Aptamil HMF, dietetično živilo za obogatitev materinega mleka (50 x 2,2 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 50 x 2,2 g
20,79€

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene

Živila za posebne prehranske namene.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Aptamil HMF je namenjen obogatitvi materinega mleka pri hranjenju nedonošenčkov in dojenčkov z nizko porodno težo. Aptamil HMF je namenjen za posebne zdravstvene namene in ni primeren kot samostojna jed za prehrano dojenčkov. Prav tako ni nadomestilo za materino mleko. Aptamil HMF je namenjen za bolnišnično uporabo in se uporablja pod nadzorom medicinskega osebja

Aptamil HMF je namenjen za dietetsko uravnavanje nizke porodne teže pri nedonošenčkih in dojenčkih z nizko porodno težo.

Vsebuje mleko in laktozo. Brez glutena.

Priprava:
temeljito operite roke, uporabite čisto ali sterilno stekleničko, dudo in obroček za dudo. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite (v 2 urah). Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici zaradi možnosti pregretja.

Uporaba:
Pred uporabo preverite datum veljavnosti izdelka. Dodajte vsebino 2,2 g vrečice 50-im ml toplega materinega mleka (≈ 37 °C) in nežno stresajte 30-60 sekund, da se mleko v prahu raztopi. Ponudite takoj ali rokujte v skladu z običajno bolnišnično prakso. Neuporabljeno, odprto vrečico, zavrzite. Za enkratno uporabo. Izdelek ni sterilen.

Sestavine:
maltodekstrin, hidrolizat beljakovin sirotke (iz mleka), hidrolizat kazeina (iz mleka), kalcijev glicerolfosfat, kalcijev laktat, natrijev klorid, magnezijev citrat, natrijev citrat, vitamin C, kalijev klorid, vitamin E, L-triptofan, niacin, vitamin A, vitamin D, cinkov sulfat, pantotenska kislina, vitamin K, riboflavin, vitamin B12, tiamin, vitamin B6, bakrov sulfat, folna kislina, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenit, biotin.

Hranjenje izdelka pred uporabo:
Izdelek, ki je pakiran v kontrolirani atmosferi, hranimo tesno zaprtega v suhem in hladnem prostoru (<25°C).

Pred uporabo/ po odprtju: po prvem odprtju zunanje embalaže, izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru - ne v hladilniku (4 – 25 °C). Porabite v 4 tednih po odprtju

Pomembno obvestilo: 
Dojenje je najboljše za vašega dojenčka. Pred uporabo izdelka se posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem.

Proizvaja: Nutricia Cuijk B.V., Grotestraat 91, 5431, DJ Cuijk, Nizozemska,
Distribuira: Merit HP d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 20.1.2021 do razdelitve zalog daril. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, ...