izbor

Melatonin Melasen 1 mg Vitabalans, tablete (20 tablet)

Melatonin prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite in lajša subjektivne občutke zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom.
Več...
Pakiranje
9,57€

Melatonin (imenovan tudi nočni hormon) je hormon, ki sodeluje pri nadzoru človeškega cikla spanja in budnosti. V nočnem času ga izloča žleza epifiza. Izločanje melatonina je v dnevnem času zelo nizko; zvečer se začne dvigovati in doseže najvišjo raven ponoči med drugo in četrto uro zjutraj; v zgodnjih jutranjih urah pa se zopet zmanjšuje. 

Dojenčki in majhni otroci imajo visoko raven melatonina, toda izločanje doseže plato v  najstniških letih. Pri odraslih ostane ritem izločanja melatonina nespremenjen, vendar izločanje v nočnem času z leti pada.  Pri starejših pa med nočnimi in dnevnimi koncentracijami melatonina ni več nobene razlike. Vsekakor pa se izločanje melatonina razlikuje med posamezniki v vseh starostnih skupinah. 

Melatonin prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite 
Melatonin pripravi posameznika, da hitreje zaspi. Hormon zmanjšuje telesno temperaturo in budnost, kar povzroča tipično utrujenost, preden zaspite. Ugotovljeno je bilo, da je peroralni vnos melatonina učinkovit pri skrajševanju časa, potrebnega da zaspite, če težava s spanjem ni posledica fizičnega ali psihičnega vzroka. Pri starejših in pri ljudeh, ki imajo nizko proizvodnjo lastnega melatonina, le-ta pomaga pri skrajšanju časa, ki je potreben, da zaspijo. 

Melatonin lajša subjektivne občutke zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom
Simptomi časovne razlike pri potovanju nastanejo zaradi motenj v notranji uri, ko letite vsaj skozi štiri časovne pasove in prispete v namembni kraj. Tipični občutki časovne razlike so utrujenost, razdražljivost, pomanjkanje koncentracije, utrujenost in slab apetit. Vnos melatonina v nekaj dneh po prihodu v namembni kraj razbremeni simptome in povrne notranji ritem telesa v normalno stanje.

Odmerjanje
Priporočeni dnevni odmerek za odrasle 0,5 tablete do 1 tableta dnevno. Tableto vzemite vedno zvečer ob enakem času, saj se le tako doseže učinek melatonina. Tableto se mora pogoltniti s kozarcem vode.

Za skrajševanje časa, potrebnega, da zaspite:

  • Odrasli: 1 tableta dnevno pred spanjem. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 1 mg melatonina malo pred spanjem

Za lajšanje subjektivnih občutkov zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom (jet lag):

  • Odrasli: najmanj pol tablete malo pred spanjem. Koristni učinek se doseže z vnosom vsaj 0,5 mg melatonina malo pred spanjem na prvi dan potovanja in naslednjih nekaj dni po prihodu v namembni kraj. 

Sestava:
Dnevni odmerek 0,5 – 1 tableta vsebuje 0,5 – 1 mg melatonina. 

Sestavine:
Sredstva za povečanje prostornine (celuloza, škrob, kalcijev hidrogenfosfat dihidrat), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid), melatonin. Brez sladkorja, laktoze, glutena ter sestavin živalskega izvora.

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte otrokom nedosegljivo. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C v originalnem pakiranju. Zaščitete pred svetlobo. Ni za otroke, nosečnice in doječe matere.

Proizvajalec: Vitabalans Oy, Varastokatu 8, FI-13500 Hameenlinna, Finska.
Proizvedeno na Finskem.

 

Ducray - dermatološka nega las in kože vam je na voljo 20% ugodneje!

Ducray - dermatološka nega las in kože vam je na voljo 20% ugodneje!

Vrhunska nega las, lasišča in kože Ducray vam je na voljo 20% ugodneje. Izdelki Ducray so dermatološko kozmetični izdelki, kar pomeni, da izpolnjujejo najvišje kriterije v dermatologiji. Ducray dermatološki laboratoriji so znani po proizvodnji dermokozmetičnih izdelkov za nego kože, las in ...