Borovnice Lekarna Ljubljana, zdravilni čaj (120 g)

Borovnice, zdravilni čaj vsebuje posušene plodove borovnic, katerih najpomembnejše učinkovine so čreslovine in modra barvila antociani.
Več...
Pakiranje 120 g
8,19€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: čaj
Mesto uporabe: črevesje, prebavila, sluznica, grlo, usta
Oznaka: driska, vnetje
Zdravje: driska, otroci

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Posušeni plodovi borovnic so eno najboljših rastlinskih zdravil za zdravljenje drisk, zlasti pri otrocih in občutljivih osebah. Čreslovine, delno vezane na barvila, se sprostijo šele v alkalnem prebavnem soku in delujejo neposredno v črevesju. Poleg tega pomirjujoče delujejo na črevo in umirjajo peristaltiko, zavirajo rast škodljivih bakterij in delujejo protivnetno. Antociani se vežejo na celične stene bakterij in tako zavirajo njihov razvoj in razmnoževanje.

Čaj iz posušenih plodov borovnic lajša težave pri akutnih, nespecifičnih driskah. Uporablja se tudi lokalno pri blagih vnetjih sluznice ust in grla.

Uporaba:
1 do 2 žlici (5 do 10 g) suhih borovničevih plodov prelijte s skodelico hladne vode (150 ml) in segrejte do vretja. Pokrito kuhajte še 10 minut in nato še vroče precedite. Pijte nekajkrat dnevno po eno skodelico sveže pripravljenega čaja.

Za grgranje pripravite prevretek iz dveh žlic suhih borovnic v 150 ml vode, ki ga lahko uporabite večkrat na dan.

Sestavine:
Zdravilni čaj Borovnice vsebuje 120 g suhih plodov borovnic (Myrtilli fructus). Najpomembnejše učinkovine v plodovih suhih borovnic so čreslovine in modra barvila antociani.

Opozorila:
Če driska traja več kot 3 do 4 dni, je posvet z zdravnikom nujen!  Svežih ali vkuhanih borovnic ne uživajte proti driski, ker delujejo blago odvajalno, torej nasprotno od posušenih plodov.  Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.  Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.  Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...