Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Breathing +, dihalne igre

Z dihalnimi igrami otroci trenirajo dihanje in se ob tem tudi zabavajo. Vaje temeljijo na tehniki PLB, ki je priporočena zlasti astmatikom, osebam ki se hitro zadihajo in osebam ki so anksiozne.
Več...
Pakiranje 1 komplet
Poštnina Brezplačna poštnina
119,00€
Lastnosti
Oblika: pripomoček
Mesto uporabe: dihala, pljuča
Simptom: stres, astma
Zdravje: otroci

Medicinski pripomoček

Kakšne dihalne vaje so to?

Pursed Lip Breathing je tehnika dihanja, pri kateri bolnik izdihuje čez priprta usta s čimer odpre dihalne poti in izloči več zraka iz telesa. Vse večje zdravstvene in strokovne organizacije spodbujajo bolnike da se naučijo te tehnike. Pripomoček BREATHING+ je naprava s katero uporabnik to dihalno tehniko vadi v obliki dihalnih iger in računalniških dihalnih aplikacij. 

BREATHING+ naprava deluje na Androind, iPhone, Windows in Apple napravah.

Kako deluje?

Dihalne igre temeljijo na izvajanju podaljšanega izdiha čez priprta usta. Tak izdih namreč iztisne 2-3 decilitre zraka več kot izdih skozi nos, saj izdihujemo proti uporu, ob čimer uporabljamo trebušno prepono. Zato se takšno dihanje pogosto imenuje tudi trebušno dihanje. Te vaje so v strokovnih krogih imenovane "Pursed Lip Breathing", zdravniki pa jih priporočajo vsem astmatikom, pljučnim bolnikom in osebam pod stresom. Vaje smo predelali v obliko iger, da s tem dosegamo večjo motivacijo in boljši nadzor nad pravilnostjo izvajanja vaje.

Uporaba:

Bolnik naj vsaj enkrat dnevno izvede celotno vajo, ki zajema deset (10) podaljšanih izdihov (pihov). Vajo naj bolnik izvaja v sproščenem sedečem položaju. Računalnik oz. mobilni telefon ali tablica mu bo po končani vaji izpisal rezultat v obliki najdaljšega in povprečnega izdiha, ki ga je bolnik dosegel. Cilj je doseči čimdaljši izdih.

Stranski učinki:

Z vadbo Pursed Lip Breathing izločamo vodo in CO2 iz telesa, posledično ob vadbi pride do dehidracije in zato mora bolnik po vadbi spiti vsaj en kozarec vode. Pri starejših bolnikih je možna kratkotrajna omotica, zato naj si bolnik po izvedeni vaji odpočije za minuto ali dve, preden nadaljuje pot.

Komplet vsebuje:

 • dihalni vmesnik BREATHING+
 • več kot 30 dihalnih iger za Windows, Mac, Android in iPhone naprave
 • dihalne antistres aplikacije
 • dvoletna naročnina na dihalno televizijo: Breathing TV *
 • orodje za prostoročno brskanje po spletu: Breathing Scrolling ™ **
 • dvoletna podpora in pomoč
 • dvoletna garancija

*Dihalna televizija je način gledanja televizije s katerim izboljšujemo dihanje. Video se namreč poganja le, ko uporabnik vadi. Gledanje youtube vsebin se tako prelevi v zabavno vadbo učinkovitega dihanja.
** Breathing Scrolling je orodje za scrollanje spletnih strani ali dokumentov z vadbo dihanja. V brskalniku Chrome deluje kot dodatek, v ostalih brskalnikih pa deluje kot zaznamek.

Opozorila:

Izdelek je primeren za otroke od sedem let dalje.
Otroci mlajši od 7 let lahko uporabljajo izdelek le ob pomoči staršev ali skrbnika.
Po vadbi naj bolnik spije kozarec vode. Po vadbi naj si bolnik odpočije.

Dobavitelj in proizvajalec:
Zdrav dih d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana | Telefon: 031 380 511 | e-mail: info@zdravdih.si

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...