Aptamil H.A. 1, začetno mleko za dojenčke od rojstva dalje (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
10,50€

Živila za posebne prehranske namene.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Aptamil HA1 - začetno mleko za dojenčke s tveganjem za razvoj alergije na beljakovine kravjega mleka od rojstva naprej.

Aptamil Proexpert H.A. 1 je posebej pripravljeno začetno mleko za dojenčke za zmanjšanje tveganja za razvoj alergije na beljakovine kravjega mleka.

Formula vsebuje izbrano mešanico prebiotikov (scGOS/lc FOS (9:1)), vitaminov A, C, D & železo ter večkrat nenasičenih maščobnih kislin LCP (DHA/AA). Formula vsebuje tudi delno hidrolizirane beljakovine. Alergije so pretiran odziv imunskega sistema na določeno snov in se bolj verjetno razvijejo kasneje v življenju. Vaš dojenček ima lahko povečano tveganje za razvoj alergije, če ima alergijo eden od staršev ali oba. Delno hidrolizirane beljakovine so posebej proizvedene, da zmanjšujejo tveganje za razvoj alergije na beljakovine kravjega mleka.

Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da začetno mleko Aptamil Proexpert H.A. 1 postopoma zamenjate z nadaljevalnim mlekom Aptamil Proexpert H.A. 2.

Uporaba:
Originalno zaprt izdelek je uporaben najmanj do: Datum in kontrolna številka sta odtisnjeni na dnu pločevinke. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Tabela za hranjenje: 0-6 mesecev (če zdravnik ne predpiše drugače). To so splošna navodila za pripravo; vaš dojenček pa lahko potrebuje več ali manj od navedenega.

      Za en obrok potrebujete
Starost dojenčka Približna teža (kg) Št. hranjen na 24 ur Količina vode ml Število meric H.A. 1
Od 0-14 dni 2,5-3 7 60 2
2-8 tednov 3-3,5 6 90 3
2 meseca 3,5-4 5 120 4
3 mesece 4-5 5 150 5
4 mesece 5-6 5 180 6
5 mesecev 6-7 5 210 7
Po 6. mesecu >7 4 210 7

Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,6 g. Uporabljajte le priloženo merico. Formule ne pripravljajte močnejše ali šibkejše koncentracije kot je navedeno.

Samo za enteralno uporabo!

Priprava:

 1. Vedno si umijte roke in vse pripomočke, ki jih boste uporabili.
 2. Stekleničko in cucelj sterilizirajte v vreli vodi 10 minut.
 3. Zavrite pitno vodo za 10 minut in jo ohladite na približno 40 °C. V stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode.
 4. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte z nožem do roba (ne pritiskajte).
  V stekleničko z vodo dodajte ustrezno število meric izdelka.
 5. Stekleničko zaprite z zamaškom in jo stresajte. Namestite steriliziran cucelj. Temperaturo obroka preverite na svojem zapestju. Idealna temperatura obroka je, ko ne čutite ne toplo ne hladno (cca 37 °C). Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite.
 6. Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne
  uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem
  prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju.

Sestavine:
hidrolizirane beljakovine sirotke (iz mleka), laktoza (iz mleka), rastlinska olja (palmovo, repično, kokosovo, sončnično olje in olje enoceličnih organizmov), galakto-oligosaharidi (iz mleka), škrob (krompir, koruza), emulgator: mono in digliceridi citronske kisline, frukto-oligosaharidi, kalijev dihidrogen fosfat, kalcijev klorid, ribje olje, holin klorid, L-askorbinska kislina, emulgator: sojin lecitin, tavrin, natrijev L-askorbat, inozitol, železov sulfat, cinkov sulfat, uridin 5’-monofosfat natrijeva sol, citidin 5’-monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, adenozin 5’-monofosfat, inozin 5’-monofosfat natrijeva sol, L-karnitin, nikotinamid, gvanozin 5’-monofosfat natrijeva sol, kalcijev D-pantotenat, D-biotin, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kislina, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, riboflavin, tiamin hidroklorid, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, manganov sulfat, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Alergeni: mleko, ribe, soja.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem s področja medicine, farmacije oz. prehrane, nege in otroka. Izdelek se mora uporabljati po zdravniškem nasvetu. Aptamil Proexpert H.A. 1 je namenjen za posebne prehranske namene in se lahko uporablja kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti po nasvetu strokovnjaka postopoma pričnite z uvajanjem čvrste hrane.

Proizvaja: Nutricia Cuijk B.V., Grotestraat 91, 5431 DJ Cuijk, Nizozemska
Prodaja: Nutricia Export B.V., Albert Einsteinlaan 20, 2719 EP Zoetermeer, Nizozemska
Distribucija: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Svetovalna linija: 080 15 36, e-mail: info@merit-hp.si

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo:  Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*. *Rok uporabe darila 03/2020. Akcija traja od 24.2.2020 do razdelitve zalog daril. Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml) Avène YsthéAL ...