Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
izbor

Kodan tinktura forte , raztopina za dezinfekcijo kože

Kodan tinktura forte je brezbarvna alkoholna raztopina za dezinfekcijo kože.
Več...
Pakiranje 250 ml
5,47€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo
Mesto uporabe: koža, roke
Simptom: okužba
Vsebnost: razkužilo
Zdravje: potovanje, umivanje, zaščita

Biocidni proizvod

Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Kodan tinktura forte je brezbarvna alkoholna raztopina za dezinfekcijo kože.

Osnovne informacije

 • hitro delovanje
 • koža ga dobro prenaša
 • dober občutek po sušenju
 • ne vpliva neugodno na celjenje ran
 • služi kot zaščita pred kožnimi glivičnimi okužbami
 • širok spekter delovanja na bakterije (vključno z Mycobacterium TBC), glivice in viruse, vključno z HBV in HIV

Sestava
100g Kodan tinkture forte vsebuje: 45 g 2-propanola, 10 g 1-propanola in 0.2 g 2-bifenilola, vodikov peroksid

Področje uporabe

 • dezinfekcija kože pred operativnimi posegi, kateterizacijami, jemanjem krvi, punkcijo, ekscizijo, kaniliranjem, biopsijo
 • brezbarvna Kodan tinktura forte se lahko uporablja tudi za higiensko dezinfekcijo rok
 • služi kot zaščita pred kožnimi glivičnimi okužbami.

Način uporabe - odmerjanje

 • Kodan tinkturo forte uporabljajte nerazredčeno .
 • obravnavano področje se mora popolnoma navlažiti; pred injekcijskimi vbodi  in jemanjem krvi je priporočljiv kontaktni čas 15 sekund, pred punkcijami pa 60 sekund
 • za higiensko dezinfekcijo rok je potrebno 3 ml izdelka vtirati v roke 30 sekundi, za inaktiviranje hepatitis B virusa 5 minut, za inaktiviranje HIV-a pa 1 minuto
 • predoperativna dezinfekcija kože: bolnika je potrebno skopati in umiti 1 uro pred dezinfekcijo; Kodan® tinkturo forte nanesemo s pomočjo tampona, z obilnim vlaženjem obravnavanega področja. Pomembno opozorilo: pred namestitvijo operacijske folije se mora tinktura posušiti.

Posebna opozorila in previdnostni ukrepi

 • Ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti.
 • Samo za zunanjo uporabo.
 • Ne sme priti v stik z odprtim plamenom ali vključenim električnim izvorom toplote.
 • Pri jemanju krvi, npr. za teste merjenja glukoze, je potrebno pustiti da se tinktura popolnoma posuši, da bi se zmanjšala možnost vpliva na rezultate.
 • Shranjujte nedosegljivo otrokom!
V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...