Oxysept, tekočina za leče (300 ml)

- rok uporabe 11/2021 -

Sistem za nego mehkih kontaktnih leč je sistem brez konzarvansov, namenjen predvsem osebam z občutljivimi očmi.
Več...
Pakiranje 300 ml
16,95€

Oxysept Comfort z vitaminom B12 omogoča enostavno in kakovostno nego mehkih kontaktnih leč. Za to je dovolj samo en korak, saj istočasno potekata procesa dezinfekcije in nevtralizacije.

Sestava:
Raztopina za dezinfekcijo: 3% vodikov peroksid. Brez dodatka konzervansov.
Tableta: 1 tableta vsebuje 0,1mg katalaze in vitamin B12 kot indikator

Uporaba:
S čistimi in suhimi rokami vstavite leče v ustrezna mesta v nosilec (R= desno, L= levo) in zaprite. Napolnite posodico z raztopino Oxysept Comfort B12 do oznake. V raztopino dodajte eno Oxysept Comfort tableto za nevtralizacijo.Potopite nosilec z lečami v posodico z raztopino Oxysept Comfort B12 in pokrijte s pokrovčkom. Trikrat zaporedoma nežno obrnite posodico gor in dol, da se navlaži notranja površina pokrovčka in nosilec za leče. Preden začnete z dezinfekcijo leč, preverite, ali je tableta v raztopini.

V zaprti posodici pustite leče najmanj 6 ur ali čez noč (v tem času se tableta popolnoma raztopi in raztopina se obarva rahlo rožnato). Rožnata barva raztopine kaže, da so leče dezinficirane in da je istočasno dosežena nevtralizacija. Leče lahko hranite v tej raztopini najdlje 7 dni, po daljšem času pa je potrebno pred uporabo leč ponoviti postopek dezinfekcije in nevtralizacije.

Leče so tako pripravljene za uporabo. Predhodno čiščenje s fiziološko raztopino ni potrebno. Po vstavitvi leč uporabljeno raztopino zavrzite. Posodico za leče izperite s sterilno fiziološko raztopino in pustite, da se posuši.

Opozorila:
Oxysept Comfort ne smete uporabljati, če ste preobčutljivi na katero od sestavin. Oxysept Comfort raztopina za dezinfekcijo ne sme priti v kontakt z očmi ali lečami, če ni predhodno nevtralizirana z dodatkom Oxysept Comfort tablete. V primeru draženja oči, leče takoj odstranite iz oči in oči dobro sperite z navadno vodo. Oxysept Comfort tablete niso za uživanje! POSEBNA NAVODILA ZA UPORABO Oxysept Comfort tablete vedno uporabljajte skupaj z Oxysept Comfort B12 raztopino za dezinfekcijo v posebni Oxysept Comfort posodici z nosilcem za leče. Ne uporabljajte drugih posodic, ker le-te lahko počijo med nevtralizacijo. Vedno uporabljajte svežo Oxysept Comfort raztopino. Že uporabljeno raztopino zavrzite. Po odprtju plastenke je Oxysept Comfort raztopina za dezinfekcijo uporabna največ 60 dni. Z vrhom kapalke se ne dotikajte površin, da ne bi prišlo do kontaminacije. Preden si leče vstavite v oči preverite ali je tableta raztopljena in ali je prenehalo izhajanje mehurčkov. Če tableta ni popolnoma raztopljena, ponovite postopek dezinfekcije in nevtralizacije. Tableta se ne sme uporabiti, če je poškodovana njena ovojnina ali če je spremenila izgled. Ne uporabljajte Oxysept Comfort sistema za trde in poltrde leče.

Dodatna navodila za uporabo:
Najmanj 1-krat tedensko dezinficirajte posodico z držalom z Oxysept Comfort raztopino brez dodatka Oxysept Comfort tablete za nevtralizacijo, tako da jo napolnite do oznake, zaprete, obrnete (na pokrovček) in pustite do ponovne uporabe.

1-krat tedensko priporočamo encimsko čiščenje leč z Ultrazyme tabletami za odstranjevanje proteinov. V posodico za leče, napolnjeno z Oxysept Comfort raztopino za dezinfekcijo, dodajte k Oxysept Comfort tableti za nevtralizacijo še Ultrazyme tableto. Tako imamo v posodici za leče raztopljeni dve različni tableti. V taj raztopini pustimo leče največ 12 ur.

Po odstranitvi proteinskih nečistoč je potrebno leče, preden si jih vstavite v oči, obvezno sprati s primerno raztopino.

Shranjevanje:
Oxysept Comfort sistem shranjujte pri sobni temperaturi, na suhem mestu, zaščiten pred neposredno sončno svetlobo in nedosegljivo otrokom.

Sistema ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti.

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay prodajne uspešnice na Lekarnar.com so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Popust velja za izdelke na spodnjem seznamu. Akcija traja od 27.7. do 2.8.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...