Fidi koencim 10, mehke kapsule (60 mehkih kapsul)

-rok uporabe 01/2022

Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule krepi delovanje oslabelega srca, zavira nastanek ateroskleroze in krepi telesno zmogljivost, predvsem v času večjih telesnih obremenitev ter pri nekaterih stanjih splošne mišične utrudljivosti in oslabelosti.
Več...
Pakiranje
28,31€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ubidekarenon
vseracemni-α-tokoferilacetat

Kaj je zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule in za kaj ga uporabljamo

* Učinkovina z mednarodnim nelastniškim imenom ubidekarenon je bolj poznana pod imenom koencim Q10, ki ga bomo uporabljali v nadaljevanju.

** Učinkovina z mednarodnim nelastniškim imenom vseracemni-α-tokoferilacetat je bolj poznana pod imenom vitamin E, ki ga bomo uporabljali v nadaljevanju.

Koencim Q10, imenovan tudi ubikinon oz. ubidekarenon, v organizmu deluje na več načinov: -

 • sodeluje pri nastajanju celične energije – molekul ATP, 
 • sodeluje pri obrambi celičnih struktur pred škodljivimi učinki prostih radikalov (antioksidativno delovanje), 
 • stabilizira membrane.

Čeprav Q10 ni pravi vitamin, saj ga je naš organizem sposoben tvoriti sam, pa se to »notranje« (endogeno) nastajanje z leti značilno zmanjšuje.

Kombinacija z vitaminom E
Zaradi antioksidativnega delovanja vitamina E v celičnih membranah in njegove velike koncentracije v nizko gostotnem (LDL) holesterolu ob hkratnem antioksidativnem delovanju koencima Q10 s sposobnostjo regeneracije vitamina E lahko sklepamo, da je kombinacija obeh uspešnejša pri varovanju LDL-holesterola pred oksidacijo (najpomembnejši zgodnji dogodek v razvoju ateroskleroze).

Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule v odmerkih 2 do 3 kapsule na dan: 

 • krepi delovanje oslabelega srca (po bolezni ali starostno) 
 • zavira nastanek ateroskleroze 
 • krepi telesno zmogljivost, predvsem v času večjih telesnih obremenitev ter pri nekaterih stanjih splošne mišične utrudljivosti in oslabelosti.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule

Ne uporabljajte zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule 

 • če ste alergični na ubidekarenon, vseracemni-α-tokoferilacetat ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). 
 • če ste alergični na arašide ali sojo

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Če sočasno jemljete vitaminsko-mineralne pripravke, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 
 • Če ste sladkorni bolnik, glejte poglavje: Druga zdravila in zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule.

Druga zdravila in zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo.

Zaradi možnega vpliva na zmanjšano antikoagulantno delovanje varfarina (zdravila zoper strjevanje krvi) odsvetujemo hkratno uživanje zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule in zdravila, ki vsebuje varfarin.

Pri sladkornih bolnikih jemanje koencima Q10 lahko izboljša delovanje insulina na tkiva, zato ob terapiji z zdravilom Fidi koencim10 mehke kapsule svetujemo pozorno spremljanje krvnih koncentracij glukoze in prilagoditev odmerkov zdravil za sladkorno bolezen (insulina in peroralnih hipoglikemikov), če je to potrebno.

Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule skupaj s hrano in pijačo
Zaradi boljše absorpcije učinkovin v kri svetujemo, da zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule zaužijete med jedjo. Ni znano, da bi pijača vplivala na delovanje zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Ker o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, uporabe zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule vplivalo na sposobnost upravljanja z vozili in stroji.

Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule vsebuje sojino olje.
Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule vsebuje sojino olje. Če ste alergični na arašide ali sojo, ne uporabljajte tega zdravila.

Kako jemati zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule je namenjeno mladostnikom nad 14 let in odraslim.

Običajni odmerek zdravila Fidi koencim 10 mehke kapsule je po 2 do 3 kapsule v dveh do treh čez dan porazdeljenih odmerkih (60 do 90 mg ubidekarenona). Kapsule pogoltnite z nekaj tekočine, najbolje med jedjo.

Ugodni učinki ubidekarenona se pokažejo v nekaj tednih. Za trajnejši učinek priporočamo jemanje vsaj šest mesecev. Po šestih mesecih se o nadaljevanju zdravljenja posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če se vaše zdravstveno stanje v dveh tednih ne izboljša ali se med zdravljenjem pojavijo dodatni bolezenski znaki, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri otrocih
Zdravilo Fidi koencim 10 mehke kapsule ni primerno za uporabo pri otrocih, starih manj kot 14 let, za zgoraj navedene indikacije.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust* + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30 €. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici: Akcija traja od 2.8. do 9.8. 2021. *Akcija ne velja za ...