Aptamil 3 Advanced Pronutra, nadaljevalno mleko za malčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
10,29€

Živilo za posebne skupine

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

S 120-imi leti tradicije je Nutricia največji strokovnjak na področju prehrane v zgodnjem obdobju. Že več kot 40 let je naša skupina znanstvenikov in strokovnjakov (več kot 500) pionir v raziskavi otroške hrane. Naše raziskave so nam omogočile, da smo razvili patentirano nadaljevalno mleko Aptamil 3 Pronutra-ADVANCE, pripravljeno za malčke po 1. letu starosti.

Edina mlečna formula s Pronutra®-ADVANCE- kombinacija patentirane mešanice sestavin in edinstvenega tehnološkega procesa. Vsebuje:

 • našo patentirano mešanico GOS/FOS in LCP
 • LCP-ji: Omega-3 (DHA) in Omega-6 (AA)
 • HMO 3'GL: 3'-galaktozil laktoza, humani mlečni oligosaharid, naravno prisoten v materinem mleku. 3'GL smo pridobili z našim edinstvenim procesom.
 • Vitamina C in D , ki prispevata k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Tabela za hranjenje:
V tabeli za hranjenje so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega. POMEMBNO: vedno uporabljajte priloženo merico. Barvo merice v tem pakiranju lahko občasno spremenimo.

      Za en obrok potrebujete
Starost malčka Približna teža (kg) Št. hranjen na 24 ur Količina vode (ml) Število meric
Po 12. mesecu starosti >10 2 210 7

Standardna raztopina: 100 ml obroka = 90 ml vode (zaželeno 40° C)+ 3 merice Aptamil 3 = 273 kJ (65 kcal).

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 5,0 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

Uporaba in nasveti za shranjevanje:

 • Iz higienskih razlogov pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite (v 1 uri, nato zavrzite).
 • Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.
 • Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku).
 • Porabite v 3 tednih po odprtju.
 • Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Priprava:

 1. Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
 2. Zavrite pitno vodo in jo ohladite na približno 40 °C. V sterilizirano stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
 3. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte).
 4. V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka. Navodila najdete v tabeli za hranjenje.
 5. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo močno, vertikalno stresajte 10 sekund, da se mlečna formula v prahu popolnoma raztopi. Samo svaljkanje med rokami ali mešanje v krogih ne bo zadoščalo za popolno raztopitev mlečne formule v prahu.
 6. Namestite steriliziran cucelj in stekleničko s vsebino po potrebi ohladite pod tekočo vodo. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga uporabite v 1 uri.
 7. Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (<25°C) in ne v hladilniku. Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine:
laktoza (iz mleka), posneto mleko v prahu, maltodekstrin, galakto-oligosaharidi (iz mleka), produkti iz sirotke (demineralizirana sirotka, koncentrat beljakovin sirotke) (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, repično in ekstra sončnično olje), kalcijev fosfat, kokosovo olje, sončnično olje, frukto-oligosaharidi, kalijev citrat, kalijev hidrogen fosfat, ribje olje, magnezijev hidrogen fosfat, natrijev citrat, kalijev klorid, L-askorbinska kislina, emulgator (sojin lecitin), holin klorid, vanilin, železov sulfat, inozitol, magnezijev klorid, natrijev L-askorbat, cinkov sulfat, L-karnitin, askorbil palmitat, kalcijev D-pantotenat, DL-alfa tokoferil acetat, kalcijev karbonat, nikotinamid, riboflavin, DL-alfa tokoferol, retinil palmitat, piridoksin hidroklorid, holekalciferol, tiamin hidroklorid, kalijev jodid, pteroilmonoglutaminska kislina, fitomenadion, D-biotin, cianokobalamin.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil 3 se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Aptamil 3 se lahko uporablja kot del raznolike prehrane oz. kot dopolnilna hrana dojenčkov starejših od 12 mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo-kot tudi Aptamil 3 ne smemo v prvih 6. mesecih uporabljati kot nadomestek za materino mleko. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega.

Med dopolnjenim 12. in 24. mesecem starosti lahko uporabljate tudi Aptamil 1+, po dopolnjenem 24. mesecu starosti pa Aptamil 3 Pronutra®-ADVANCE 400 g ali Aptamil 1+ zamenjajte z Aptamil 2+.

Proizvaja: Nutricia Základy Produkcyjne Sp. z.o.o., ul. Marka z. Jemielnicy 1, 45-952 Opole, Poljska
Prodaja: Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distributer: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Svetovalna linija: 080 15 36, e-mail: info@merit-hp.si,

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...