izbor

Masažni valj 4S

Masažni valj je samomasažni pripomoček, ki ga priporočajo fizioterapevti in športniki. 4Sports masažni valj ponazarja maserjeve roke, zato je idealen za domačo masažo predelov, kot so hrbtenica, ramena, roke ali noge.
Več...
Pakiranje 1 valj
30,07€
Lastnosti
Oblika: pripomoček
Mesto uporabe: mišice, hrbet, roke, noge
Zdravje: masaža, šport

Masažni valj je samomasažni pripomoček, ki ga priporočajo fizioterapevti in športniki. 4Sports masažni valj ponazarja maserjeve roke, zato je idealen za domačo masažo predelov, kot so hrbtenica, ramena, roke ali noge.

Prednosti masažnega valjčka 4Sports:
Simulacija ročne masaže:
 mehka zunanja mrežasta struktura masažnega valjčka simulira ročno masažo profesionalnih maserjev.

Sprosti mišice: Zagotovi globinsko masažo tkiva.
Odstrani mlečno kislino iz mišic: Pomaga hitreje iztisniti mlečno kislino iz utrujenih mišic.
Poveča prožnost: Mišice postanejo bolj fleksibilne.

Velikost valja: 33 x 14 cm.
Material: EVA + PVC (cev).

Koristni nasveti:
Uporaba masažnega valjčka je še posebej priporočljiva namesto raztezanja po vsaki vadbi. Valjčkanje lahko povzroči bolečino, še posebej pri začetnikih. Vendar je bolečina dobrodošla, saj vodi k sprostitvi mišic in bo sčasoma postala sprejemljivejša. Na vsakem delu telesa se povaljajte 10 do 20-krat. Nato nadaljujte z drugim delom telesa. Če na določenem mestu čutite bolečino, zadržite položaj za 20 sekund in šele nato nadaljujte z valjčkanjem. Ne valjčkajte se po trebuhu in preko sklepov. Priporočena vsakodnevna 5-minutna uporaba. 

Hrbet:
Uležite se na masažni valjček, tako da se le-ta nahaja pod vašimi rameni. Pokrčite kolena in dvignite boke. Počasi se pomikajte naprej in nazaj ter masirajte zgornji del hrbta. Nato valjček premaknite še na predel križa in ponovite vajo.

Zadnja stegenska mišica:
Položite valjček pod stegna. Z rokami se oprite ob tla. Nežno se premikajte gor in dol po zadnji stegenski loži do kolena. Ponovite 10-20-krat. Nato prestavite valjček pod meča in ponovite vajo. Izogibajte se kolenom in gležnjem.

Gluteus - ritna mišica
Masažni valjček položite pod zadnjico, eno nogo prekrižajte čez drugo in se s pomočjo druge noge pomikajte gor in dol po valjčku. Zamenajte nogi in ponovite vajo.

Kvadriceps - prednja stegenska mišica
Postavite se v položaj mizice in si položite valjček pod stegna. S pomočjo rok se pomikajte gor in dol po valjčku.

Široka hrbtna mišica
Uležite se na bok in si položite valjček pod pazdugo. Spodnja roka naj bo iztegnjena. Zgornjo nogo prekrižajte preko spodnje za boljše ravnotežje. Z zgornjo roko roko se uprite ob tla in se pomikajte gor in dol po mišici.

Opozorilo:
Vaje so prikazane le kot vodič za začetnik za lažje izvajanje osnovnih masažnih vaj. V primeru kakršnih koli zdravstvenih težav se morate pred začetkom uporabe masažnega valjčka obvezno posvetovati z osebnim zdravnikom. Če pri vajah čutite bolečine ali nelagodje, prenehajte in se posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom.

Dobavitelj: FIMEX 2000 d.o.o., Horjul, Slovenija.
Proizvajalec: Topko Ltd., Kitajska.

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

LRP Hydraphase, Toleriane in Hydreane so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

LRP Hydraphase, Toleriane in Hydreane so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

HYDRAPHASE LINIJA Hydraphase linija zagotavlja  občutek vlaženja in udobja za kožo.  Hydraphase Intense linija je Intenzivna vlažilna nega z dolgotrajno učinkovitostjo. Tehnologija celičnih povezav: zagotavlja epidermalno kohezijo za dolgotrajno vlaženje kože. LASTNOSTI Izsušena, mešana in ...