Urinska vrečka - sterilna, Conveen Standard (1500 ml)

Conveen Standard sterilna urinska vrečka je nočna vrečka za zbiranje seča. Drenažno urinsko vrečko se lahko poveže tudi s stalnim katetrom za urin.
Več...
Pakiranje 10 vrečk
37,87€
Lastnosti
Oblika: pripomoček, vrečke, medicinski pripomoček
Oznaka: mokrenje

Pred uporabo si preberite navodilo priloženo izdelku.

Conveen Standard sterilna urinska vrečka je vrečka za zbiranje seča. Vrečka za seč se uporablja tekom noči. 

Vrečka za seč in uporaba:

 1. Drenažno vrečko za posteljo lahko priklopite neposredno na urinal kodnom ali stalni kateter. Urinsko vrečko za posteljo lahko za povečano drenažno zmogljivost čez noč povežete tudi z nožno vrečko. Za nočno uporabo mora biti na nožno vrečko nameščena prožna odvodna cevka, v katero se lahko vstavi odvodni konektor drenažne vrečke. Intermitentna kateterizacija -> Drenažno vrečko za posteljo lahko povežete tudi z intermitentnim katetrom za zbiranje urina med intermitentno kateterizacijo.
 2. Če ima vrečka vzorčno odprtino, se lahko po potrebi vzame vzorec urina. Po potrebi uporabite injekcijsko brizgo z iglo.
 3. Za obešanje drenažne vrečke za posteljo uporabite Conveen obešalo za vrečke ali stojalo Coloplast. Varno namestite vrečko na obešalo ali stojalo, tako da jo obesite na kavlje stojala ali obešala za luknjice na vrhu vrečke. Pritrdite obešalo za vrečke na drog postelje oziroma postavite stojalo na tla blizu postelje.
 4. Za optimalno drenažo je pomembno, da je drenažna vrečka za posteljo nameščena nižje od vas, ko ležite v postelji. Intermitentna kateterizacija -> Obesite ali postavite vrečko na poljubno mesto, pri tem pa poskrbite, da je vrečka nameščena niže od vašega medeničnega dela, ko vstavljate kateter v sedečem, stoječem ali ležečem položaju.
 5. Prepričajte se, da je odvodni čep zaprt.
 6. Če je na konektorju zaščitni pokrovček, ga odstranite. Priključite konektor na urinal kondom ali stalni kateter. Konektor lahko priklopite tudi na odvodno cevko nožne vrečke. Odprite odvodno cevko nožne vrečke.
 7. Sistem za zbiranje urina je sedaj pripravljen na uporabo. Intermitentna kataterizacija -> Priključite konektor na intermitentni kateter.
 8. Ko začnete vstavljati kateter, bo urin iztekel v drenažno vrečko za posteljo. Za optimalno drenažo priporočamo, da izpraznite vrečko, ko se napolni malo čez polovico. Intermitentna kataterizacija -> Izpraznite drenažno vrečko za posteljo po vsaki intermitentni kataterizaciji.
 9. Za odstranjevanje urinske vrečke odklopite drenažno vrečko za posteljo od urinalnega kondoma ali nameščenega katetra. Če je drenažna vrečka za posteljo povezana z nožno vrečko, zaprite odvodni čep nožne vrečke. Nato odklopite drenažno vrečko za posteljo. Ne dotikajte se odprtega dela odvodne cevke nožne vrečke. Intermitentna kateterizacija -> Po končani kateterizaciji odklopite drenažno vrečko za posteljo od intermitentnega katetra. Odstranite vrečko z obešala ali stojala.
 10. Zamenjajte vrečko v skladu z lokalnimi predpisi in priporočili. Obešalo za vrečke oziroma stojalo lahko ponovno uporabite. Izpraznite vrečko preden jo odvržete. Vrečka je namenjena enkratni uporabi. Vrečko za seč odvržete z ostalimi gospodinjskimi odpadki. Izdelka ne odvrzite v straniščno školjko. Izdelek je namenjen samo za enkratno uporabo in ga morate odvreči v skladu z lokalnimi smernicami, tj. z ostalimi gospodinjskimi odpadki. Izdelka ne odvrzite v straniščno školjko.

Velikost: 90 cm

Opozorila:
Družba Coloplast ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe ali škodo, ki lahko nastane, če izdelek ni uporabljen skladno z veljavnimi priporočili podjetja Coloplast.

Sterilizirano z etilenoksidom (EO).

Če je embalaža poškodovana, izdelka ne smete uporabiti.

Ponovna uporaba tega izdelka za enkratno uporabo je lahko nevarna za uporabnika. Predelava, čiščenje, dezinfekcija in sterilizacija lahko poslabšajo lastnosti izdelka, kar predstavlja dodatno nevarnost za telesne poškodbe ali okužbo bolnika.

Dobavitelj: Coloplast A/S, Podružnica Ljubljana, Železna cesta 16, 1000 Ljubljana
Proizvajalec: Coloplast A/S, Holtedam 1, 3050 Humlebaek, Danska

 

Slika je simbolična.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo: Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*.

Ob nakupu kateregakoli izdelka Avene prejmete darilo:  Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml)*. *Rok uporabe darila 03/2020. Akcija traja od 24.2.2020 do razdelitve zalog daril. Avène YsthéAL Intense, koncentrat proti gubam za obnovo kože (30 ml) Avène YsthéAL ...