Milupa Bio žitna kašica - riževi kosmiči

- rok uporabe 13/10/2019 -

Žitna kašica za dojenčke po dopolnjenem 4. mesecu starosti so žitarice z rižem v prahu, obogatene z vitamini brez glutena in z nadaljevalnim mlekom za dojenčke.
Več...
Pakiranje 250 g
5,42€

Živila za posebne prehranske namene.

Milupa Bio žitna kašica - riževi kosmiči brez glutena za dojenčke po dopolnjenem 4. mesecu starosti.

Bio - v skladu z uredbo EU o ekološki pridelavi Inštitucija za kontrolo EKO izdelkov: DE-001-ÖKO-Kontrollstelle

Riž v tej kašici je pridelan na ekološki način v skladu z uredbo Evropske unije in je iz 100 % naravnih zrn. Kakovost zrn strogo nadzorujejo neodvisni strokovnjaki. Za izdelavo ka- šice mlada riževa zrna z največjo skrbnostjo zmeljejo in jih nato predelajo v topne kosmiče. Škrob se s pomočjo toplote in vlage predela, da postane za otroka lahko prebavljiv.

Po 4. mesecu starosti se otrok razvija izredno hitro. Aktivno začne raziskovati svoje okolje, ob tem pa se povečuje njegova potreba po energiji. Poleg mleka potrebuje tudi starosti primeren obrok. Riževa žitna kašica je za to odlična osnova. Vsebuje lahko topne riževe kosmiče najboljše ekološke kakovosti, ki so primerni za različne obroke in jih lahko glede na starost in želje vašega otroka dopolnite ali obogatite za pripravo:

 • obroka za stekleničko,
 • okusne mlečno žitne kašice,
 • žitno sadne mlečne ali žitno zelenjavne mlečne kašice.

Uporaba:
Za pripravo obroka za stekleničko:
Po navodilih pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 5 g izdelka (približno 3 čajne žličke). Napolnimo v stekleničko in pustimo, da se ohladi do temperature, ki je primerna za pitje.

Če pri otroku obstaja tveganje za razvoj alergije ali ima alergijo na beljakovine kravjega mleka, priporočamo posebno hrano Aptamil Pregomin Allergy Digestive Care.

Za pripravo mlečnega žitnega obroka po žlički: Po navodilih pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 20 g izdelka (približno 6–7 jedilnih žlic) in premešamo. Obrok je pripravljen.

Če pri otroku obstaja tveganje za razvoj alergije ali ima alergijo na beljakovine kravjega mleka, priporočamo posebno hrano Aptamil Pregomin Allergy Digestive Care.

Za pripravo žitno sadne ali žitno zelenjavne mlečne kašice: Za pripravo slastnega obroka zmešamo 20 g izdelka (približno 6–7 jedilnih žlic), 120 ml po navodilih pripravljenega nadaljevalnega mleka in 100 g svežega sezonskega sadja ali kuhane zelenjave. Lahko pa sadje ali kuhano zelenjavo obogatimo samo z žitno kašico v poljubni gostoti.

Vsebnost:

Povprečna hranilna vrednost EM na 100 g

1 obrok kašice

(20 g + 200 ml

Aptamila 2)

Energijska vrednost

kJ

kcal

1643

387

899

213

Beljakovine g 6,9 4,2
Ogljikovi hidrati g 86,7 34,5
od teh:      
-sladkorji (1) g 0 13,2
Maščobe g 1 6,2
-nasičene mašč. kisline g 0,4 2,7
-enkrat nenas. mašč. kisl. g 0,2 2,5
-večkrat nenas. mašč. kisl. g 0,4 1,1
Vlaknine g 1,8 1,6
Natrij g 0,015 0,05

(1) Vključno z naravno vsebnostjo sladkorja v sestavinah

Povprečna hranilna vrednost EM na 100 g

1 obrok kašice

(20 g + 200 ml

Aptamila 2)

% priporočenega

dnevnega vnosa v 100 g

izdelka/v enem obroku

Vitamin B1 mg 0,8 0,3 160/60

Sestavine:
riževa moka*, vitamin B1.

* ekološko pridelano

Ne vsebuje mleka, glutena, brez dodanega sladkorja, arom, barvil in konzervansov.

Opozorila:
Upoštevajte navodila za pripravo in pripravite vedno svež obrok. Ne pogrevajte ostankov. Zaradi nevarnosti pregretja ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici. Vsebino odprte vrečke porabite v 3–4 tednih. Originalno zaprt izdelek je uporaben najmanj do: (označeno na vrhu škatle) Hranite na suhem in hladnem.

Proizvajalec: Milupa GmbH, 61379 Friedrichsdorf, Nemčija

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...