Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Potassium-U, kapljice za oko

POTASSIUM-U je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodatek kalijevega jodida deluje v očesu kot lovilec prostih radikalov kisika.
Več...
Pakiranje 10 ml
4,92€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Simptom: poškodba
Vsebnost: antioksidanti
Zdravje: otroci

Medicinski pripomoček

Kaj je POTASSIUM-U in za kaj se uporablja
POTASSIUM-U je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodatek kalijevega jodida deluje v očesu kot lovilec prostih radikalov kisika. Te lastnosti kalijevega jodida se uporabljajo za preprečevanje in podporno zdravljenje eksudacije in krvavitve v očesu.

Brez posvetovanja z očesnim zdravnikom lahko raztopino uporabljate za enostavno izpiranje oči s kapljanjem v oči ali z obkladki na vekah. Raztopina se uporablja za izpiranje oči kot podporna snov pri nekaterih resorpcijskih procesih v očesu (zlasti izcedka, krvavitev v steklovino in sive mrene različne etologije).

POTTASIUM lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in tudi otroci.

Kaj morate vedeti, preden uporabite POTASSIUM-U
Ne uporabljajte POTASSIUM-U, če ste preobčutljivi na kakršno koli sestavino tega pripravka (glej odsek 6).

Kapljic za oči POTASSIUM-U se ne sme uporabljati tudi v naslednjih primerih:

 • med nosečnostjo in dojenjem
 • pri kronični piodermiji kože na obrazu
 • pri hemoragičnih diatezah
 • pri bolnikih z okvarjenim delovanjem žleze ščitnice
 • pri novorojenčkih.

Ob sočasni uporabi še drugih pripravkov za oči je najbolje, da počakate najmanj 5 minut po vnosu vsakega od njih.

Uporaba drugih pripravkov in POTASSIUM-U
Učinki pripravka POTASSIUM se lahko prekrivajo z učinki drugih sočasno uporabljenih pripravkov. Vašega zdravnika bi morali zato seznaniti z vsemi drugimi pripravki za oči, ki jih jemljete, ali ste jih jemali pred kratkim ali jih nameravate začeti uporabljati z receptom ali brez njega.

Kako uporabljati POTASSIUM-U
Vsako odmerjanje in trajanje jemanja raztopine določi zdravnik. Običajno odmerjanje kapljic je 1-2 kapljici 2 do 4-krat na dan v veznično vrečko očesa.

Imetniki kontaktnih leč
Če nosite kontaktne leče, jih je treba pred uporabo raztopine POTASSIUM-u odstraniti. Po vnosu POTASSIUM-U je treba počakati 20 minut, preden vstavite kontaktne leče nazaj.

Navodila za uporabo

 1. Umijte si roke in se udobno namestite v sedeč ali stoječ položaj.
 2. Odvijte pokrovček stekleničke.
 3. Stekleničko držite obrnjeno navzdol med palcem in drugimi prsti.
 4. S prstom nežno potegnite navzdol spodnjo veko prizadetega očesa.
 5. Vrh kapalke približajte čisto k očesu, a tako, da se ne dotakne očesa ali delov okoli njega.
 6. Rahlo stisnite stekleničko tako, da izteče le ena kapljica v vaše oko, nato pa spodnjo veko sprostite.
 7. S prstom pritisnite na rob očesa pri nosu. Držite 1 minuto in medtem imejte oko zaprto.
 8. To ponovite na drugem očesu, če vam je to naročil zdravnik.
 9. Takoj po vnosu kapljic tesno privijte pokrovček stekleničke.

Kakšni so možni stranski učinki?
POTASSIUM-U se običajno zelo dobro prenaša. Takoj po vnosu kapljic se lahko začasno pojavi rahlo pekoč ali zbadajoč občutek. Takoj po vnosu kapljic se lahko pojavi zelo kratkotrajen meglen vid, kar bi lahko otežilo upravljanje motornih vozil in strojev. Zato priporočamo, da ta dela opravljate šele čez 15 minut po uporabi kapljic. Po nenadzorovani dolgotrajni uporabi (pri prekomernem odmerku) lahko pri občutljivih bolnikih pride do tako imenovanega „jodizma“. Le-ta se odraža z draženjem veznice in zakrvavenjem, povečanim solzenjem, z morebitnim otekanjem vek (edem Quinque) in otekanjem solznice; na koži se lahko pojavi mozoljavost, dermatitis in purpura. Če se pri vas pojavi kateri koli od zgoraj omenjenih stranskih učinkov ali neka druga neobičajna reakcija, o tem obvestite svojega zdravnika.

Kaj vsebuje POTASSIUM-U
Natrijev klorid 2 mg na 1 ml, kalijev jodid, natrijev tiosulfat, dinatrijev edetat, klorheksidin diacetat, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Kako shranjevati POTASSIUM-U in druge informacije:
Stekleničko shranjujte v originalni embalaži pri temperaturi do 25°C. Ne ohlajajte ali zamrzujte. Pripravek POTASSIUM-U shranjujte tako, da je nedosegljiv in neviden za otroke.

Pripravka se ne sme uporabljati po izteku roka uporabe, ki je naveden na nalepki stekleničke ali na embalaži poleg ikone sončne ure. Datum izteka se nanaša na zadnji dan tistega meseca. Odprto stekleničko porabite v 28 dneh. Po vnosu kapljic POTTASIUM-U pokrovček stekleničke takoj tesno zategnite.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...