Kinesio Finger Print, elastični terapevtski trak - 5 cm x 5 m

Tanjša in kakovostnejša vlakna, trak je lažji, mehkejši, bolj »diha«; lepilo je nanešeno globinsko v obliki prstnega odtisa (»finger print«); oprijem je zanesljivejši, delovanje globlje, obstojnost na koži daljša.
Več...
Pakiranje 1 kolut
18,02€

Možnosti

Barva traku:
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: trak
Mesto uporabe: hrbet, mišice, noge, roke, sklepi, živčevje, koža
Oznaka: bolečina, poškodba
Zdravje: starost, šport

Medicinski pripomoček

Kinesio Finger Print elastični terapevtski trak  je narejen iz visokokakovostnih vlaken, ki prihajajo iz Japonske. Nitke so tanjše, prepletene z elastenastimi nitkami, kar omogoča, da je trak prijetnejši in po težji lažji. Trak je narejen s tkanimi vzorci v obliki valov, zato se boljše prilega koži, je bolj prepusten za zrak (»diha«) in ustvarja mikrostimulacijo.

Kratica FP v imenu pomeni »finger print«. Lepilo na trak ni le nanešeno površinsko, ampak je tovarniško vgrajeno v samo teksturo vlaken. Poleg tega je lepilo vtkano v obliki prstnega odtisa. To je skladno z izvorno idejo iznajditelja dr. Kenza Kaseja, da poskuša ustvariti trak, ki bo na telesu opravljal to, kar sicer dela terapevt z rokami. Trak tako posnema dotik prstov in rok na bolečem predelu, oprijem je čvrstejši, vendar ne agresiven. Trak deluje globlje v strukturo kože in podkožja, vse do živčnih receptorjev in mišic. Trak je na koži obstojnejši. 

Kinesio trakovi temeljijo na kineoloških spoznanjih, kjer mišice niso odgovorne le za gibanje telesa, ampak tudi za uravnavanje venskega in limfnega sistema, pa tudi za vzdrževanje telesne temperature in ostalih dejavnikov. Nepravilnosti v delovanju mišic lahko torej privedejo do različnih težav. Kinesio Taping uspešno lahko pomaga pri vrsti težav in ni omejen samo na probleme z mišicami in sklepi. Kinesio pospeši naporno rehabilitacijo, zelo dobre učinke pa ima tudi pri izboljšanju mišičnih funkcij, izboljšanju kroženja telesnih tekočin, zmanjšanju ali odpravi bolečine in učvrstitvi funkcije sklepov.

Kinesio trakovi s pravilno aplikacijo učinkujejo predvsem z normalnim gibanjem pacienta. 

Kinesio Taping Association priporoča, da se pred uporabo Kinesio Tex trakov posvetujete s s strani Kinesio Taping Association certificiranim fizioterapevtom. To je priporočljivo, saj lahko v primeru napačne aplikacije traku z njim ne dosežete željenega učinka.

Vsi izdelki La Roche-Posay Effaclar so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP v skupni vrednosti nad 30€.*

Vsi izdelki La Roche-Posay Effaclar so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP v skupni vrednosti nad 30€.*

Vsi izdelki La Roche-Posay Effaclar so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu izdelkov LRP v skupni vrednosti nad 30€.* *Akcija traja od 16.9. do 24.9.2020. Akcija ne velja za izdelek LRP Effaclar Ultra koncentrirani serum. Brezplačna dostava ob nakupu La Roche-Posay izdelkov ...