akcija izbor

Femibion 2 z Vitaminom D - brez joda, tablete in kapsule (dva za ceno enega)

- dva za ceno enega - rok uporabe 11/2019 -

Preverite še ostala dopolnila Femibion v posebni ponudbi.
Prehransko dopolnilo z vitamini in omega-3 maščobno kislino DHA v obliki tablet in kapsul. Od 4. meseca nosečnosti do konca dojenja.
Več...
Pakiranje 2 x (60 tablet + 60 kapsul)
Redna cena 68,24€
34,12€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule, tablete
Mesto uporabe: kri
Vsebnost: DHA, vitamini
Zdravje: nosečnost, ženske, odpornost, celiakija

Femibion 2  z Metafolin-om in DHA je prehransko dopolnilo, ki se priporoča za nosečnice od 4. meseca nosečnosti dalje in za doječe matere. Zagotavlja optimalno preskrbo s folati, esencialnimi omega-3 maščobnimi kislinami (DHA), vitaminom D in ostalimi vitamini, ki so potrebni za ugoden potek nosečnosti ter pravilno delovanje organizma.

Prehransko dopolnilo z vitamini in omega-3 maščobno kislino DHA v obliki tablet in kapsul. Od 4. meseca nosečnosti do konca dojenja.

Nosečnice in doječe matere imajo povečane potrebe po nekaterih hranilih, saj z njimi oskrbujejo tudi plod oz. dojenčka. Posebno skrb je potrebno posvetiti zadostni preskrbi s folati.

Folati (folna kislina in Metafolin) prispevajo k nastajanju krvi in razvoju materinega tkiva med nosečnostjo ter imajo vlogo pri delitvi celic.

Femibion nudi kombinacijo dveh virov folatov: folne kisline + Metafolina. Metafolin je patentirana sestavina večletnega raziskovanja folatov v Mercku.

V drugi polovici nosečnosti je DHA (večkrat nenasičena omega-3 maščobna kislina) posebej pomembna.

Dopolnilno jemanje dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri plodu ter doječemu dojenčku. Koristen učinek se doseže pri dodatnem dnevnem vnosu 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in EPA.

Femibion vsebuje še 10 drugih dragocenih vitaminov. Sedaj tudi z vitaminom D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic. Tablete so brez laktoze, glutena in želatine. Kapsula z DHA vsebuje le ribjo želatino (brez goveje ali svinjske želatine).

Uporaba in priporočena dnevna količina:
Jemljite eno tableto in eno kapsulo na dan s kozarcem vode, če je možno med glavnim obrokom.  60 tablet in 60 kapsul zadošča za 2 meseca jemanja.

Vsebnost:

  1 kapsula vsebuje %PDV/RDA*
DHA 200 mg  
Vitamin E 12 mg 100%

 

  1 tableta vsebuje %PDV/RDA*
Folati 400 mcg 200%

- Folna kislina

- L-metilfolat

(kar ustreza 200 mcg folne kisline)

200 mcg

208 mcg

 

 
Vitamin B1 1,2 mg 109%
Vitamin B2 1,6 mg 114%
Vitamin B6 1,9 mg 136%
Vitamin B12 3,5 mcg 140%
Biotin 60 mcg 120%
Niacin 15 mg 94%
Pantotenska kislina 6,0 mg 100%
Vitamin E 13 mg 108%
Vitamin D 20 mcg 400%
Vitamin C 110 mg 138%

*%PDV/RDA-priporočen dnevni vnos

Sestavine:

Tablete:
Sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; kalcijev-L-askorbat; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilceluloza; DL-α-tokoferil acetat; maltodekstrin; nikotinamid; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza; modificiran škrob (koruzni); kalcijev-D-pantotenat; barvilo: titanov oksid; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin (rastlinske); piridoksin hidroklorid; škrob (koruzni); riboflavin; tiamin mononitrat; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; rastlinsko olje (palmovo olje); kalcijev-L-metilfolat (Metafolin); folna kislina; D-biotin; holekalciferol; barvilo: železov oksid; cianokobalamin.

Kapsule:
Ribje
olje z DHA; ribja želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; DL-α-tokoferil acetat.

Alergeni: Kapsule vsebujejo ribje sestavine.

Neto količina: 60 tablet, 60 kapsul = 77,1 g

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je skupaj z zdravim načinom življenja zelo pomembna. Rok uporabe (uporabno najmanj do konca): glejte odtis na embalaži.

Zastopa: Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, T: 01 58 99 234
Proizvajalec: Merck Selbstmedikation GmbH, Darmstadt, Nemčija 

Slika je simbolična.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...