Bekunis, gastrorezistentne tablete (45 gastrorezistentnih tablet)

Bekunis gastrorezistentne tablete je odvajalo rastlinskega izvora, namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pretežno sedečem delu in podobnih stanjih.
Več...
Pakiranje 45 tablet
5,55€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

suhi vodni ekstrakt plodu ozkolistne sene

Kaj je zdravilo Bekunis gastrorezistentne tablete in za kaj ga uporabljamo

Bekunis  gastrorezistentne tablete je odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkuje po 8 do 12 urah. Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pretežno sedečem delu in podobnih stanjih. Uporabljamo ga takrat, ko  zaprtja ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano in vlakninskimi odvajali.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7-14 dneh, se posvetujte  z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden bost e vzeli  zdravilo  Bekunis  gastrorezistentne tablete

Ne jemljite zdravila Bekunis  gastrorezistentne tablete 

 • če ste alergični na učinkovine ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6)
 • če imate črevesno zaporo (ileus), zožitev (stenozo) ali ohlapnost (atonijo) črevesa, vnetje slepiča  (apendicitis), vnetno bolezen debelega črevesa (npr. Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis); 
 • če imate trebušne bolečine neznanega izvora; 
 • če imate hudo dehidracijo z izgubo vode in elektrolitov.

Gastorezistentnih tablet ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 12 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bekunis  gastrorezistentne tablete  se posvetujte s farmacevtom.

Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom; če težave v tem času ne prenehajo ali pa se pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom!
Kot vsa odvajala se tudi to zdravilo ne sme uporabljati pri bolnikih s zastojem blata v danki  ter ob  nepojasnjenih akutnih ali dolgotrajnih prebavnih motnjah (npr. pri trebušni bolečini, slabosti in  bruhanju), razen po navodilu zdravnika; ti znaki so namreč lahko znak potencialne ali obstoječe  črevesne zapore.

Če so odvajala potrebna vsakodnevno, je treba raziskati vzrok zaprtja.
Dolgotrajni uporabi odvajal se je treba izogibati; uporaba stimulativnih odvajal skozi daljše obdobje lahko poruši elektrolitsko ravnovesje v telesu in povzroči spremembe na sluznici debelega črevesa ter vodi v poslabšano delovanje oz. lenobnost črevesa in odvisnost od odvajal.
Driska je lahko znak prevelikega odmerjanja.
Zdravilo naj se uporablja le tedaj, ko zdravilnega učinka ni mogoče doseči s spremembo prehrane ali  uporabo vlakninskih odvajal oz. odvajal, ki povečajo v olumen blata. Ob uporabi zdravila pri odraslih bolnikih z inkontinenco naj se hlačne predloge menjajo pogosteje, da  se prepreči podaljšan stik kože z blatom.
Med uporabo zdravila se lahko pojavi tudi rumeno ali rdeče - rjavo obarvanje urina, ki nima za zdrav je  škodljivih posledic.
Pri bolnikih z obolenji ledvic je večja verjetnost elektrolitskega neravnotežja.
Uporaba antrakinonskih odvajal pri kroničnem zaprtju ne more nadomestiti sprememb v prehrani. Odvajala niso primerno sredstvo za hujšanje.

Otroci in mladostniki
Zdravila Bekunis gastorezistentne tablet e ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Bekunis gastrorezistentne tablete
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli  jemati katero koli drugo zdravilo.

V primeru dolgotrajne uporabe oziroma zlorabe zdravila lahko pride do znižanja ravni kalija v krvi  (hipokaliemija), posledica česar je okrepitev delovanja srčnih glikozidov in medsebojno delovanje z  zdravili za zdravljenje motenj srčnega ritma. Sočasna uporaba z drugimi zdravili, ki znižujejo  koncentracijo kalija v krvi (npr. zdravila, ki odvajajo vodo iz telesa (diuretiki), zdravila, ki imajo  podobno delovanje kot hormoni skorje nadledvične žleze (kortikosteroidi) in korenina golostebelnega sladkega korena ( Liquiritiae radix )), lahko vodi v povečano elektrolitsko neravnotežje.
Če jemljete katero od navedenih zdravil, se pred uporabo zdravila Bekunis gastrorezistentne tablete  posvetujte z zdravnikom.
Obvestite svojeg a zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost  in dojenje  in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Uporabo v času nosečnosti in dojenja odsvetujemo, zaradi nezadostnih preskušanj toksičnosti. Bodite  pozorni, da v obdobju plodnosti ob nezaščitenih spolnih odnosih obstaja možnost zanositve. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi imelo zdravilo Bekunis  gastrorezistentne tablete  vpliv na sposobnost upravljanja vozil  in strojev.

Zdravilo Bekunis gastrorezistentne tablete vsebuje laktozo, saharozo in glukozo
Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila  posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Bekunis gastrorezistentne tablete

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali  farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vzemite eno gastrorezistentno tableto dnevno.Zaužijte jo z malo tekočine, najbolje po večernem  obroku pred spanjem. Gastrorezistentne tablete ne žvečite! Običajno zadostuje, da vzamete zdravilo 2- do 3-krat na teden. Odmerek lahko spremenite le po dogovoru z zdravnikom ali farmacevtom.

Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 t edna brez posveta z zdravnikom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Ob nakupu Vichy nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo ...