Otosan, fiziološka raztopina za izpiranje nosu v vrečkah (30 vrečk)

Fiziološka raztopina za izpiranje nosne votline. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 30 vrečk (30 x 2,84 g)
8,49€

Otosan 30 vrečic fiziološke raztopine za praktično vsakodnevno izpiranje. Fiziološka raztopina vsebuje natrijev bikarbonat in hialuronsko kislino ter ima pomirjevalen in vlažilen učinek. Brez konzervansov. Brez farmakoloških snovi.

Temeljito čiščenje, zamašenost nosu iz različnega vzroka in različne narave. Alergije, prehladi in vnetja sinusov po kirurškem posegu.

Navodila za uporabo:

  • Stekleničko napolnite s toplo pitno vodo temperature 35–40 °C do oznake na steklenički.
  • Raztopite eno ali dve vrečici (izotonične ali hipertonične raztopine). Glejte sliko 1.
  • Dobro pretresite stekleničko, da se fiziološka raztopina v vodi popolnoma raztopi. Glejte sliko 2.
  • Glavo in telo nagnite rahlo naprej, nad umivalnik, stekleničko pa držite pokonci.
  • Konec stekleničke vstavite v eno nosnico in pri tem dihajte skozi usta. Glejte sliko 3.
  • Nežno pritisnite na dno stekleničke. Raztopina naj steče notri skozi eno nosnico, ven pa skozi drugo. Med izpiranjem dihajte skozi usta. Po izpiranju obdržite glavo še nekaj časa nagnjeno naprej.
  • Enak postopek ponovite z drugo nosnico.
  • Nežno upihnite nos.

Opozorila:
V primeru popolnoma zamašenega nosu, vnetja ušesa ali nedavnega posega na dotičnem področju, se pred uporabo raztopine za izpiranje nosu Otosan posvetujte z zdravnikom. V primeru neugodja ali bolečine v nosu ali ušesu med uporabo, z izpiranjem prenehajte in se posvetujte z zdravnikom. Za pripravo raztopine ne uporabljajte vrele vode. Fiziološko raztopino in stekleničko shranjujte nedosegljivo otrokom. Hranite pri sobni temperaturi v suhem prostoru. Nosno votlino izpirajte samo z mešanico vode in fiziološke raztopine za izpiranje nosu Otosan. Izdelka ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na katero koli izmed sestavin. Izdelek uporabljajte samo v skladu s temi navodili za uporabo in samo v namene, ki jih je opredelil proizvajalec. Brez predhodnega posveta z zdravnikom izdelka ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 let.

Proizvajalec: Otosan S.r.l., Via degli Scavi, 32, 47122 Forli, Italija
Zastopnik: Prolat d.o.o., Praproče 9, 8210 Trebnje, E: info@prolat.si.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 2.12. do 13.12.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.  Brezplačna dostava velja le za področje ...