehrane oz. kot dopolnilna hrana dojenčkov starejših od 6 mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo-kot tudi Aptamil 2 ne smemo v prvih 6. mesecih uporabljati kot nadomestek za materino mleko. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu po nasvetu zdravnika pediatra ali sestre pričnite z uvajanjem čvrste hrane. Svetujemo, da po dopolnjenem 12. mesecu starosti Aptamil 2 Pronutra-ADVANCE postopoma zamenjate z Aptamil 3 Pronutra-ADVANCE 400 g ali Aptamil 1+.

Proizvaja: Nutricia Základy Produkcyjne Sp. z.o.o., ul. Marka z. Jemielnicy 1, 45-952 Opole, Poljska
Prodaja: 
Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distribuira: 
Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Svetovalna linija: 
080 15 36, e-mail: info@merit-hp.si

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...