izbor

D-Max 1200 I.E. Vitabalans, žvečljive tablete z vitaminom D3 in ksiltolom - okus jagode in maline (90 tablet)

Vitamin D je pomemben vitamin za razvoj močnih kosti in zob. Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja ter k normalni ravni kalcija v krvi.
Več...
Pakiranje 90 tablet
10,36€

D-Max 1200 I.E. Vitabalans žvečljive tablete z vitaminom D3 in ksiltolom vsebujejo 30 μg Vitamin D3 v 1 tableti.

Vitamin D ima pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnih kosti in zob, pa obenem prispeva tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema (obrambni mehanizem telesa pred bakterijami in virusi) ter  normalnemu delovanju mišic.

Poleti se v telesu tvori zadostna količina vitamina D3, saj je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, nekaj vitamina D pa lahko zaužijemo tudi s hrano. V prehrani se vitamin D v omejenih količinah nahaja v ribah, jajčnem rumenjaku, mleku in mlečnih izdelkih ter margarini. V primeru, da ribe uživate manj kot 2-3 krat na teden, redko pijete mleko oziroma se prehranjujete vegansko, priporočljive količine vitamina iz prehrane ni mogoče doseči, kar privede do pomanjkanja vitamina D ne glede na starost posameznika.

Zadosten vnos vitamina D lahko dosežete z uživanjem prehranskih dopolnil
Zaloge vitamina D, pridobljene v poletnih mesecih, zadostujejo le do septembra oziroma oktobra, zato se jeseni in pozimi priporoča dodajanje vitamina D v obliki prehranskih dodatkov. Na Finskem je priporočljivo, da otroci in mladostniki (0-18 let), starejši (> 60 let) ter nosečnice in doječe matere uživajo prehranska dopolnila v obliki vitamina D skozi vso leto.

Dnevni odmerek vitamina D za odrasle se giblje od 10 µg do 100 µg. Odmerek je odvisen od starosti, izpostavljenosti soncu, pigmentacije kože, količini maščobnega tkiva in zdravja kosti.

Najvišja zabeležena raven varnega dnevnega vnosa vitamina D iz vseh virov je (EFSA 2012):

 • odrasli 100 µg
 • mladostniki od 11 do 17 let 100 µg
 • otroci od 1 do 10 let 50 µg
 • otroci od 0 do 1 leta 25 µg

Uporaba:
Za odrasle 1 žvečljiva tableta na dan. Tableto počasi žvečite oz. raztopite v ustih. Pred jemanjem prehranskega dodatka upoštevajte uživanje vitamina D v obliki morebitnih drugih prehranskih dopolnil (npr. ribje olje, prehransko dopolnilo s kalcijem ali multivitaminsko dopolnilo).

Vsebnost:

Sestavine: V 1 tableti %PDV*
Vitamin D3 30 µg   600%

*Priporočen dnevni vnos.

Sestavine:
Sladilo (ksilitol), holekalciferol, emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin) aroma (jagoda, malina).

Vitamin D3 izvira iz maščobe ovčje volne (lanolin).

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.  Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Narejeno na Finskem.

Izdelek je namenjen zgolj zdravim odraslim osebam. Dolgotrajno uživanje lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi. 

Blank slika

Dodatki

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Zaščita pred soncem Avene Sun vam je na voljo 20% ugodneje.

Zaščita pred soncem Avene Sun vam je na voljo 20% ugodneje.

Vsi Avene izdelki za zaščito kože pred soncem vsebujejo zaščitne UV-filtre. Zaščitni UV-filtri se lahko porazdelijo v dve osnovni skupini: kemični filtri in mineralni filtri. Zdravniki in znanstveniki kontinuirano raziskujejo, kateri od njih so bolj varni za ljudi in okolje: pravzaprav ima vsak od ...