C-Vita 500 Vitabalans, tablete s podaljšanim sprošanjem (90 tablet)

Vitamin C ali askorbinska kislina je topna v vodi, ki se razgradi pri pripravi hrane s pomočjo toplote ter hitro oksidira.
Več...
Pakiranje 90 tablet
8,61€

Vitamin C ali askorbinska kislina je topna v vodi, ki se razgradi pri pripravi hrane s pomočjo toplote ter hitro oksidira. Največjo vsebnost vitamina C v prehrani ima sveže neobdelano sadje, jagodičevje in zelenjava. Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu, ga je potrebno dnevno vnesti s pravilno prehrano ali prehranskimi dopolnili.

V telesu je vitamin C vpleten v številne biokemične reakcije. Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri delovanju imunskega sistema, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, zob in kože. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema. Povečana potreba po  vitaminu C je pri stresu, telesni vadbi in kajenju.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, pri kateri naj bi zaužili poleg priporočenega dnevnega vnosa še dodatnih 200 mg vitamina C.

Vitamin C je smiselno jemati med obrokom, saj povečuje absorpcijo železa.

Uporaba:
Priporočeni dnevni odmerek odrasli: 1 tableto dnevno zaužijemo z vodo.

Vsebnost:
1 tableta vsebuje 500 mg vitamina C (625% PDV; % PDV - Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
L-askorbinska kislina, sredstva za povečanje prostornine (E460, E464, E470b), sredstva za glaziranje (E1200, E464, E1521), sredstvo proti sprijemanju (E551), barvila (E171, E101).

Država porekla:
Finska.

Pomembno:
Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena, mlečnih ali sojinih beljakovin.
Shranjevati na sobni temperaturi.

Opozorilo: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Popust vam bo obračunan v 3. koraku v košarici. *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji (Vichy rutine, Vichy Summer Promo, Vichy Try and Buy, Vichy ...