Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Flavamed, tablete

Zdravilo Flavamed mehča oziroma razredčuje sluz, uporablja pa se za zdravljenje obolenj dihalnih poti.
Več...
Pakiranje 20 tablet
7,20€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: sluznica, pljuča
Simptom: kašelj, vnetje
Zdravje: otroci, izkašljevanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ambroksol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Flavamed mehča oziroma razredčuje sluz, uporablja pa se za zdravljenje obolenj dihalnih poti. Zdravilo Flavamed se uporablja pri obolenjih pljuč in bronhijev, kjer nastaja trdovratna sluz. Zaradi zdravila Flavamed postane trdovratna sluz bolj tekoča in jo je mogoče lažje izkašljevati.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

  • če so se v preteklosti pri vas pojavile zelo hude preobčutljivostne kožne reakcije (Stevens-Johnsonov sindrom, Lyellov sindrom),
  • če ste v preteklosti imeli peptično razjedo, ker lahko mukolitiki poškodujejo sluznično oblogo v želodcu,
  • če trpite zaradi zmanjšanega delovanja ledvic ali zaradi hudega obolenja jeter.

Nosečnost in dojenje
Potrebna je običajna previdnost pri uporabi zdravil med nosečnostjo. Še posebno v prvih treh mesecih nosečnosti uporaba zdravila Flavamed ni priporočljiva.
Zdravilna učinkovina v zdravilu Flavamed prehaja v materino mleko. Kljub temu, da pri dojenih novorojencih ni pričakovati neželenih učinkov, se uporaba zdravila Flavamed pri doječih ženskah ne priporoča.

Pomembne informacije o zdravilu
Če opazite, da so se pri vas pojavile spremembe na koži ali na sluznicah, morate takoj prenehati z jemanjem zdravila Flavamed. Nemudoma se odpravite k zdravniku!
Če imate zmanjšano delovanje ledvic ali hudo obolenje jeter morate jemati zdravilo Flavamed še posebno previdno to se pravi z daljšimi časovnimi presledki med posameznimi odmerki, ali v manjših odmerkih (o tem se posvetujte s svojim zdravnikom).
Zdravila se ne sme dajati otrokom, mlajšim od šestih let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: V prvih 2 do 3 dneh, 1 tableto 3 krat dnevno (kar ustreza 30 mg ambroksolijevega klorida 3 krat), nato 1 tableto dvakrat dnevno (kar ustreza 30 mg ambroksolijevega klorida dvakrat). Največji dnevni odmerek je 3 tablete (kar ustreza 90 mg ambroksolijevega klorida).
Otroci od 6 do 12 let: 1/2 tablete 2 do 3-krat dnevno (kar ustreza 15 mg ambroksolijevega klorida 2-3 krat). Največji dnevni odmerek je 1,5 tablete (kar ustreza 45 mg ambroksolijevega klorida).
Brez posvetovanja z zdravnikom se zdravila Flavamed ne sme jemati dlje kot 4 do 5 dni.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Flavamed je najbolje pogoltniti celo, po obroku, z zadostno količino tekočine (na primer vodo, čajem ali sadnim sokom). Tablete je mogoče razdeliti na dve enaki polovici.
Pri odraslih je dnevni odmerek mogoče povečati na dve tableti dvakrat dnevno.
Če do olajšanja vaših težav po štirih do petih dneh ne pride, ali pa se vaše stanje še poslabša, se morate nemudoma odpraviti k zdravniku!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...