Naklofen gel 11,6 mg/g (60 g)

Naklofen gel lahko uporabljate za lajšanje bolečin in vnetja pri degenerativni revmatski bolezni, zunajsklepnem revmatizmu in drugih bolečinskih znakih ob poškodbah mehkih tkiv, kot so nategi, zvini in udarnine.
Več...
Pakiranje
6,43€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: gel
Mesto uporabe: mišice
Oznaka: bolečina, vnetje, poškodba, revma, oteklina
Vsebnost: analgetik
Zdravje: šport, starost

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

dietilamonijev diklofenakat

Zdravilo Naklofen gel in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Naklofen gel je zdravilo za zunanjo uporabo s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem. Zdravilna učinkovina (dietilamonijev diklofenakat) prodre do obolelega mesta ter povzroči zmanjšanje vnetne otekline in izboljša gibljivost.

Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate za lajšanje bolečin in vnetja pri:

 • blažjih oblikah revmatskih obolenj (degenerativni revmatski bolezni, zunajsklepnih revmatskih obolenjih, kot so vnetja mehkih tkiv, vnetja kit in kitnih ovojnic),
 • drugih bolečinskih stanjih (športnih in nezgodnih poškodbah mehkih tkiv, kot so nategi, zvini in udarnine, kadar ni poškodovana tudi koža).

Kako uporabljati zdravilo Naklofen

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli in mladostniki, stari 14 let ali več
Na oboleli predel iztisnete 5 cm do 10 cm gela 3-krat do 4-krat na dan in ga narahlo vtrite v kožo.

Zdravila brez posveta z zdravnikom ne smete uporabljati več kot 7 dni. Če znaki vašega obolenja v tem času ne prenehajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let) 
Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let (glejte Ne uporabljajte zdravila Naklofen).

Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate sočasno s peroralnimi oblikami zdravil s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem, vendar bodite previdni.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Naklofen

Ne uporabljajte zdravila Naklofen:

 • če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste alergični (preobčutljivi) na druga nesteroidna protivnetna zdravila (predvsem, če ste po jemanju acetilsalicilne kisline ali drugih nesteroidnih protivnetnih zdravil dobili napade astme, vnetje sluznice v nosu ali koprivnico),
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
 • pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Naklofen se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Zdravilo Naklofen lahko nanašate samo na zdravo in nepoškodovano kožo. Ne smete pa ga nanašati na rane ali druge odprte poškodbe.
 • Gel ne sme priti v stik z očmi ali s sluznico (npr. v ustih, nosu ali predelu spolovil).
 • Med uporabo zdravila Naklofen se morate izogibati pretiranemu sončenju.
 • Če se po nanosu zdravila Naklofen pojavi kožni izpuščaj, je potrebno zdravljenje prekiniti.
 • Po uporabi si morate dobro umiti roke.
 • Zdravila ne smete zaužiti.
 • Gel lahko nanesete pod obvezo ali povojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno obvezo (okluzivni povoj).
 • Pri dolgotrajni uporabi večjih količin gela na velikih površinah občutljive kože je potrebna previdnost.

Druga zdravila in zdravilo Naklofen
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Ker se pri lokalni uporabi gela v telo absorbira zelo malo zdravilne učinkovine, je medsebojno delovanje z drugimi zdravili malo verjetno. Previdnost pa je potrebna, če sočasno jemljete nesteroidna protivnetna zdravila v peroralni obliki (skozi usta).

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ne uporabljajte zdravila Naklofen, če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker lahko poškoduje vašega še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Naklofen lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Naklofen se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker dietilamonijev diklofenakat v majhnih količinah prehaja v mleko. Med dojenjem zdravila ne nanašajte na dojke, kakor tudi ne na večje površine kože drugod po telesu in skozi daljše obdobje.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Naklofen ne vpliva na sposobnost za vožnjo in upravljanje strojev.

Zdravilo Naklofen vsebuje propilenglikol
To zdravilo vsebuje 50 mg propilenglikola v 1 g gela.

 

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex - večje pakiranje za isto ceno.

Magnex je izdelek finskega farmacevtskega podjetja Vitabalans. Vsebuje magnezij, ki prispeva k delovanju mišic, ter vitamin B6, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Oba prispevata tudi k zmanjševanju utrujenosti in k delovanju živčnega sistema. V promocijskem pakiranju prejmete 70 tablet ...