NAN Optipro 2, nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
13,90€

Živilo za posebne prehranske namene

Pomembno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Nadaljevalno mleko za dojencke. Od dopolnjenih 6 mesecev dalje.

NAN Optipro 2 je nadaljevalno mleko za dojenčke, primerno samo za posebne prehranske namene za dojenčke, starejše od šestih mesecev. OPTIPRO je posebna tehnologija za prilagoditev sestave beljakovin v skladu s starostjo otroka tako z vidika kakovosti kot količine.
2'-fukozillaktoza je oligosaharid, ki je po strukturi enak oligosaharidu, ki ga vsebuje materino mleko. Lactobacillus reuteri - podoben sev lahko najdemo v črevesni flori dojenih otrok. Samo laktoza - laktoza je edini vir ogljikovih hidratov v formuli NAN OPTIPRO 2. Vsebuje dokozaheksaenojsko kislino. Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih. Kalcij je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. Raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja so pomembni za zdravje vašega otroka. Vprašajte svojega zdravnika za več informacij o mlečni formuli NAN OPTIPRO 2 .

NAN Optipro 2 nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke od 6. meseca dalje. 

Uporaba:

  1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
  2. Skrbno operite steklenicko, pokrovcek in dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka. Nato ves pribor prekuhajte
  3. Prekuhavajte pitno vodo 5 minut in jo nato shladite na ~40 °C.
  4. Vlijte zahtevano kolicino ohlajene vode v prekuhano steklenicko. Nato dodajte tocno doloceno število meric prahu glede na starost dojencka. Uporabljajte izkljucno priloženo merico. Za kolicine glejte preglednico hranjenja.
  5. Po uporabi merico dobro osušite in pospravite v za to doloceno mesto v posodi.
  6. Zaprite steklenicko in nato stresajte, dokler se prah popolnoma ne raztopi. Pred hranjenjem preverite temperaturo obroka na notranji strani zapestja.

Po odprtju uporabite v 3 tednih. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.

Preglednica hranjenja:

  Količina za en obrok Število potrebnih obrokov dnevno
Starost dojenčka Prekuhana voda v ml* Število meric** NAN Optipro 2 Ostala hrana
Od dopolnjenih 6 do 9 mesecev 210 7 4-3 1-2***
Od dopolnjenih 10 mesecev dalje 210 7 3-2 2-3***

* Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature, zato da se ohrani število živih bakterij Lactobacillus reuteri.
** Opomba: Uporabljajte izključno priloženo merico. Uporaba večje ali manjše kolicine praška od priporočene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporočene količine ne smete spreminjati, razen če ste se tako dogovorili z zdravnikom.
*** Pri tej starosti se priporoča postopno uvajanje mešane hrane. Ker se potrebe pri posameznem dojencku razlikujejo, se o tem posvetujte z zdravstvenim delavcem (še posebej pri uvajanju žitaric in mlecnih izdelkov). V kolikor ste v skladu s priporocili zdravstvenega delavca uvedli obrok druge hrane, skladno s tem zmanjšajte število obrokov mleka NAN OPTIPRO 2.

Opozorila:
Zaradi neprekuhane vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redcenja lahko vaš dojenček zboli. Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje dojenčka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje dojenčka. Vsakič pripravite svež obrok v steklenički in takoj nahranite dojenčka. Pri tem dosledno upoštevajte navodila. če obrok ni pripravljen po navodilih, tvegate, da boste ogrozili zdravje dojenčka. Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojenčka držite v naročju in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. če dojenčka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. čim je dojenček dovolj star, stekleničko zamenjajte s skodelico, ki jo lahko dojenček samostojno drži.

Sestavine:
Posneto mleko, laktoza, rastlinska olja (sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline, ogrščicno, sončnično), demineralizirane beljakovine sirotke, permeat demineralizirane sirotke, minerali [(kalcijev citrat, natrijev fosfat, kalijev citrat, kalijev klorid, magnezijev klorid, kalijev fosfat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat)], emulgator: sojin lecitin; ribje olje, aminokisline (L-fenilalanin, L-levcin, L-izolevcin, L-triptofan, L-histidin), sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, 2'-fukozillaktoza (vsebuje laktozo), vitamini [C (natrijev L-askorbat), E (D,L alfa-tokoferil acetat), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), B1 (tiamin mononitrat), A (retinil acetat), B2 (riboflavin), B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina, K (filokinon), D (holekalciferol), D-biotin, B12 (cianokobalamin)], kultura Lactobacillus reuteri*.

* Lactobacillus reuteri DSM 17938 po licenci BioGaia AB. Kolicina kulture Lactobacillus reuteri min 9x105 cfu/g.

Pomembno obvestilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Pred uporabo mlečnih formul se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s področja nege matere in otroka. Izdelek je primeren samo za posebne prehranske namene za dojenčke, starejše od šestih mesecev, in je lahko le del raznolike prehrane. NAN OPTIPRO 2 se ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko v prvih šestih mesecih življenja. Odlocitev o zacetku uporabe dopolnilne hrane, vkljucno z vsakršno izjemo do šestega meseca starosti, se sprejme samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s podrocja medicine, farmacije oziroma prehrane ali drugih strokovnjakov s podrocja nege matere in otroka, ob upoštevanju individualnih posebnih potreb za rast in razvoj dojenčka.

Izdelano v Franciji iz posnetega mleka iz EU.
Proizvajalec: Nestlé France SAS, Boue Factory, Rue des Fabriques 02450 BOUE, Francija.
Zastopnik v Sloveniji: INSPHARMA d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana
Brezplačna telefonska številka za informacije: 080 4505

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...