Optiserum, raztopina za izpiranje oči (10 x 5 ml)

Optiserum je sterilna raztopina za izpiranje oči v enoodmernih plastenkah, ki je primerna za higieno oči. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 10 x 5 ml
5,84€

Optiserum je sterilna raztopina za izpiranje oči v enoodmernih plastenkah, ki je primerna za higieno oči. pH raztopine in solz sta enaka. Izdelku je dodana raztopina izvlečka plavice (Centaurea cyanus), ki po izpiranju oči omogoča ublažitev draženja in deluje proti otekanju. S tem očem vrača svežino.

Optiserum se uporablja za odstranitev nečistoč iz oči pri odraslih in otrocih nad 36 mesecev starosti.

Kaj povzroča razdraženost oči?
Na razdraženost oči vsakodnevno vplivajo različni zunanji dejavniki. To so onesnaževalci zraka, suh zrak zaradi klimatskega zračenja ali centralnega ogrevanja, veter, dim, kozmetika, neprimerna osvetlitev, računalniški zaslon, UV žarki, klorirana voda,..
Vsi ti dejavniki lahko povzročijo neugodje ali draženje oči. Oči postanejo utrujene, otekle, rdeče ali suhe.

Zakaj je higiena oči pomembna?
Oči in očesne veke, kjer se nahaja veliko število živčnih končičev, so podvržene številnim motnjam. Neugodje ali razdraženost oči odpravimo tako, da za očesno higieno uporabimo primerno raztopino, ki odstrani tujke in ublaži utrujenost oči.

Vsebina:
Pakiranje v sterilnih enoodmernih plastenkah. 10 plastenk po 5 ml.

Sestava:
Koncentrirana raztopina izvlečka plavice...........................................0,1%

Borna kislina, natrijev borat, natrijev klorid, prečiščena voda........do 100%

Ne vsebuje konzervansov.

Uporaba in doziranje:
Izperite oči 1 do 6-krat na dan, po potrebi.

Pred uporabo si umijte roke. Za odprtje plastenke zavrtite pokrovček. Nagnite glavo nazaj. Z rahlim stiskom odprte plastenke kanite raztopino direktno v oči, ne da bi se dotaknili povrhnjice. Z gazo ali robčkom odstranite odvečno raztopino. Sperite drugo oko na enak način. Plastenko lahko uporabite za obe očesi.

Opozorila:
Če nosite kontaktne leče, jih pred uporabo odstranite. Počakajte vsaj 15 min pred vnosom drugih očesnih zdravil.

Izdelka ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti za borno kislino in/ali njene derivate (boraks). Glede uporabe pri nosečnicah, doječih materah, starejših ljudeh in bolnikih z okvaro ledvic se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte daljše časovno obdobje. Plastenka je namenjena enkratni in individualni uporabi. Ne uporabljajte poškodovane ali odprte plastenke zaradi možnosti bakterijske okužbe.

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je naveden na plastenki.

Če se težave nadaljujejo, se posvetujte s farmacevtom ali z zdravnikom.

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Če ste našli svojo rutino na Skinconsult aplikaciji, Vam ponujamo posebno priložnost, da izkorsistite popust ob nakupu rutine. Ob nakupu dveh izdelkov Vichy za nego in čiščenje obraza, prejmete 20% popust, za nakup treh izdelkov Vichy pa prejmete 30% popust + Brezplačno dostavo. Vse kar morate ...