Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Bisolvon, peroralna in inhalacijska raztopina

Bisolvon peroralna in inhalacijska raztopina za nebulator pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj pri akutnih ter kroničnih boleznih bronhijev in pljuč.
Več...
Pakiranje 40 ml
6,37€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: raztopina
Mesto uporabe: pljuča
Simptom: prehlad, kašelj
Zdravje: otroci, izkašljevanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

bromheksin

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilna učinkovina zdravila BISOLVON je bromheksinijev klorid, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksinijev klorid pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Zdravilo BISOLVON uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Če opazite kakršnekoli spremembe na koži ali sluznici, zaradi previdnosti nemudoma prenehajte z zdravljenjem in se posvetujte z zdravnikom. Zelo malo so poročali o hudih kožnih reakcijah, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom (resna kožna bolezen, pri kateri vrhnji sloj kože odmira in se lušči) in toksična epidermalna nekroliza (TEN, redka in včasih življenjsko nevarna reakcija na zdravila, pri kateri velike površine vrhnjega kožnega sloja odstopijo od globjih slojev kože in ki lahko prizadene tudi oči, usta, grlo in bronhije), ki so bile časovno povezane z uporabo eksperatoransov, kot je bromheksin.

Nosečnost in dojenje
Omejene izkušnje do zdaj niso pokazale škodljivih učinkov na plod, a se je potrebno iz previdnostnih razlogov uporabi zdravila BISOLVON med nosečnostjo izogibati.
Ni znano, ali se bromheksin izloča v materino mleko, vendar tveganja za dojenega otroka ne moremo izključiti, zato se zdravila BISOLVON med dojenjem ne sme uporabljati.

Pomembne informacije o zdravilu
Pri zdravljenju z zdravilom BISOLVON pride do pričakovano povečanega izločanja sluzi.
Kombinirano zdravljenje z inhalacijami in peroralno obliko zdravila poveča učinek zdravila BISOLVON in je posebno primerno za začetek zdravljenja bolnikov, pri katerih je treba hitro doseči polni učinek zdravila.
Če ste bolnik z bronhialno astmo, najprej vzemite redni odmerek bronhospazmolitika, ki ga jemljete, in šele nato inhalirajte zdravilo BISOLVON.

Odmerjanje zdravila
Peroralno jemanje
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 4 ml (60 kapljic) 3-krat na dan.
Otroci od 6 do 12 let: 2 ml (30 kapljic) 3-krat na dan.
Otroci od 2 do 6 let: 20 kapljic 3-krat na dan.
Otroci, mlajši od 2 let: 10 kapljic 3-krat na dan.
Inhalacije (z nebulatorjem)
Odrasli: 4 ml (60 kapljic) 2-krat na dan.
Mladostniki, starejši od 12 let: 2 ml (30 kapljic) 2-krat na dan.
Otroci od 6 do 12 let: 1 ml (15 kapljic) 2-krat na dan.
Otroci od 2 do 6 let: 10 kapljic 2-krat na dan.
Otroci, mlajši od 2 let: 5 kapljic 2-krat na dan.

Način uporabe zdravila
Peroralno jemanje
Ustrezno količino raztopine odmerite s priloženo merico (ml) ali s pomočjo kapljanja (kapljice) in popijte z dovolj tekočine! Zdravilo BISOLVON lahko jemljete s hrano ali brez nje.
Inhalacije (z nebulatorjem)
Raztopino zdravila BISOLVON pred inhalacijo ogrejte na telesno temperaturo.
Ustrezno količino raztopine odmerite s priloženo merico (ml) ali s pomočjo kapljanja (kapljice) in inhalirajte s pomočjo nebulatorja! Pred uporabo raztopino lahko razredčite s fiziološko raztopino v razmerju 1:1. Da bi se izognili usedanju delcev v razredčeni raztopini, inhalirajte raztopino zdravila BISOLVON takoj po pripravi.
Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Blank slika

Druge oblike

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...