Bekunis, zdravilni čaj (80 g)

Bekunis zdravilni čaj je odvajalo rastlinskega izvora, namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pretežno sedečem delu in podobnih stanjih.
Več...
Pakiranje 80 g
5,69€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cassia senna L., folium
Cassia angustifolia Vahl
Cassia senna L., fructus

Kaj je zdravilo  Bekunis zdravilni čaj in za kaj ga uporabljamo

Bekunis zdravilni čaj je odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkuje po 8 do 12 urah. Namenjeno je kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata v primerih občasnega zaprtja, kot so na primer zaprtje zaradi spremenjenega načina prehranjevanja, na potovanjih, v stresnih obdobjih, pri zmanjšani fizični aktivnosti, pretežno sedečem delu in podobnih stanjih. Uporabljamo ga takrat, ko zaprtja ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano in vlakninskimi odvajali.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 - 14 dneh, se posvetujte  z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Bekunis zdravilni čaj

Ne uporabljajte zdravila Bekunis zdravilni čaj 

 • če ste alergični na učinkovine
 • če imate črevesno zaporo (ileus), zožitev (stenozo) ali ohlapnost (atonijo) črevesa, vnetje slepiča  (apendicitis), vnetno boleze n debelega črevesa (npr. Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis);
 • če imate trebušne bolečine neznanega izvora; 
 • če imate hudo dehidracijo z izgubo vode in elektrolitov.

Zdravilnega čaja ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 12 let.

Opozorila in previdn ostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bekunis zdravilni čaj se posvetujte s farmacevtom.

Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom; če težave v tem času ne  prenehajo ali pa se pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z  zdravnikom!
Kot vsa odvajala se tudi to zdravilo ne sme uporabljati pri bolnikih s zastojem blata v danki ter ob  nepojasnjenih akutnih ali dolgotrajnih prebavnih motnjah (npr. pri trebušni bolečini, slabosti in  bruhanju), razen po navodilu zdravnika; ti znaki so namreč lahko znak potencialne ali obstoječe črevesne zapore.

Če so odvajala potrebna vsakodnevno, je treba raziskati vzrok zaprtja.
Dolgotrajni uporabi odvajal se je treba izogibati; uporaba stimulativnih odvajal skozi daljše obdobje  lahko poruši e lektrolitsko ravnovesje v telesu in povzroči spremembe na sluznici debelega črevesa ter  vodi v poslabšano delovanje oz. lenobnost črevesa in odvisnost od odvajal.
Driska je lahko znak prevelikega odmerjanja.
Zdravilo naj se uporablja le tedaj, ko zdravilnega učinka ni mogoče doseči s spremembo prehrane ali  uporabo vlakninskih odvajal oz. odvajal, ki povečajo volumen blata.
Ob uporabi zdravila pri odraslih bolnikih z inkontinenco naj se hlačne predloge menjajo pogosteje, da  se prepreči podaljšan stik kože z blatom.
Med uporabo zdravila se lahko pojavi tudi rumeno ali rdeče-rjavo obarvanje urina, ki nima za zdravje  škodljivih posledic.
Pri bolnikih z obolenji ledvic je večja verjetnost elektrolitskega neravnotežja.
Uporaba antrakinonskih odvajal pri kroničnem  zaprtju ne more nadomestiti sprememb v prehrani. Odvajala niso primerno sredstvo za hujšanje.

Otroci in mladostniki
Zdravilnega čaja ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Bekunis zdravilni čaj
Obvestite zdravnika ali f armacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli  jemati katero koli drugo zdravilo.

V primeru dolgotrajne uporabe oziroma zlorabe zdravila lahko pride do znižanja ravni kalija v krvi  (hipokaliemija), posledica česar je okrepitev delovanja srčnih glikozidov in medsebojno delovanje z  zdravili za zdravljenje motenj srčnega ritma. Sočasna uporaba z drugimi zdravili, ki znižujejo koncentracijo kalija v krvi (npr. zdravila, ki odvajajo vodo iz telesa (diuretiki), zdravila, ki imajo podobno delovanje kot hormoni skorje nadledvične žleze (kortikosteroidi) in korenina golostebelnega  sladkega korena ( Liquiritiae radix )), lahko vodi v povečano elektrolitsko neravnotežje.
Če jemljete katero od navedenih zdravil, se pred uporabo zdravila Bekuni s zdravilni čaj posvetujte z  zdravnikom.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi  lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte  z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporabo v času nosečnosti in dojenja odsvetujemo, zaradi nezadostnih preskušanj toksičnosti. Bodite  pozorni, da v obdobju plodnosti ob nezaščitenih spolnih odnosih obstaja možnost zanositve.

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi imelo zdravilo Bekunis zdravilni čaj vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Kako uporabljati  zdravilo  Bekunis zdravilni čaj

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodil a zdravnika ali  farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Prelijte eno polno žličko čaja s skodelico vrele vode in pustite stati 5-20 minut. Poparek odcedite in  srkajte v majhnih požirkih. Popijte eno skodelico zdravilnega čaja dnevno, najbolje po večernem  obroku pred spanjem. Običajno zadostuje, da uporabite zdravilo 2- do 3-krat na teden. Odmerek lahko spremenite le po dogovoru z zdravnikom ali farmacevtom.

Ne uporabljajte zdravila dlje kot 1 do 2 tedna brez posveta z zdravnikom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo:  Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*. *Rok uporabe darila 03/2020. Akcija traja od 24.2.2020 do razdelitve zalog daril. Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml) Avène YsthéAL ...