X Lekarnar obvestilo hq

ClearBlue Easy, test za ugotavljanje nosečnosti

ClearBlue Easy s konico, ki spreminja barvo. Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete menstruacijo.
Več...
Pakiranje 1 test
6,56€

ClearBlue Easy s konico, ki spreminja barvo. Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete menstruacijo.

1. Kako natančen je Clearblue?
Clearblue je v laboratorijskih testih več kot 99 % natančen od dne, ko pričakujete menstruacijo.

2. Kako deluje Clearblue?
Telo med nosečnostjo proizvaja nosečniški hormon hCG (humani horionski gonadotropin). Količina hCG v telesu se poveča v zgodnjem obdobju nosečnosti. Clearblue lahko zazna majhne količine tega hormona v urinu od dne, ko pričakujete menstruacijo (občutljivost tega testa je 25 mIU/ml).

3. Kdaj lahko opravim test Clearblue?
5 dni preden zamuja menstruacija je 4 dni pred pričakovano menstruacijo. Če test izvajate dan pred pričakovano menstruacijo in dobite rezultat »Ni nosečnosti«, še vedno obstaja možnost, da ste noseči. Glejte spodnjo preglednico rezultatov kliničnega testiranja izdelka Clearblue z vzorci zgodnje nosečnosti.

Število dni pred pričakovano menstruacijo -1 -2 -3 -4
% vzorcev nosečnic, pri katerih je bil rezultat "Nosečnost" 87% 84% 74% 53%

Dan pričakovane menstruacije ugotovite tako, da izračunate običajno dolžino svojega menstrualnega cikla – preštejte število dni od prvega dne menstruacije do dne pred začetkom naslednje.

 • Če je vaš menstrualni cikel nereden, upoštevajte najdaljši cikel v nekaj mesecih pred testiranjem.
 • Če sploh ne veste, kdaj naj bi dobili menstruacijo, vam priporočamo, da testa ne opravite prej kot 19 dni po zadnjem nezaščitenem spolnem odnosu.
 • Pred opravljanjem testa ne pijte preveč tekočine.
 • Če je vaš rezultat »Ni nosečnosti«, vendar vseeno sumite, da ste noseči, glejte vprašanje 10.

4. Ali lahko jemanje zdravil ali bolezni vplivajo na rezultat testa?

 • Pred testiranjem vedno preberite proizvajalčeva navodila za uporabo za vsa zdravila, ki jih jemljete
 • Zdravila za plodnost, ki vsebujejo hCG, lahko povzročijo lažen rezultat (ta zdravila za plodnost se navadno dajejo v obliki injekcij in testiranje prezgodaj po injekciji lahko pokaže lažen rezultat »Nosečnost«).
 • Druga zdravila za plodnost (npr. klomifenijev citrat), sredstva proti bolečinam in hormonska kontracepcija (npr. kontracepcijske tablete) ne bi smeli vplivati na rezultat.
 • Če ste pred kratkim nehali uporabljati hormonsko kontracepcijo ali če se zdravite zaradi neplodnosti, npr. s klomifenijev citratom, imate morda neredne menstruacije, kar je lahko razlog za prezgodnje opravljanje testa nosečnosti.
 • Če ste bili pred kratkim noseči (četudi otroka niste donosili), je posledica lahko lažen rezultat »Nosečnost«.
 • Vzrok za lažen rezultat so lahko tudi zunajmaternična nosečnost, ciste na jajčnikih, menopavza in nekatere zelo redke bolezni.
 • Če je rezultat »Nosečnost«, boste morda pozneje ugotovili, da niste noseči. Vzrok je v naravni prekinitvi nosečnosti, ki je mogoča v zgodnjem obdobju.

Če dobite nepričakovan rezultat, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

5. Opravila sem test, vendar se konica, ki spreminja barvo, ni obarvala popolnoma rožnato. Kaj naj naredim?
Če se konica testne paličice, ki spreminja barvo, ni obarvala popolnoma rožnato, morda niste uporabili dovolj urina. Test pa je deloval, če se je v 10 minutah po testiranju v kontrolnem okencu pojavila modra črtica. Če se v kontrolnem okencu v 10 minutah od testiranja ne prikaže modra črtica, glejte vprašanje 6.

6. Opravila sem test, vendar v kontrolnem okencu ni nobene modre crtice. Kaj naj naredim?
Če se v 10 minutah po testiranju v kontrolnem okencu ne pojavi modra črtica, to pomeni, da test ni deloval. Razlogi so lahko naslednji:

 • Potem ko ste testno paličico pomočili v urin, niste držali konice, ki spreminja barvo, obrnjene navzdol ali niste položili paličice na ravno podlago.
 • Uporabili ste preveč ali premalo urina. Paličica mora biti v stiku z vzorcem urina 5 sekund.

Testiranje ponovite z novo testno paličico in natančno upoštevajte navodila. Če želite, lahko vzorec urina odvzamete v čisto in suho posodico ter vanj potopite konico paličice, ki spreminja barvo, za samo 5 sekund.

7. Kaj storiti, če nisem prepričana v rezultat?
Če je rezultat »Nosečnost«, se mora v 10 minutah po testiranju v kontrolnem okencu pojaviti modra črtica, v okencu z rezultatom pa simbol »+«.

Videz simbola »+« v okencu z rezultatom je lahko razlcičen, vendar morata biti črtici, ki sestavljata simbol »+«, in čcrtica v kontrolnem okencu podobne širine (glejte slike A–C).

Clearblue

Slika A
To je verjetneje, če ste noseči in opravljate test več kot nekaj dni po pričakovani menstruaciji, ker so ravni hormona hCG višje.

Slika B
To ni neobičajno, če ste noseči in opravljate test približno na dan pričakovane menstruacije, ker so ravni hormona hCG še vedno sorazmerno nizke.

Slika C
To vseeno pomeni, da je rezultat »Nosečnost«. Če še vedno dvomite v rezultat, pred ponovnim testiranjem počakajte najmanj 3 dni in natančno upoštevajte navodila.

 • Če je rezultat »Ni nosečnosti«, se mora v 10 minutah po testiranju v kontrolnem okencu pojaviti modra črtica, v okencu z rezultatom pa simbol »–«. Če je rezultat »Ni nosečnosti«, vendar vseeno sumite, da ste noseči, glejte vprašanje 10.

8. Kako dolgo traja rezultat?
Rezultat lahko odčitate kadarkoli do 10 minut po tem, ko ste opravili test. Morebitnih sprememb rezultata po preteku 10 minut ne upoštevajte.

9. Test prikazuje rezultat "Nosečnost". Kaj naj naredim?
Če je test pokazal, da ste noseči, morate obiskati svojega zdravnika, ki vam bo svetoval o nadaljnjih ukrepih.

10.Test prikazuje rezultat "Ni nosečnosti". Kaj naj naredim?
Morda niste noseči, morda raven nosečnostnega hormona še ni dovolj visoka, da bi ga test lahko zaznal, ali pa ste narobe izračunali dan pričakovane menstruacije. Če menstruacija zaostaja, znova preverite čez 3 dni, če še vedno sumite na nosečnost. Če je rezultat »Ni nosečnosti« in še vedno niste dobili menstruacije, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Uporaba:

 1. Opravljanje testa
  Če opravljate test od dne pričakovane menstruacije, ga lahko opravite kadarkoli v dnevu.
  Če opravljate test pred dnevom, ko pričakujete menstruacijo, uporabite prvi urin tega dne.
  Ko ste pripravljeni na testiranje, vzemite testno paličico iz ovoja iz folije in snemite modri pokrovček. Testno paličico uporabite takoj.
  Testiranje v urinu
  Test lahko opravite neposredno pod curkom urina ali z vzorcem urina, ki ga odvzamete v čisto in suho posodico.
  Paličico obrnite s konico, ki spreminja barvo, navzdol in jo pridržite pod curkom urina ali v odvzetem vzorcu urina, kakor je prikazano, za samo 5 sekund.
  Konica paličice, ki spreminja barvo, se hitro obarva rožnato, kar pomeni, da se urin absorbira. Konico paličice, ki spreminja barvo, morate držati v urinu celih 5 sekund.
  Držite konico, ki spreminja barvo, navzdol ali pa položite paličico na ravno podlago, dokler se v kontrolnem okencu ne prikaže črtica.
  Če želite, ponovno zaprite pokrovček.
  Če se konica, ki spreminja barvo, ne obarva popolnoma rožnato, poglejte vprašanje 5.

 2. Počakajte dve minuti
  Modra črtica v kontrolnem okencu prikazuje, da je test deloval.
  Rezultat lahko preverite po 2 minutah.
  Ne preberite rezultata, dokler se ne prikaže ta modra črtica.
  Če se v kontrolnem okencu v 10 minutah ne prikaže modra črtica, test ni deloval (glejte vprašanje 6).

 3. Odčitavanje rezultatov
  Zdaj lahko preberete rezultat v okencu z rezultatom.
  Odcitavanje
  Če je vaš rezultat »Nosečnost«, glejte vprašanje 9 v poglavju Vprašanja in odgovori.
  Če je vaš rezultat »Ni nosečnosti«, glejte vprašanje 10 v poglavju Vprašanja in odgovori.
  POMEMBNO! Rezultat odčitajte v 2–10 minutah po testiranju. Morebitnih sprememb rezultata po tem času ne upoštevajte. Vprašanja in odgovori – Preberite spodnje poglavje, v katerem so odgovori na najpogostejša vprašanja.

Opozorila:
Pripomoček je namenjen za domačo uporabo. Shranjujte pri sobni temperaturi. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Samo za in vitro diagnosticno uporabo. Zavrzite med običajne gospodinjske odpadke. Testa ne uporabljajte, če je ovoj iz folije poškodovan. Ne uporabljajte testne paličice, ki ji je potekel rok uporabe.

Proizvaja:
SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH (SPD), Route de St Georges 47, 1213 Petit-Lancy, Ženeva, Švica. Clearblue je blagovna znamka SPD. Izdelano na Kitajskem. 2015 SPD. Vse pravice pridržane.
Distributer:
Pliva Hrvatska d.o.o. Prilaz baruna Filipovića 25, HR-10000 Zagreb

Obvestilo o nedelovanju Lekarnar.com.

Obvestilo o nedelovanju Lekarnar.com.

Spoštovani, obveščamo vas, da zaradi trenutne situacije naročanje preko Lekarnar.com ni mogoče.  Vse že naročene pakete bomo odpremili v najkrajšem možnem času. Prosimo vas za razumevanje in potrpežljivost. ekipa Lekarnar.com.