Aptamil 2 Pronutra, nadaljevalno mleko za dojenčke 400g

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje
10,95€

Živila za posebne skupine.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Aptamil 2 Pronutra+  se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Dojeni dojenčki se lahko prenehajo dojiti, kadar se pričnejo hraniti z mlečno formulo po steklenički Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti, po nasvetu strokovne osebe, posto- poma pričnite uvajati čvrsto hrano.

Pronutra+  je izbrana mešanica prebiotikov (scGOS/lcFOS 9:1), vitaminov A, C in D, železa ter večkrat nenasičenih maščobnih kislin LCP (DHA/AA). 

Izbira nadaljevalnega mleka za vašega dojenčka
Dojeni dojenčki se lahko prenehajo dojiti, kadar se pričnejo hraniti z mlečno formulo po steklenički. Aptamil 2 Pronutra+ je namenjen za posebne prehranske namene in se lahko uporablja kot del raznolike prehrane oziroma kot dopolnilna hrana dojenčkov starejših od 6. mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo-kot tudi Aptamil 2 Pronutra+ -ne smemo uporabljati v prvih 6 mesecih kot nadomestek za materino mleko. Po 12. mesecu starosti je priporočljivo, da nadaljevalno mleko Aptamil 2 Pronu- tra+  postopoma zamenjate z nadaljeval- nim mlekom Aptamil 3 Pronutra+ . 

Standardna raztopina:
100 ml obroka=90 ml vode+3 merice (14,7 g). Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,9 g Aptamila 2 Pronutra+ . Uporabljajte le priloženo merico.

Uporaba:

  1. Pred pripravo hrane si vedno umijte roke.
  2. Temeljito operite in prekuhajte stekleničko, dudo in obroček za dudo.
  3. Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode. 
  4. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka. 
  5. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C).
  6. Takoj po uporabi, stekleničko in cucelj očis- tite. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Tabela za hranjenje: po 6. mesecu (če zdravnik ne predpiše drugače)

      Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka Približna teža (kg) Št. hranjenj na 24 ur Količina vode (ml) Število merci Aptamil 2
6-12 mesecev 6-11 3 180 6
>12 mesecev >10 3 210 7

To so samo osnovna navodila za hranjenje, vaš dojenček pa lahko zaužije večji ali manjši obrok od napisanega. Mlečne formule ne pripravljajte gostejše ali redkejše kot je navedeno v tabeli za hranjenje.

Prodaja: Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2179 EP Zoetermeer, Nizozemska
Proizvaja: Nutricia Zaklady Produkcyjne Sp.z.o.o. ul Marka z. Jemielnicy 1, 45-952 Opole, Poljska Distribuira: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija 

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...