Breathing +, dihalne igre

Z dihalnimi igrami otroci trenirajo dihanje in se ob tem tudi zabavajo. Vaje temeljijo na tehniki PLB, ki je priporočena zlasti astmatikom, osebam ki se hitro zadihajo in osebam ki so anksiozne.
Več...
Pakiranje 1 komplet
Poštnina Brezplačna poštnina
119,00€
Lastnosti
Oblika: pripomoček, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: dihala, pljuča
Oznaka: stres, astma
Zdravje: otroci

Kakšne dihalne vaje so to?

Pursed Lip Breathing je tehnika dihanja, pri kateri bolnik izdihuje čez priprta usta s čimer odpre dihalne poti in izloči več zraka iz telesa. Vse večje zdravstvene in strokovne organizacije spodbujajo bolnike da se naučijo te tehnike. Pripomoček BREATHING+ je naprava s katero uporabnik to dihalno tehniko vadi v obliki dihalnih iger in računalniških dihalnih aplikacij. 

BREATHING+ naprava deluje na Androind, iPhone, Windows in Apple napravah.

Kako deluje?

Dihalne igre temeljijo na izvajanju podaljšanega izdiha čez priprta usta. Tak izdih namreč iztisne 2-3 decilitre zraka več kot izdih skozi nos, saj izdihujemo proti uporu, ob čimer uporabljamo trebušno prepono. Zato se takšno dihanje pogosto imenuje tudi trebušno dihanje. Te vaje so v strokovnih krogih imenovane "Pursed Lip Breathing", zdravniki pa jih priporočajo vsem astmatikom, pljučnim bolnikom in osebam pod stresom. Vaje smo predelali v obliko iger, da s tem dosegamo večjo motivacijo in boljši nadzor nad pravilnostjo izvajanja vaje.

Uporaba:

Bolnik naj vsaj enkrat dnevno izvede celotno vajo, ki zajema deset (10) podaljšanih izdihov (pihov). Vajo naj bolnik izvaja v sproščenem sedečem položaju. Računalnik oz. mobilni telefon ali tablica mu bo po končani vaji izpisal rezultat v obliki najdaljšega in povprečnega izdiha, ki ga je bolnik dosegel. Cilj je doseči čimdaljši izdih.

Stranski učinki:

Z vadbo Pursed Lip Breathing izločamo vodo in CO2 iz telesa, posledično ob vadbi pride do dehidracije in zato mora bolnik po vadbi spiti vsaj en kozarec vode. Pri starejših bolnikih je možna kratkotrajna omotica, zato naj si bolnik po izvedeni vaji odpočije za minuto ali dve, preden nadaljuje pot.

Komplet vsebuje:

 • dihalni vmesnik BREATHING+
 • več kot 30 dihalnih iger za Windows, Mac, Android in iPhone naprave
 • dihalne antistres aplikacije
 • dvoletna naročnina na dihalno televizijo: Breathing TV *
 • orodje za prostoročno brskanje po spletu: Breathing Scrolling ™ **
 • dvoletna podpora in pomoč
 • dvoletna garancija

*Dihalna televizija je način gledanja televizije s katerim izboljšujemo dihanje. Video se namreč poganja le, ko uporabnik vadi. Gledanje youtube vsebin se tako prelevi v zabavno vadbo učinkovitega dihanja.
** Breathing Scrolling je orodje za scrollanje spletnih strani ali dokumentov z vadbo dihanja. V brskalniku Chrome deluje kot dodatek, v ostalih brskalnikih pa deluje kot zaznamek.

Opozorila:

Izdelek je primeren za otroke od sedem let dalje.
Otroci mlajši od 7 let lahko uporabljajo izdelek le ob pomoči staršev ali skrbnika.
Po vadbi naj bolnik spije kozarec vode. Po vadbi naj si bolnik odpočije.

Dobavitelj in proizvajalec:
Zdrav dih d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana | Telefon: 031 380 511 | e-mail: info@zdravdih.si

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vikend: vsi izdelki Eucerin so vam ta vikend na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vikend: vsi izdelki Eucerin so vam ta vikend na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vikend: vsi izdelki Eucerin so vam ta vikend na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 7.5. do 10.5.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za darilna ...