Femibion 2 z Vitaminom D in jodom, tablete in kapsule

Preverite še ostala dopolnila Femibion v posebni ponudbi.
Femibion 2  z Metafolin-om, DHA in jodom je prehransko dopolnilo, ki se priporoča za nosečnice od 4. meseca nosečnosti dalje in za doječe matere.
Več...
Pakiranje 30 tablet + 30 kapsul
19,47€

Prehransko dopolnilo z vitamini, jodom in omega-3 maščobno kislino DHA v obliki tablet in kapsul. Od 4. meseca nosečnosti do konca dojenja.

Zagotavlja optimalno preskrbo s folati, esencialnimi omega-3 maščobnimi kislinami (DHA), jodom, vitaminom D in ostalimi vitamini, ki so potrebni za ugoden potek nosečnosti ter pravilno delovanje organizma.

Nosečnice in doječe matere imajo povečane potrebe po nekaterih hranilih, saj z njimi oskrbujejo tudi plod oz. dojenčka. Posebno skrb je potrebno posvetiti zadostni preskrbi s folati.

Folati (folna kislina in Metafolin) prispevajo k nastajanju krvi in razvoju materinega tkiva med nosečnostjo ter imajo vlogo pri delitvi celic.

Femibion nudi kombinacijo dveh virov folatov: folne kisline + Metafolina. Metafolin je patentirana sestavina večletnega raziskovanja folatov v Mercku.

V drugi polovici nosečnosti je DHA (večkrat nenasičena omega-3 maščobna kislina) posebej pomembna.

Dopolnilno jemanje dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri plodu ter doječemu dojenčku. Koristen učinek se doseže pri dodatnem dnevnem vnosu 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in EPA.

Femibion vsebuje še 10 drugih dragocenih vitaminov in jod. Sedaj tudi z vitaminom D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic. Tablete so brez laktoze, glutena in želatine. Kapsula z DHA vsebuje le ribjo želatino (brez goveje ali svinjske želatine).

Uporaba:
Jemljite eno tableto in eno kapsulo na dan s kozarcem vode, če je možno med glavnim obrokom.  30 tablet in 30 kapsul zadošča za mesec dni jemanja.

Vsebnost:

Sestavine v 1 tableti %PDV*
folati 400 μg 200%
-Folna kislina 200 μg  
-L-metilfolat (kar ustreza 200 μg folne kisline)  208 μg  
Vitamin B1 1,2 mg 109%
Vitamin B2 1,6 mg 114%
Vitamin B6 1,9 mg 136%
Vitamin B12 3,5 μg 140%
Biotin 60 μg 120%
Niacin 15 mg 94%
Pantotenska kislina 6,0 mg 100%
Vitamin E 13 mg 108%
Vitamin D 20 μg 400%
Vitamin C 110 mg 138%
Jod 150 μg 100%
Sestavine v 1 kapsuli %PDV*
DHA 200 mg  
Vitamin E 12 mg 100%

*Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
Sestavine (tablete): Sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; kalcijev-L-askorbat; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilceluloza; DL-α-tokoferil acetat; maltodekstrin; nikotinamid; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza; modificiran škrob (koruzni); kalcijev-D-pantotenat; barvilo: titanov oksid; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin (rastlinske); piridoksin hidroklorid; škrob (koruzni); riboflavin; tiamin mononitrat; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; rastlinsko olje (palmovo olje); kalcijev-L-metilfolat (Metafolin®); folna kislina; kalijev jodid; sladkor; D-biotin; holekalciferol; barvilo: železov oksid; cianokobalamin.

Sestavine (kapsula): ribje olje z DHA; ribja želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; DL-α-tokoferil acetat.

Neto količina: 30 tablet = 17,4 g in 30 kapsul.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je skupaj z zdravim načinom življenja zelo pomembna.

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C. 

Zastopa: Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, T: 01 58 99 234
Proizvajalec: Merck Selbstmedikation GmbH, Darmstadt, Nemčija

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...