NAN H.A. 1, hipoalergeno začetno mleko za dojenčke od rojstva dalje (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
10,25€

Živila za posebne prehranske namene.

Pomembno obvestilo 
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

NAN OPTIPRO H.A.1 je hipoalergeno* (oznaka H.A. v imenu izdelka) začetno mleko za dojenčke, namenjeno zdravim dojenčkom, kadar mamica ne more dojiti. Ta mlečna formula je še posebej namenjena dojenčkom, ki so bolj nagnjeni k alergijam (npr. ob alergijah pri drugih družinskih članih), saj je klinično dokazano, da formula zmanjšuje tveganje za razvoj alergij v ključnih prvih letih življenja. Če dojencek alergijo na beljakovine kravjega mleka že ima, se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom. Uvajanje kateregakoli izdelka, nadaljevalnih mlečnih formul ali kravjega mleka mora pri teh dojenckih potekati pod zdravniškim nadzorom.

NAN OPTIPRO H.A. 1 vsebuje visoko kakovostne *hipoalergene beljakovine, pridobljene s posebnim postopkom delne hidrolize, pri katerem se beljakovine kravjega mleka razgradijo na manjše komponente, kar bistveno zmanjša alergeni potencial kravjega mleka, zato se lahko uporablja za prepreprečevanje alergij. * Hipoalergen pomeni zmanjšano tveganje za pojav alergij.

NAN OPTIPRO H.A. 1 vsebuje kulturo B.Lactis, ki je podobna tisti, ki jo najdemo v črevesni fori dojenih otrok. Količina B. Lactis: 1x 106 cfu/g.

Posebna kombinacija maščob, ki vsebuje esencialni večkrat nenasičeni maščobni kislini, linolno in alfa-linolensko kislino, ki ju je potrebno vsakodnevno vnašati v organizem. Dodani sta tudi dolgoverižni večkrat nenasicčni mašcobni kislini DHA (dokozaheksaenojska kislina) in ARA (arahidonska kislina).

Uporaba:

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok  Število potrebnih obrokov dnevno
Starost dojenčka Prekuhana voda v ml* Število meric** NAN Optipro H.A.1
1. in 2. teden 90 3 6
3. in 4. teden 120 4 5
2. mesec 150 5 5
3. in 4. mesec 180 6 5
5. in 6. mesec 210 7 5

* Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature, zato da se ohrani število živih bakterij. ** Opomba: Uporabljajte izkljucno priloženo merico. Uporaba vecje ali manjše kolicine praška od priporocene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporocene kolicine ne smete spreminjati, razen ce ste se tako dogovorili z zdravnikom.

Opozorilo:
Zaradi neprekuhavanja vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redčenja lahko vaš otrok zboli. Nepravilno shranjevanje, priprava in hranjenje dojenčka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje dojenčka. Če obrok ni pripravljen po navodilih, tvegate da boste ogrozili zdravje dojencka.

Sestavine:
laktoza
, rastlinska olja (soncnicno olje, kokosovo olje, olje oljne ogršcice), koncentrat beljakovin sirotke, kalcijev fosfat, magnezijev klorid, kalijev klorid, L-arginin, ribje olje, kalijev fosfat, olje iz glive Mortierella Alpina, natrijev klorid, L-histidin, holin bitartarat, L-tirozin, vitamin C (natrijev L-askorbat), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), nikotinamid (niacin), vitamin E (DL-alfa-tokoferil acetat), vitamin B2 (ribofavin), vitamin A (retinil acetat), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina, vitamin K (filokinon), biotin (D-biotin), vitamin D3 (holekalciferol), vitamin B12 (cianokobalamin), maltodekstrin, tavrin, inozitol, železov sulfat, L-karnitin, cinkov sulfat, nukleotidi (CMP, UMP, AMP, GMP), kultura Bifidobacterium Lactis*, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat. Kolicina B. Lactis min 1x10 cfu/g. *DSM BL818 BioGaia AB

Alergeni: Alergeni so označeni z boldirano pisavo.

Opozorila:
Materino mleko je najboljša hrana za dojencke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s podrocja nege matere in otroka. Izdelek je primeren za posebne prehranske namene za dojencke od rojstva, kadar jih matere sploh ne ali ne dojijo dovolj.

Proizvajalec: Nestlé Deutschland AG, Fuessener Str. 1, 87640 Biessenhofen, Nemcija.
Zastopnik v Sloveniji: INSPHARMA d.o.o., Bravnicarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Uporabno najmanj do konca: glejte oznako odtisnjeno na dnu embalaže. Odprt izdelek je uporaben 3 tedne. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy Normaderm - ob nakupu paketa za nego mastne kože nagnjene k aknam prejmete darilo + Brezplačno dostavo.

Vichy Normaderm - ob nakupu paketa za nego mastne kože nagnjene k aknam prejmete darilo + Brezplačno dostavo.

Da bi zagotovili ustrezno nego za mastno in k aknam nagnjeno kožo v odrasli dobi, so Laboratoriji Vichy predstavili rutino Normaderm Phytosolution. Rutina Normaderm Phytosolution, ki je oblikovana na osnovi dermokozmetičnih sestavin naravnega izvora, v samo dveh korakih usmerjeno deluje na kožo, ...