Ibuprofen/paracetamol 200 mg/500 mg Belupo, filmsko obložene tablete (10 tablet)

- rok uporabe 06/2023 -

Ibuprofen spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID). NSAIDi zmanjšujejo bolečino in otekanje ter znižujejo zvišano telesno temperaturo. Paracetamol je analgetik, ki lajša bolečine in znižuje temperaturo na drugačen način kot ibuprofen.
Več...
Pakiranje 10 tablet
6,76€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ibuprofen, paracetam

Kaj je zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo 200 mg/500 mg filmsko obložene tablete vsebuje dve učinkovini (zaradi katerih zdravilo deluje). To sta ibuprofen in paracetamol.

Ibuprofen spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID). NSAIDi zmanjšujejo bolečino in otekanje ter znižujejo zvišano telesno temperaturo. Paracetamol je analgetik, ki lajša bolečine in znižuje temperaturo na drugačen način kot ibuprofen.

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo se pri odraslih uporablja za začasno lajšanje blagih do zmernih bolečin povezanih z migreno, glavobolom, bolečinami v hrbtu, menstrualnimi bolečinami, zobobolom, revmatskimi bolečinami in bolečinami v mišicah, simptomi prehlada in gripe, bolečim grlom in zvišano telesno temperaturo. Zdravilo je še posebej primerno za bolečino, ki zahteva močnejšo analgezijo, kot jih dosežeta ibuprofen ali paracetamol, uporabljena samostojno.

Če se po 3 dneh uporabe zdravila ne počutite boljše ali se počutite slabše, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti preden boste uporabili zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo
Ne jemljite zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo:

 • če že jemljete katero koli drugo zdravilo, ki vsebuje paracetamol (glejte poglavje Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo),
 • če jemljete katero koli drugo zdravilo za lajšanje bolečin, ki vsebuje ibuprofen, velik odmerek acetilsalicilne kisline (nad 75 mg na dan) ali katera koli druga nesteroidna protivnetna zdravila (v nadaljevanju NSAID), vključno s specifičnimi zaviralci ciklooksigenaze-2 (COX-2) (glejte poglavje Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo)
 • če ste alergični na ibuprofen, paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste alergični na acetilsalicilno kislino ali druga protibolečinska zdravila iz skupine NSAID,
 • če imate ali ste kdaj imeli razjede ali krvavitve v želodcu ali dvanajstniku (tanko črevo),
 • če imate motnje strjevanja krvi (koagulacija),
 • če imate srčno popuščanje, jetrno ali ledvično odpoved,
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
 • če ste mlajši od 18 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

 • če ste starejši (nad 65 let), - če imate ali ste kdaj imeli astmo,
 • če imate težave z ledvicami, srcem, jetri ali črevesjem,
 • če imate sistemski eritematozni lupus (SLE) (stanje imunskega sistema, ki vpliva na vezivno tkivo, kar povzroči bolečine v sklepih, kožne spremembe in motnje drugih organov) ali druge mešane bolezni vezivnega tkiva,
 • če imate gastrointestinalne motnje ali kronično vnetno črevesno bolezen (npr. ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen),
 • če ste v prvih 6 mesecih nosečnosti ali dojite (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost),
 • če načrtujete nosečnost (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost).

Kožne reakcije
V povezavi z zdravilom Ibuprofen/paracetamol Belupo so poročali o resnih kožnih reakcijah. Če se pri vas pojavijo kakršni koli kožni izpuščaji, poškodbe sluznic, mehurji ali drugi znaki alergije, morate zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo nemudoma prenehati jemati in poiskati zdravniško pomoč, saj so to lahko prvi znaki zelo resne kožne reakcije. Glejte poglavje 4.

Protivnetna/protibolečinska zdravila, kot je ibuprofen, so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja za miokardni infarkt ali možgansko kap, še posebej ob uporabi visokih odmerkov. Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja.

Preden vzamete zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

 • če imate težave s srcem, vključno s srčnim popuščanjem, angino pektoris (bolečino v prsnem košu), ali če ste že imeli srčni infarkt, srčni obvod, periferno arterijsko bolezen (slabo prekrvavitev nog ali stopal zaradi ozkih ali zamašenih arterij) ali kakršno koli možgansko kap (vključno z "malo možgansko kapjo" ali prehodni ishemični napad – TIA).
 • če imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen, visok holesterol, imate družinsko anamnezo bolezni srca ali možganske kapi, ali če kadite.

Otroci in mladostniki
Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 18 le

Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Ne jemljite zdavila Ibuprofen/paracetamol Belupo z: 

 • drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol,
 • drugimi zdravili iz skupine NSAID, kot sta acetilsalicilna kislina in ibuprofen.

Nekatera zdravila lahko medsebojno delujejo z zdravilom Ibuprofen/paracetamol Belupo, zato je potrebna posebna previdnost. Na primer:

 • tablete s kortikosteroidi,
 • antibiotiki (npr. kloramfenikol ali kinoloni),
 • zdravila proti slabosti (npr. metoklopramid, domperidon),
 • srčni stimulansi (npr. glikozidi),
 • zdravila proti povišanemu holesterolu (npr. holestiramin),
 • diuretiki (ki vam pomagajo odvajati vodo iz telesa),
 • zdravila za zaviranje imunskega sistema (npr. metotreksat, ciklosporin, takrolimus),
 • zdravila za manijo ali depresijo (npr. litij ali selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina – SSRI),
 • mifepriston (za prekinitev nosečnosti),
 • zdravila proti virusu HIV (npr. zidovudine).

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko vpliva na druga zdravila oziroma druga zdravila lahko vplivajo nanj. Na primer:

 • antikoagulanti (redčijo kri/preprečujejo strjevanje krvi npr acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin),
 • zdravila, ki znižujejo visok krvni tlak (zaviralci ACE, kot je kaptopril, zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, kot so zdravila z atenololom, antagonisti receptorjev angiotenzina II kot je losartan)

Tudi nekatera druga zdravila lahko vplivajo na ali na njih vpliva zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo, zato se morate vedno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo z drugimi zdravili.

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo s hrano
Da bi zmanjšali verjetnost neželenih učinkov, vzemite zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo s hrano.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete zdravilo.

Če je potrebno, se zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko uporablja med nosečnostjo. Zdravila ne jemljite, če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Če ste v prvih 6 mesecih nosečnosti, bodite ob uporabi posebej previdni. Vzemite najnižji še učinkovit odmerek za zmanjšanje bolečine in/ali zniževanje zvišane telesne tempersture in ga uporabljajte najkrajši možni čas zdravljenja. Če se bolečina ne zmanjša/zvišana telesna temperatura ne zniža ali če morate zdravilo jemati pogosteje, se posvetujte z zdravnikom.

Za kratkotrajno zdravljenje s priporočenim odmerkom zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo dojenja ni treba prekiniti.

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko oteži zanositev. Ibuprofen spada v skupino zdravil, ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek je reverzibielo po prenehanju jemanja zdravila. Če načrtujete zanositev ali imate t z zanositvijo, obvestite zdravnika.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
To zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost ali utrujenost. Pojavi se lahko tudi zamegljen vid. Ne vozite in ne upravljajte strojev, če jemanje tega zdravila kakor koli vpliva na vas.

Kako jemati zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Samo za peroralno in kratkotrajno uporabo. Za lajšanje simptomov uporabite najnižji še učinkovit odmerek za najkrajše možno trajanje zdravljenja. Zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo ne smete jemati dlje kot 3 dni. Če se simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Odrasli
Vzemite 1 tableto z vodo in hrano do 3-krat na dan. Med odmerki naj mine vsaj 6 ur.

Če 1 tableta ne zadostuje za obvladovanje simptomov, lahko vzamete največ 2 tableti do 3-krat na dan. Presledek med odmerki mora biti vsaj 6 ur.

V 24 urah ne smete vzeti več kot 6 tablet (kar ustreza 3000 mg paracetamola, 1200 mg ibuprofena na dan).

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 18 let.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo kot bi smeli ali če so otroci pomotoma vzeli zdravilo, se vedno posvetujte z zdravnikom ali najbližjo bolnišnico, da dobite mneje o tveganju in nasvet o potrebnih ukrepih. Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledi krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in tresoče gibanje oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, palpitacijah (nenormalno hitro ali nepravilno bitje srca), izgubi zavesti, krčih (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladnega telesa in težavah z dihanjem. Če ste vzeli preveč tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom, tudi če se počutite dobro, saj lahko prevelik odmerek paracetamola povzroči zapoznelo resno poškodbo jeter.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če ste odmerek pozabili vzeti, ga vzamite takoj ko se spomnite, nato pa naslednji odmerek vzemite vsaj 6 ur kasneje.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Ob nakupu Vichy nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo ...