Listerine Advanced Defence Sensitive, ustna voda (500 ml)

Listerine Advanced Defence Sensitive ustna voda fizično ščiti izpostavljene živce za globinsko zaščito občutljivosti. Patentiran tretma občutljivosti zob. Zagotavlja dolgotrajno zaščito. Klinično dokazano lajšanje občutljivosti Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 500 ml
9,21€

Listerine Advanced Defence Sensitive zapre odprte kanale z nalaganjem stabilnih kristalov tako na površino dentina kot tudi globoko znotraj kanalov.

Kristali zavirajo gibanje tekočine, ki stimulira živce in povzroča bolečino. Listerine Advanced Defence Sensitive zagotavlja globinsko zaščito in olajšanje bolečine zaradi občutljivosti zob.

Za najboljše rezultate uporabljajte redno dvakrat dnevno vsaj dva tedna. Redna uporaba je nujna za zagotavljanje dolgotrajne zaščite pred občutljivostjo zob. Brez alkohola.

Kaj je občutljivost zob:
Kar do 57 % ljudi se sooča s težavami občutljivih zob. Občutljivost zob se izraža kot ostra, kratka bolečina, ki nastane zaradi izpostavljenosti dentina na različne dražljaje, kot so toplo, hladno, kislo, sladko ali celo mehanske sile (bruksizem).

Pojavnost se poveča med starostjo 20 - 50 let.

Ne glede na to, ali se težave pojavljajo vsakodnevno ali občasno, občutljivi zobje zaradi bolečin otežujejo hranjenje in pitje.

Vzroki za občutljivost zob:
Dentin kot ena izmed struktur, ki tvori zob, je sestavljen iz tisoče mikroskopsko majhnih kanalov, ki prevajajo impulze do zobne pulpe, ki je oživčena in prenaša bolečinske dražljaje. V zdravi ustni votlini je dentin prekrit z dlesnijo in sklenino. Slaba, nepravilna ustna higiena in staranje (med ostalimi dejavniki) lahko vodita k umikanju dlesni ter posledično k izpostavljenosti površine dentina in njegovih kanalov. Ko so nezaščiteni kanali izpostavljeni toplim, hladnih, kislim ali sladkim dražljajem, se pretok tekočine v kanalih poveča in prenese do živčnih končičev v pulpi. Rezultat je nenadna, ostra bolečina.

Način delovanja:
Večina izdelkov za nego ustne votline omrtviči živčne končiče ali ustvari tanko zaščitno plast na izpostavljenem dentinu.

Uporaba:
Uporabljajte dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer po ščetkanju zob ali po navodilih vašega zobozdravnika oziroma ustnega higienika. V kozarec natočite 10ml (2x čajna žlička po 5ml), izpirajte usta 60 sekund in nato izpljunite.

Opozorila:
Hranite izven dosega otrok! Ni primerno za otroke in mladostnike, mlajše od 18let. Ne uporabite, če je embalaža poškodovana ali če je varnostni pečat embalaže ob nakupu poškodovan. Ne redčite z vodo, ne pogoltnite in ne pijte iz plastenke. Ne uporabite po pretečenem roku uporabe. Uporabljajte samo v skladu z navodili. Če se vaše stanje poslabša ali takšno stanje celo vztraja, prenehajte z uporabo in poiščite zdravniško pomoč.

Sestavine (INCI):
Dipotassium Oxalate 1.4%, Aqua, Sorbitol, Propylene Glycol, Phosphoric Acid, Aroma, Poloxamer 407, Sodium Benzoate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Fluoride, Sucralose, Sodium Saccharin, Contains Sodium Fluoride (220 ppmF)

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 7.6. do 21.6.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja ...