HyperOil, gel za celjenje ran na koži (30 ml)

Hyperoil je medicinski pripomoček, ki pomaga pri regeneraciji in celjenju akutnih in kroničnih poškodb kože.
Več...
Pakiranje 30 ml
20,64€
Lastnosti
Oblika: gel, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: koža, preležanine
Oznaka: poškodba, rane, opekline, preležanine
Zdravje: celjenje

Medicinski pripomoček Hyperoil je učinkovito sredstvo za pospeševanje celjenja poškodb na koži pri  akutnih in kroničnih lezijah (različne vrste površinskih ran, manjše opekline, razpoke, ragrade, zlasti okrog ust in nosu, razjede, preležanine.)

Primeren je zalasti za obravnavo lezij pri kožnih presaditvah, ker s svojo sposobnostjo zaviranja nastajanja klic deluje zaščitno in pospešuje celjenje različnih vrst odrgnin oz. abrazij in ragad.

Pri kompleksnih lezijah, kjer je prizadeto tkivo ali pri odprtem dermisu, sredstvo pospeši razgraditev fibrina in stimulira tvorbo granulacijskega tkiva. Vzdržuje tudi vlažnost kože in preprečuje tvorbo krast in maceracij v okolici leziije. Hyperoil na prizadetem mestu zavira tvorbo klic.

Hyperoil namenjeno izključno celjenju ran na koži.

Uporaba Hyperoil-a:
Izdelek se lahko uporablja tako v bolnišnicah kot tudi doma, pod nadzorom zdravstvenih delavcev ali družinskih članov in negovalcev, ki so ustrezno usposobljeni za uporabo izdelka.

Pred nanosom sredstva, morajo biti poškodbe kože očiščene v skladu z običajnimi postopki in, če je potrebno, vsakič, ko je treba zamenjati zdravilo. Če so na rani nekrotično tkivo ali osušene kraste, bo njihova odstranitev pospešila celjenje tkiva. Ta izdelek lahko nanesemo neposredno na ta tkiva, saj pomaga z naravnim odstranjevanje z avtolizo (avtolitično odstranjevanje nekrotičnega tkiva). Rane se celijo hitreje, če so stalno obvezane na poseben način, z menjavo obveze vsakokrat, ko na novo nanesemo zdravilo. To obvezovanje mora biti izvedeno s strani usposobljenih zdravstvenih delavcev. Uporaba različnih izdelkov lahko sega od večkrat na dan do tedensko, odvisno od medicinskih indikacij ali navodil usposobljenega osebja, pri čemer je treba upoštevati zahteve, lokacijo in vrste poškodb, ki se zdravijo.

Kožno lezijo je potrebno v skladu s prakso vsakič pred aplikacijo sredstva očistiti. Prav tako je treba odstraniti morebitno odmrlo tkivo, krastavost ali nezadostno epitelizacijo. Rane se hitreje zacelijo, če so za vsako aplikacijo sredstva sveže previte. Pogostost nanosa (dnevno ali tedensko) in vrsta sredstva je odvisna od medicinske indikacije, aplikacije in tipa obravnavane lezije.

Gel 
Za obravnavo fibroznih lezij z različno globokimi ranami in precejšnjo izgubo tkiva je bolj preprosto uporabiti gel, ki se ga nanese direktno na poškodovano tkivo s polietilenskim filmom, ki onemogoča drsenje gela.

Pomembno:
Ko odstranimo film, je potrebno pred ponovnim nanosom ostanke gela temeljito očistiti s fiziološko raztopino.

Opozorila:
Obvezilne gaze, ki so prepojene s hyper oljem, je potrebno pri vsakem preobvezovanju zamenjati s svežimi, običajno brez čiščenja lezije. Če pa je treba, zadošča umivanje s fiziološko raztopino.

Omejitev uporabe
Sredstvo ne učinkuje na odmrlem tkivu in kadar je hipoksija manj kot 30mmHg.

Možni neželeni učinki
Sredstva nikoli ne nanašajte hkrati z drugimi mazili ali razkužilnimi sredstvi. Nepravilna raba lahko upočasni celjenje tkiva in zavira postopek zdravljenja, razvije se lahko tudi preobčutljivost na aktivne učinkovine preparata. V takšnem primeru je treba zdravljenje s tem sredstvom prekiniti in uporabiti drugo primerno terapijo. Pri dolgotrajni uporabi sredstva lahko pride do prehodnega izpada dlakavosti. Ne glede na vrsto nanosa pa se lahko v območju obravnave začasno pojavijo tudi neželeni učinki kot so: pekoča bolečina, krvavenje, srbež ali rdečica, ki pa vzporedno zmanjšujejo bolečine v območju lezije. 

 • Z uporabo tega sredstva v mnogih primerih ni treba dajati lokalnih antibiotikov oziroma se terapija s sistemskimi antibiotiki lahko skrajša.
 • Izogibajte se rabi razkužilnih sredstev, ker imajo negativni učinek na tvorbo brazgotin.
 • Sredstvo ne sme biti izpostavljeno svetlobi in zraku, razen za čas nanosa. Po uporabi ga je treba takoj tesno zapreti.
 • Sredstvo hranite v suhem in hladnem prostoru; pri temperaturah pod 16° se sredstvo strdi, a po nanosu na kožo postane ponovno tekoče in mazljivo.
 • Proizvod sestoji iz naravnih učinkovin rastlinskega izvora in za okolje in zdravje NI škodljiv. Lahko pa nastopijo do zdaj neznane alergijske reakcije.
 • Po uporabi je potrebno impregnirano gazo odstraniti med ustrezne odpadke na okoljsko varen način.
 • Impregnirane gaze se nikakor NE sme ponovno uporabiti pri drugih bolnikih.
 • Sredstvo ni bilo klinično preizkušeno na opeklinah druge ali tretje stopnje.
 • Hraniti nedostopno otrokom, ki so mlajši od treh let.
 • Oljni pripravek je treba pred uporabo dobro pretresti.
 • Ni za uživanje.
 • Samo za zunanjo uporabo.

Sestava (aktivne sestavine):
Azadirachtin, hyperforin.

Sestavine (INCI):
Azadirachta Indica Bark Extract; Hypericum Perforatum Oil [olje Hypericum Perforatum (šentjanževka)]. Pomožne snovi: Aqua [voda]; Propylene Glycol; Ciclodextrin; Phenoxyethanol; Carbomer; Triethanolamine; Benzoic Acid; Dehydroacetic Acid; Sodium Dehydroacetate; Ethylhexylglycerin; Aroma.

Shranjevanje:
Shranjevati otrokom nedostopno in stran od izvora toplote.

Poreklo: RI.MOS.srl Italy.
Distribucija: Protektor d.o.o.LJUBLJANA.

Vichyjeva sončna linija Ideal Soleil vam je na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichyjeva sončna linija Ideal Soleil vam je na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

Ideal Soleil je dobro poznana Vichyjeva sončna linija. Ponudi vam varno in učinkovito zaščito pred sončnimi žarki. V času akcije vam je celotna linija Vichy Ideal Soleil na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna poštnina. Akcija traja od 01.07. do 15.7.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na ...