Aptamil 2 Pronutra, nadaljevalno mleko za dojenčke 400g

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje
10,95€

Živila za posebne skupine.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Aptamil 2 Pronutra+  se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Dojeni dojenčki se lahko prenehajo dojiti, kadar se pričnejo hraniti z mlečno formulo po steklenički Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti, po nasvetu strokovne osebe, posto- poma pričnite uvajati čvrsto hrano.

Pronutra+  je izbrana mešanica prebiotikov (scGOS/lcFOS 9:1), vitaminov A, C in D, železa ter večkrat nenasičenih maščobnih kislin LCP (DHA/AA). 

Izbira nadaljevalnega mleka za vašega dojenčka
Dojeni dojenčki se lahko prenehajo dojiti, kadar se pričnejo hraniti z mlečno formulo po steklenički. Aptamil 2 Pronutra+ je namenjen za posebne prehranske namene in se lahko uporablja kot del raznolike prehrane oziroma kot dopolnilna hrana dojenčkov starejših od 6. mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo-kot tudi Aptamil 2 Pronutra+ -ne smemo uporabljati v prvih 6 mesecih kot nadomestek za materino mleko. Po 12. mesecu starosti je priporočljivo, da nadaljevalno mleko Aptamil 2 Pronu- tra+  postopoma zamenjate z nadaljeval- nim mlekom Aptamil 3 Pronutra+ . 

Standardna raztopina:
100 ml obroka=90 ml vode+3 merice (14,7 g). Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,9 g Aptamila 2 Pronutra+ . Uporabljajte le priloženo merico.

Uporaba:

 1. Pred pripravo hrane si vedno umijte roke.
 2. Temeljito operite in prekuhajte stekleničko, dudo in obroček za dudo.
 3. Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode. 
 4. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte). V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka. 
 5. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C).
 6. Takoj po uporabi, stekleničko in cucelj očis- tite. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Tabela za hranjenje: po 6. mesecu (če zdravnik ne predpiše drugače)

      Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka Približna teža (kg) Št. hranjenj na 24 ur Količina vode (ml) Število merci Aptamil 2
6-12 mesecev 6-11 3 180 6
>12 mesecev >10 3 210 7

To so samo osnovna navodila za hranjenje, vaš dojenček pa lahko zaužije večji ali manjši obrok od napisanega. Mlečne formule ne pripravljajte gostejše ali redkejše kot je navedeno v tabeli za hranjenje.

Prodaja: Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2179 EP Zoetermeer, Nizozemska
Proizvaja: Nutricia Zaklady Produkcyjne Sp.z.o.o. ul Marka z. Jemielnicy 1, 45-952 Opole, Poljska Distribuira: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija 

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene vam je na voljo 20% ugodneje.

Avene vam je na voljo 20% ugodneje.

Avene vam je na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 26.2. do 8.3.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.