Biotrue MDO, kapljice za oči (10 ml)

Biotrue MDO kapljice za oči so izdelek za takojšnjo pomiritev in navlažitev suhih oči, ki so posledica dejavnikov okolja.
Več...
Pakiranje 10 ml
10,32€

Pred uporabo preberite priloženo navodilo.

Biotrue MDO kapljice za oči so izdelek za takojšnjo pomiritev in navlažitev suhih oči, ki so posledica dejavnikov okolja. Ti dejavniki so pogosto odvisni od načina življenja in razmer v okolju, na primer intenzivna uporaba računalnika, neprimerne klimatske razmere v zaprtih prostorih, neredno ali pomanjkljivo mežikanje, cigaretni dim, pa tudi vetrovne razmere na prostem.

Pomembno vlogo pri nastanku težav s suhimi očmi imajo tudi nekatera zdravila (kot so kontracepcijske tablete, antihistaminiki, zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, spazmolitiki in diuretiki), nekatere bolezni in konzervansi v nekaterih kapljicah za oko.

Biotrue MDO z vlaženjem odpravlja ključne simptome suhih oči, kot so občutek suhosti, draženja ali utrujenih oči, občutek tujka v očesu ali prekomerno solzenje. Ta izdelek lahko s svojimi lastnostmi koristi tudi osebam, ki imajo kronične težave s suhimi očmi.

 • Biotrue MDO so kapljice za oko v obliki kristalno bistre raztopine.
 • Biotrue MDO ne vsebuje konzervansov.
 • Biotrue MDO lahko uporabljate 6 mesecev po prvem odprtju vsebnika.
 • Biotrue MDO vsebuje naravni polimer hialuronsko kislino (v obliki natrijevega hialuronata), ki je prisotna v strukturah zdravega očesa in naravnega solznega filma.
 • Biotrue MDO je primeren za navlažitev mehkih ter trdih kontaktnih leč pred vstavljanjem in za njihovo vlaženje med nošenjem. Opazno izboljša udobje nošenja kontaktnih leč čez cel dan.
 • Biotrue MDO je enostaven za uporabo, uporabniki ga dobro prenašajo, njegova uporaba pa je varna.

Navodila za uporabo:
Patentirani črpalni mehanizem Biotrue MDO omogoča, da raztopina kapljic ne vsebuje konzervansov, vendar pa se vsebnik zato lahko razlikuje od vsebnikov s kapljicami, ki ste jih morda v preteklosti uporabljali.

 1. Pred vsako uporabo s konice vsebnika odstranite zaščitno zaporko. Pazite, da se konice vsebnika ne dotaknete s prsti.
 2. Palec namestite na ergonomsko oblikovan nastavek za palec, dva druga prsta pa na spodnji del vsebnika.
 3. Vsebnik obrnite in ga držite kot je prikazano. Pred prvo uporabo morate črpalko najprej napolniti. To storite tako, da približno 7-krat pritisnete na nastavek za palec, dokler se ne pojavi prva kapljica.
 4. Glavo nagnite rahlo nazaj, vsebnik pa namestite nad oko tako, kot vam to najbolj ustreza. S prstom proste roke spodnjo veko nežno potegnite navzdol, vsebnik držite navpično in nežno pritisnite na nastavek za palec, da nanesete eno kapljico v oko. Oko nato zaprite in zrklo počasi obračajte, da se kapljica optimalno porazdeli po površini očesa. Po potrebi lahko za dodatno podporo in večjo natančnost uporabite tudi drugo roko.
 5. Pazite, da konica vsebnika ne pride v stik z očmi ali prsti, da ne bi prišlo do kakršnekoli kontaminacije raztopine.
 6. Takoj po uporabi na konico vsebnika namestite zaščitno zaporko.

Kako pogosto uporabljati Biotrue MDO?
Ko začutite potrebo, v oko nanesite eno kapljico Biotrue MDO. Biotrue MDO ne vsebuje konzervansov, zato ga lahko uporabljate vsakodnevno in tako pogosto, kot želite.

Sestavine:
Raztopina vsebuje 0,24 % hialuronsko kislino (v obliki natrijevega hialuronata) in naslednje pomožne snovi: sterilno vodo, natrijev klorid, kalijev klorid, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat in natrijev dihidrogenfosfat dihidrat. Ne vsebuje konzervansov.

Pakiranje:
Biotrue MDO kapljice za oko so na voljo v pakiranjih po 10 ml, 2 x 10 ml in 2 x 15 ml.

Opozorila:
Ta izdelek lahko v zelo redkih primerih povzroči preobčutljivostne reakcije, kot so lokalne alergijske reakcije. V takšnih primerih morate izdelek nemudoma prenehati uporabljati. Če ste preobčutljivi na katerokoli od sestavin, izdelka ne smete uporabljati. Varnostne informacije za osebe s hudo poškodbo roženice: Pri uporabi izdelkov za uporabo v očesu, ki so vsebovali fosfate, so poročali o zelo redkih primerih nabiranja depozitov kalcijevega fosfata na roženici.

Biotrue MDO ne vsebuje konzervansov, da bi ga uporabniki čim bolje prenašali. Zaradi posebnega črpalnega mehanizma lahko Biotrue MDO uporabljate 24 tednov (6 mesecev) po odprtju vsebnika. Biotrue MDO ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti. Če je vsebnik kakorkoli poškodovan, izdelka ne uporabljajte.

Pred prvo uporabo ali če kapljic nekaj časa niste uporabljali, morate raztopino najprej načrpati. Pri črpanju raztopine vsebnik držite tako, da bo s konico kapalnega mehanizma usmerjen navzdol.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija poteka od 20. 3. do 28. 3. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Nupo.