Femibion 1 z Vitaminom D in jodom, tablete (30 tablet)

Femibion 1 z aktivno obliko folne kisline, Metafolin-om (800 µg folatov), je prehransko dopolnilo, ki se priporoča od trenutka, ko začnete načrtovati nosečnost do dopolnjenega 3. meseca nosečnosti.
Več...
Pakiranje 30 tablet
13,47€

Femibion 1 z aktivno obliko folne kisline, Metafolin-om (800 µg folatov), je prehransko dopolnilo, ki se priporoča od trenutka, ko začnete načrtovati nosečnost do dopolnjenega 3. meseca nosečnosti.

Poleg ostalih vitaminov vsebuje tudi priporočeni dnevni vnos vitamina D in joda. Femibion pomaga pripraviti telo in nudi podporo med nosečnostjo.

Femibion 1 (vitamin D in jod)

Nosečnice imajo povečane potrebe po nekaterih hranilih, saj z njimi oskrbujejo tudi plod. Posebno skrb je potrebno posvetiti zadostni preskrbi s folati.

Folati (folna kislina in L-metilfolat) prispevajo k nastajanju krvi in razvoju materinega tkiva med nosečnostjo ter imajo vlogo pri delitvi celic. Femibion 1 vsebuje dvoje folatov, in sicer folno kislino (400 μg) in L-metilfolat (416 μg) v vsaki tableti.

Femibion je na voljo v lekarnah.

Pomen folne kisline in folatov v Femibion izdelkih

Uživanje dopolnil s folno kislino zviša nivo folatov pri nosečnici. Nizek nivo folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za okvare nevralne cevi (spine bifide) pri razvijajočem se plodu.

Ciljana populacija so ženske v rodni dobi, koristen učinek se doseže z dodatnim dnevnim vnosom 400 μg folne kisline vsaj en mesec pred in do tri mesece po zanositvi.

Pomen vnosa folatov za nosečnice

Povezava med nizkimi nivoji folatov in nastanku spine bifide je znanstveno dokazana. Obstajajo tudi ostali faktorji, npr. dedni, ki zvišujejo tveganje za nastanek spine bifide, neodvisno od folatov.

Femibion vsebuje 10 dragocenih vitaminov in jod. Sedaj tudi z vitaminom D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic.

Brez laktoze, glutena in želatine.

Uporaba Femibiona 1

Priporočeno jemanje: 1 tableta Femibiona dnevno s kozarcem hladne vode med glavnim obrokom. 30 tablet zadošča za mesec dni jemanja.

Kaj Femibion vsebuje?

Sestavina v 1 tableti %PDV*
folati 800 μg 400%
-Folna Kislina 400 μg  
- L-metilfolat (kar ustreza 400 μg folne kisline) 416 μg  
vitamin B1 1,2 mg 109%
vitamin B2 1,6 mg 114%
vitamin B6 1,9 mg 136%
vitamin B12 3,5 μg 140%
Biotin  60 μg 120%
Niacin 15 mg 94%
Pantotenska kislina 6,0 mg 100%
Vitamin E 13 mg 108%
Vitamin D 20 μg 400%
Vitamin C 110 mg 138%
Jod 150 μg 100%

*Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
Sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; kalcijev-L-askorbat; DL-α-tokoferil acetat; maltodekstrin; nikotinamid; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza, hidroksipropilceluloza; modificiran škrob (koruzni); kalcijev-D-pantotenat; barvilo: titanov dioksid; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin (rastlinske); piridoksin hidroklorid; škrob (koruzni); riboflavin; tiamin mononitrat; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; rastlinsko olje (palmovo olje); kalcijev-L-metilfolat (Metafolin®); folna kislina; kalijev jodid; sladkor; D-biotin; holekalciferol; barvilo: železov oksid; cianokobalamin.

Neto količina: 30 tablet (17,4 g)

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je skupaj z zdravim načinom življenja zelo pomembna.

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C.

Zastopa: Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46Am 1000 Ljubljana, T: 01 58 99 234
Proizvajalec: Merck Selbstmedikation GmbH Darmstadt, Nemčija

Vichy vam podarja 25% popust na anti-age izdelke + Brezplačno dostavo.

Vichy vam podarja 25% popust na anti-age izdelke + Brezplačno dostavo.

Vichy vam podarja 25% popust na anti-age izdelke + Brezplačno dostavo. *Ponudba vključuje linije Idéalia, Liftactiv, Neovadiol in Slow age v času od 9.12. - 24.12.2019. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični ...