Benegast Dimexanol, šumeče tablete

Dimexanol je namenjen osebam, ki trpijo zaradi akutne in kronične driske.
Več...
Pakiranje 10 šumečih tablet
12,50€

Medicinski pripomoček

Pred uporabo Dimexanol šumečih tablet natančno preberite navodila.

Dimexanol je namenjen osebam, ki trpijo zaradi akutne in kronične driske. Driska je pogosta in neprijetna prebavna motnja, ki jo lahko spremljajo trebušni krči in občutek slabosti. Driska lahko povzroči dehidracijo in oslabelo telo.

Čemu je Dimexanol namenjen

Dimexanol zaustavi akutno in kronično drisko. Zahvaljujoč Morilyte, nase veže snovi, ki povzročajo drisko in tako zaustavi njihovo delovanje, hkrati pa pomaga pri rehidraciji in tako omogoča hitro okrevanje.

Navodila za uporabo:

 • Šumečo tableto raztopite v 1/2 kozarca vode (125 ml) in popijte.
 • Proizvod je namenjen odraslim in otrokom od 5. leta starosti.
 • Za odrasle in otroke starejše od 12 let: vzamite 1 tableto, 3-krat na dan.
 • Za otroke od 5. do 12. leta starosti: vzemite 1 tableto, 2 do 3-krat na dan.
 • O uporabi pri otrocih mlajših od 5 let se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 • Če pozabite vzeti priporočeni odmerek, ga ne podvajajte, temveč normalno nadaljujte z jemanjem.
 • Če simptomi po 3 dneh ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Proizvod ne izključuje zdravljenja za nadomestitev izgubljene vode in elektrolitov v kolikor je to potrebno. To je posebej pomembno za otroke in starejše osebe.

Kaj vsebuje Dimexanol?
Dimexanol vsebuje Morilyte, ki je sestavljen iz užitne naravne gline (diosmektit) z dodanimi elektroliti. Skupaj tvorijo zaščitno plast na črevesni sluznici - le-ta veže snovi, ki povzročajo drisko in prepreči nadaljne širjenje okužbe. Aktivna sestavina obenem podpira rehidracijo s sproščanjem elektrolitov in s tem nadomešča izgubljeno vodo in soli. Tablete vsebujejo tudi dekstrozo, citronsko kislino, kalcijev karbonat, natrijev klorid, kalcijev bikarbonat, natrijev hidrogenkarbonat, aromo pomaranče in grenivke, aspartam in kalijev acesulfam.

Opozorila:
Ne uporabljajte Dimexanol tablet, če ste na dieti brez soli, če imate fenilketonurijo al težave z ledvicami. Ne uporabljajte izdelka, če ste alergični na katero od sestavin. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali druga zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Prevelik odmerek lahko povzroči zaprtje. V tem primeru prenehajte z jemanjem tablet. Če simptomi ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Če se po zaužitju izdelka pojavijo kakršnekoli alergijske reakcije ali neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

V primeru kakršnegakoli zdravstvenega stanja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevati izven dosega in pogleda otrok. Vsebnik hranite tesno zaprt na suhem in hladnem prostoru pri temperaturi do največ 25°C.

Napitek zaužijte takoj, ko se tableta raztopi. Morebitni prostanek napitka po 1 uri zavrzite.

Ne uporabljajte po izteku roka uporabe, navedenega na embalaži in vsebniku.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Kako do analize kože z Vichy SkinConslut AI?Vse kar morate storiti je, da obiščete Vichy SkinConsult spletno stran in sledite navodilom. Po končani analizi boste prejeli poročilo o stanju vaše kože in priporočeno rutino. V kolikor boste na Lekarnar.com naročili 2 izdelka iz priporočene rutine vam ...