Canestest, palčka za testiranje vaginalnih okužb (1 test)

Nasveti za preprečevanje okužb nožnice.
Canestest je vaginalni test za samotestiranje, ki ga lahko opravijo ženske z vaginalnimi simptomi za lažje diagnosticiranje vzroka okužbe. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 1 testna palčka
10,96€

Canestest

Test za vaginalne okužbe, ki ga lahko opravite sami.

Canestest je test za samotestiranje, ki ga lahko opravijo ženske z neobičajnimi vaginalnimi simptomi za lažje diagnosticiranje vzroka okužbe.

Vaginalne okužbe so pogosta težava žensk vseh starostnih skupin. Najpogostejši vzroki vaginalnih okužb so bakterije, kvasovke in mikroorganizmi trichomonas (lahko tudi kombinacije teh mikroorganizmov).

V priloženih navodilih je priložen način, kako uporabite Canestest za samodiagnosticiranje vaginalnih motenj. Primer rezultatov testa:

Vaginalna patološka stanja

Bakterijska vaginoza, okužba v nožnici, ki jih povzročajo določene bakterije, je pogostejša kot glivične okužbe in trihomoniaza ter je povezana z redkim mlečnim (konsistentnim) belo-sivim izcedkom in vonjem po ribah.

Povzroči lahko zaplete, zlasti med nosečnostjo in porodom, zato jo je treba ustrezno zdraviti. Izcedek, ki ga povzroča trihomoniaza, je rumeno-zelen, penast in ga običajno povezujemo z neprijetnim vonjem, srbečim zunanjim spolovilom in bolečim uriniranjem. Pri obeh okužbah se pH-vrednost nožnice zviša.

Nasprotno je pH-vrednost nožnice v primeru vaginalnih glivičnih okužb (kandidoze), ki jih povzročajo kvasovke, navadno običajna. Izcedek je bele barve, gost in sirast ter je brez ostrega vonja. Vaginalno glivično okužbo (kandidozo) povezujemo z intenzivnim srbenjem in pekočim občutkom v nožnici ter po zunanjem spolovilu.

Pozitiven rezultat Canestesta - sprememba barve v modro ali zeleno:

Če se konica po 10 sekundah obarva modro ali zeleno, to pomeni, da je pH-vrednost vaše nožnice povišana. Če imate poleg tega simptome:

  • Redek, mlečni (konsistenten), belo-siv izcedek z vonjem po ribah, je lahko znak bakterijske vaginoze (BV).
  • Rumeno-zelen penast izcedek, ki ga spremljata neprijeten vonj in boleče uriniranje, je lahko znak trihomoniaze. Delno modro ali zeleno obarvanje na rumeni konici testne palčke obravnavajte kot pozitiven rezultat.

V primeru kakršnih koli nejasnosti, se posvetujte z zdravnikom. Na primer, konica testne palčke je obarvana modro ali zeleno, vendar nimate simptomov, ki so navedeni v tabeli. Prosimo, posvetujte se z zdravnikom. 

Negativen rezultat Canestesta - Brez spremembe barve/barva ostane rumena:

Če se konica po 10 sekundah ne obarva modro ali zeleno, to kaže na to, da je pH-vrednost vaše nožnice normalna. Verjetnost bakterijske okužbe ali trihomoniaze je nizka.

Vendar pa, če imate naslednje simptome:

  • Gost, bel, sirast izcedek brez ostrega vonja je lahko znak vaginalne glivične okužbe, znane kot kandidoza.
Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo:  Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo:  Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*. *Rok uporabe darila 03/2020. Akcija traja od 24.2.2020 do razdelitve zalog daril. Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml) Avène YsthéAL ...