Grau CCP, pasta za sečila za mačke

Naravno prehransko dopolnilo za mačke, ki pomaga pri preprečevanju nastanka sečnih kristalov in s tem povezanih obolenj spodnjega dela sečil.
Več...
Pakiranje 100 g
10,05€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pasta
Mesto uporabe: sečila
Zdravje: mačke

FLUTD je kratica, s katero se je domala srečal že vsak vesten lastnik mačjega ljubljenca, pomeni pa ''Feline Lower Urinary Tract Disease'' oziroma ''obolenja spodnjega dela sečil''. Ta dokaj obsežen opis pa zajema vrsto obolenj sečnega trakta, katerim so skupni določeni klinični znaki: lastniki, ki se srečajo s tovrstnim obolenjem, navadno navajajo da muce urinirajo na mestih zunaj mačjega stranišča, da urinirajo pogosteje, včasih le nekaj kapljic, ob tem lahko tudi mijavkajo (s tem izražajo bolečino) nekateri lastniki opazijo kri prisotno v urinu. Vzrok temu je lahko idiopatsko vnetje sečnega mehurja (ne poznamo vzroka), nastanek sečnih kristalov, nastanek sečnih kamnov, v manjšem obsegu pa so vzrok lahko tudi bakterijska vnetja, tumorji ali druge poškodbe. Na določene od teh vzrokov nimamo vpliva, spet na druge lahko s pravilno oskrbo močno vplivamo.

Eden pogostejših vzrokov  za pojav FLUTD so sečni kristali, ki – če ne ukrepamo pravočasno – se lahko združujejo v večje sečne kamne, ki so lahko tudi izredno nevarni. Pri mačkah se v največji meri srečujemo s struvitnimi sečnimi kristali in kamni, ki nastajajo v bazičnem urinu, na nastanek samih kamnov pa poleg pH urina vpliva tudi njegov volumen. Grau FLUTD pasta ima dodan DL-metionin, ki zniža pH vrednost urina in tako preprečuje nastanek struvitnih kristalov v sečevodih in sečnem mehurju ter s tem nastanek s kamni povezanih obolenj spodnjih sečil.

Sestava:
rastlinski beljakovinski izvlečki, olja in maščobe, kvas, DL-metionin. 

Odmerjanje:
na vsakih 5kg teže, trikrat dnevno 1g (cca. 1,5 cm paste).

Dodatki

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...