Laxemon, gumi medvedki (50 bonbonov)

Kako do rednega odvajanja?
Prehransko dopolnilo Laxemon gumi medvedki vsebuje laktulozo, ki prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine*. Uporaba pri otrocih, diabetikih, nosečnicah in doječih materah.
Več...
Pakiranje 50 bonbonov
15,16€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: bonboni
Mesto uporabe: prebavila, črevesje
Oznaka: prebava, zaprtje
Vsebnost: odvajalo, laktuloza
Zdravje: diabetes, nosečnost, otroci, starost

Laxemon gumi medvedki - Nežen in učinkovit za male in velike trebuščke, za redno in olajšano praznjenje črevesja. Laxemon gumi medvedki so varni za vsakodnevno uporabo kot tudi začasne težave s prebavo. Prehransko dopolnilo Laxemon gumi medvedki vsebuje laktulozo, ki prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine*.

*Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (5 gumi medvedkov) laktuloze naenkrat.

 • Odličnega okusa
 • Enostavno odmerjanje
 • Primerno za redno ali občasno uporabo
 • Brez saharoze
 • Za otroke in odrasle
 • Razvito in proizvedenov Sloveniji

Laktulozo v debelem črevesu prisotne bakterije razgradijo v organske kisline, ki vežejo veliko vode. Tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo, kar olajša prehod blata. Povečana količina črevesne vsebine poveča tlak v črevesju, kar je telesu znak za sproženje krčenja debelega črevesa – odvajanje. Ob tem laktuloza deluje tudi prebiotično, saj predstavlja vir hrane za črevesne bakterije.

Laktuloza je s človekovimi prebavnimi encimi neprebavljiva, zato prehaja v debelo črevo neprebavljena. Laktulozo v debelem črevesu razgradijo bakterije na mlečno kislino in manjše količine ocetne, propionske in maslene kisline. Organske kisline so osmotsko aktivne, zato nase vežejo veliko vode in tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo ter bolj voluminozno. Tako se poveča tlak v črevesju kar sproži krčenje debelega črevesa. Rezultat uporabe je redno in normalno odvajanje blata.

Pri vsakodnevni uporabi NE povzroča odvisnosti od odvajal, tako imenovanega »sindroma lenega črevesja«. To je stanje, ki se pojavi po zlorabi odvajal; črevo se ne odziva več na fiziološke dražljaje in oseba brez uporabe odvajal ne more normalno odvajati.

Skrbite za zadostno oskrbo z vodo. Priporočljivo je 2-3 L na dan.

Uporaba:
Laxemon gumi medvedke naj otroci uporabljajo, če imajo težave z zaprtjem, počasno prebavo in pri stanjih kjer je zaželeno redno odvajanje mehkejšega blata. Izdelek lahko uporabljajo tako pri občasnih težavah z iztrebljanjem, kot tudi vsakodnevno za vzdrževanje normalne prebave*.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon gumi medvedki pri otrocih

 • Pri otrocih starih 3 do 6 let: 1 – 2 medvedka.
 • Pri otrocih starih 6 do 14 let: 3 medvedke.

Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

 • Odrasli in mladostniki starejši od 14 let: V prvih 2-3 dneh jemljite 5-10 gumi medvedkov dnevno naenkrat, v nadaljevanju lahko odmerek zmanjšate na 5 gumi medvedkov dnevno. 

Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Priporočeno odmerjanje (na dan) Otroci stari 3 do 6 let Otroci stari 6 do 14 let Odrasli in mladostniki starejši od 14 let
Odmerek za dolgoročno vzdrževanje rednega odvajanja 1 medvedek 1-2 medvedka 2-3 medvedki
Običajen odmerek za nežen laksativen učinek (osnovno odmerjanje) 1-2 medvedka 3 medvedki 5 medvedkov
Odmerek za močnejši laksativen učinek (priporočamo kadar je običajen odmrerek prešibak) do 3 medvedki do 5 medvedkov do 10 medvedkov

 

Običajno učinek nastopi po nekaj urah. Če boste Laxemon gumi medvedke zaužili zvečer lahko učinek pričakujete zjutraj. Včasih lahko od zaužitja do normalnega odvajanja blata mine 24-48 ur. Pri običajnem odmerjanju bo odvajanje blata normalno. V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več.

Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Laxemon je varen za uporabo pri diabetikih in nima pomembnega vpliva na krvni sladkor.

Izdelek je varen za uporabo pri nosečnicah in doječih materah.

Kdaj ne smete uživati prehranskega dopolnila laxemon gumi medvedkov?

 • Pri delnih ali popolnih zaporah črevesja.
 • Pri preobčutljivosti na laktulozo, galaktozo, fruktozo in pri preobčutljivosti na druge sladkorje. 

*V kolikor imate redne težave z zaprtjem in počasno prebavo poskušajte težave odpraviti z zadostnim vnosom tekočin, redno telesno aktivnostjo in zadostnim vnosom prehranske vlaknine. Pri doseganju vnosa prehranske vlaknine si lahko pomagate tudi z izdelki Otrobi Enemon. Izdelek Laxemon lahko varno uporabljate neomejeno dolgo časa in tudi skupaj z Otrobi Enemon.

Vsebnost:

Hranilne snovi: V 5 medvedkih:
Laktuloza 10 g

Sestavine:
laktuloza v kristalih, laktuloza v sirupu, želatina, kislini: citronska kislina, mlečna kislina, aroma, sadni in rastlinski izvlečki (paprika, korenje, žafranika, spirulina, črni ribez), palmino olje, polirno sredstvo: karnauba vosek.

Količina: 10 vrečk po 12,5 g, neto količina 125 g

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte otrokom nedosegljivo. Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi.

V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več.

Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Proizvaja: JATA EMONA, d.o.o., Agrokombinatska 84, Ljubljana.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija velja za izdelke: Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, serum (30 ml) Vichy Liftactiv Supreme, intenzivna nega proti gubam in za učvrstitev kože - ZF30 (50 ml) ...