Liposomski vitamin C, Ekolife Natura (250 ml tekočine)

Liposomski vitamin C je tekoči prehranski dodatek: vsebuje 500 mg vitamina C z okusom pomaranče in naravnim sladilom v obliki liposomov.
Več...
Pakiranje
28,90€

Tekoči prehranski dodatek: vsebuje 500 mg vitamina C z okusom pomaranče in naravnim sladilom. Liposomski vitamin C se nahaja v obliki liposomov; liposomi so sferične maščobne strukture, ki so sestavljene iz lipidnega dvosloja in se uporabljajo za povečanje topnosti in višji biorazpoložljivost.

Liposomski vitamin C

Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost. S pomočjo tehnologije liposomov se vpliva na absorpcijo vitamina C iz prebavnega trakta. Liposomi so maščobni paketki, ki vsebujejo askrobinsko kislino (vitamin C). Le-ti nujo podporo pri absorpciji liposomske askorbinske kisline skozi steno tankega črevesja. 

Lipidni dvosloj, ki je sestavni del liposomskega vitamina C, je primeren za uživanje tudi za vegane in vegeterijance.   

Vitamin C oziroma askorbinska kislina pripomore k:

  • normalnemu tvorjenju kolagena, potrebnega za normalno delovanje krvnih žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,
  • normalnemu metabolizmu, ki oskrbuje telo z energijo,
  • normalnemu delovanju živčevja,
  • normalnim duševnim funkcijam,
  • normalnemu delovanju imunskega sistema,
  • zaščiti celic pred oksidacijskim stresom,
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • regeneraciji reducirane oblike vitamina E,
  • povečani absorpciji železa. 

Uporaba liposomskega vitamina C

Vitamin v C liposomski obliki se lahko uživa samostojno ali kot vodna raztopina.

Priporočen odmerek pri samostojen uživanju je 5 ml tekočine liposomskega vitamina C. 5 ml je približno ena čajna žlička.

Liposomski vitamin C se lahko raztopi tudi v vodi. S čajno žličko odmerimo 5 ml tekočine, ki jo raztopimo v kozarcu vode ali druge hladne pijače. Tekočina se v vodi dobro raztopi; k še boljši topnosti pa pomagajo liposomi.

Pred uporabo moramo steklenično, ki vsebuje liposomsko askorbinsko kislino, nujno pretresti.

Vsebnost:

Sestavine: V dnevnem odmerku (5 ml) %PDV/RDA*
Vitamin C 500 mg 625%
Kalij 21 mg 1,1%
Natrij 37 mg  

*Priporočen dnevni vnos.

Sestavine liposomskega vitamina C

Voda, naravno sladilo ksilitol, vitamin C (v obliki kalijevega in natrijevega askorbata in askorbinske kisline), emulzija: sončnični lecitin, vlažilo: glicerol, kalijev sorbat (konzervans), okus: pomaranča, antioksidant  vitamin E (d-alfa tokoferol).

Brez koruze, glutena, riža in kvasa.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven  dosega otrok. Pretirana uporaba ksilitola ima lahko odvajalni učinek.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex je izdelek finskega farmacevtskega podjetja Vitabalans. Vsebuje magnezij, ki prispeva k delovanju mišic, ter vitamin B6, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Oba prispevata tudi k zmanjševanju utrujenosti in k delovanju živčnega sistema. V promocijskem pakiranju prejmete 70 tablet ...