izbor

Bepanderm, krema proti srbečici - 50 g

+Darilo: Bepanthol Sensicontrol, dnevna vlažilna krema (10 g)

Ob nakupu Bepanderm kreme proti srbečici prejmete darilo: Bepanthol Sensicontrol dnevno vlažilno krema (10 g).
Bepanderm krema za lajšanje srbenja je formulacija brez kortikosteroidov, ki s hitrim umirjanjem srbenja in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 50 g
17,41€

Kaj je Bepanderm krema za lajšanje srbenja in kdaj se uporablja?
Razdražena, suha, rdeča in srbeča koža je lahko posledica različnih stanj, na primer suhe kože ali atopičnega dermatitisa (oz. atopičnega ekcema). Potreba po praskanju, ki jo povzroča močno srbenje, kožo še bolj poškoduje.

Bepanderm krema za lajšanje srbenja je bela krema, ki ne vsebuje kortikosteroidov. Z umirjanjem srbenja in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju.

Bepanderm krema za lajšanje srbenja se uporablja za lajšanje srbenja in pordelosti, ki je posledica naslednjih primerov razdražene nepoškodovane kože:

 • suha koža,
 • atopični dermatitis (atopični ekcem).

Bepanderm krema za lajšanje srbenja s pomočjo lipidne lamelarne tehnologije (glejte naslednji odstavek) krepi kožno pregrado. Tako se okrepijo lastne lipidne plasti kože, ki delujejo kot naravna zaščita pred draženjem, kar lajša srbenje in pordelost ter podpira obnovo kože.

Kaj je srbenje in kako se lahko zdravi?

Pri suhi koži ali atopičnem dermatitisu (atopičnem ekcemu) so lipidi poroženele plasti (imenovane tudi kožna pregrada) poškodovani, kar povzroči srbenje. Ti lipidi, ki so večinoma ceramidi, delujejo kot naravna zaščita pred draženjem.

Kadar se ta zaščitna pregrada poškoduje, iz kože izhlapeva voda, kar povzroči suho in srbečo kožo. Oslabljena kožna pregrada je manj učinkovita in prepušča dražeče snovi v telo, kar še bolj spodbudi srbenje.

Pri stanjih, kot sta suha koža ali atopični dermatitis (atopični ekcem), je bistveni del celostne obravnave obnova zaščitne kožne pregrade, ki jo omogoča uporaba posebnih krem, kot je tudi Bepanderm krema za lajšanje srbenja.

Kako Bepanderm krema za lajšanje srbenja obnovi našo kožno pregrado?
Kožna pregrada je najbolj zunanji del kože. Je visoko organizirana struktura, narejena iz zaporedja lipidnih plasti - lamelarnih lipidov, ki so urejeni v prekrivajoče se plasti. Glavni lipidi v teh plasteh so ceramidi. Naravna vlažilna sredstva med temi plastmi vežejo vodo v kožno pregrado in skrbijo, da je stalno primerno navlažena.

Bepanderm krema za lajšanje srbenja vsebuje posebno lipidno lamelarno tehnologijo, ki lajša draženje in hitro umiri srbenje. Vsebuje lipide (npr. ceramide) z lamelarno strukturo, podobno strukturi lastnih lipidov kože. Lamelarno usmerjeni lipidi se lahko združijo in vežejo na poškodovano lipidno pregrado poroženele plasti in jo tako obnovijo ter hitro pomagajo umiriti srbenje v 30 minutah po uporabi. Zaščitna pregrada mora biti popolnoma nepoškodovana, saj njene poškodbe povzročajo srbenje. Dolgotrajno vlaženje pomaga koži, da si opomore, kar zmanjša srbenje in draženje. Bepanderm krema za lajšanje srbenja vsebuje tudi fiziološka sredstva za ohranjanje vlage, kot je glicerol, ki vežejo vodo v kožo na podoben način kot pri zdravi koži.

Ta učinek še okrepi pantenol, ki vlaži kožno pregrado in tako zagotavlja optimalne pogoje za naravno regeneracijo kože.

V nasprotju z običajnimi kremami Bepanderm krema za lajšanje srbenja ne vsebuje emulgatorjev, za katere je znano, da poškodujejo nežno lipidno lamelarno strukturo kože.

Bepanderm krema za lajšanje srbenja ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem.

Bepanderm krema za lajšanje srbenja hitro umiri srbenje, tako da na tri načine posnema našo kožo:

 • z lipidno lamelarno tehnologijo zagotavlja lipide (npr. ceramide) v lamelah, podobnih lamelam v kožni pregradi,
 • s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje,
 • zagotavlja naravne negovalne lipide.

To omogoča obnovo kožne pregrade, kar posledično lajša srbenje.

Kako se uporablja Bepanderm krema za lajšanje srbenja?

Bepanderm krema za lajšanje srbenja je namenjena lajšanju srbeče in pordele kože, ki je posledica suhe kože ali atopičnega dermatitisa (atopičnega ekcema).

Bepanderm kremo za lajšanje srbenja lahko nanesete večkrat na dan (po potrebi) na prizadeto razdraženo nepoškodovano kožo. Bepanderm krema za lajšanje srbenja ne vsebuje kortikosteroidov.

Kdaj se Bepanderm kreme za lajšanje srbenja ne uporablja?

Ne uporabljajte je v primeru znanih alergij na katero od sestavin. Če se razvije alergijska reakcija, izdelek prenehajte uporabljati.
Če se na koži pojavi kakršna koli reakcija, prenehajte z uporabo in po potrebi poiščite zdravniško pomoč.

Ali se Bepanderm krema za lajšanje srbenja lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem?
Bepanderm krema za lajšanje srbenja se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem.
Če jo uporabljate med dojenjem, obrišite vse ostanke kreme pred naslednjim dojenjem.

Ostale pomembne informacije
Bepanderm krema za lajšanje srbenja je varna za uporabo pri dojenčkih, vendar se pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah posvetujte z zdravnikom.
Samo za zunanjo uporabo.
Shranjujte nedosegljivo otrokom. S pokrovčkom tube lahko pride do nevarnosti zadušitve.
Kreme ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, navedenega na škatli.

Ali pri uporabi Bepanderm kreme za lajšanje srbenja lahko pride do neželenih učinkov?
Če izdelek uporabljate, kot je priporočeno, ni pričakovati neželenega učinka. Lahko pa pride do posameznih primerov lokalnih reakcij na koži, kot velja za vse dermatološke izdelke.

Katere sestavine vsebuje Bepanderm krema za lajšanje srbenja?
Voda, kaprilni/kaprinski triglicerid, glicerol, pentilenglikol, olivno olje, pantenol, cetearilni alkohol, karitejevo maslo, gliceril stearat citrat, olje oslada, butilenglikol, hidrogeniran lecitin, ceramid 3, natrijev PCA, skvalan, stearil gliciretinat, karbomer, natrijev karbomer, ksantanski gumi, hidroksifenil propamidobenzojska kislina.

Proizvajalec: Bayer Consumer Care AG, Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Švica
Distributer: Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Več o darilu si preberite tukaj.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Ne spreglejte tudi kar do 50% popusta na Nupo ploščce. Akcija poteka od 6. 2. do 13. 2. 2023.