Potassium-U, kapljice za oko (10 ml)

POTASSIUM-U je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodatek kalijevega jodida deluje v očesu kot lovilec prostih radikalov kisika. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 10 ml
4,92€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: oči
Oznaka: poškodba
Vsebnost: antioksidanti
Zdravje: otroci

Kaj je POTASSIUM-U in za kaj se uporablja
POTASSIUM-U je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodatek kalijevega jodida deluje v očesu kot lovilec prostih radikalov kisika. Te lastnosti kalijevega jodida se uporabljajo za preprečevanje in podporno zdravljenje eksudacije in krvavitve v očesu.

Brez posvetovanja z očesnim zdravnikom lahko raztopino uporabljate za enostavno izpiranje oči s kapljanjem v oči ali z obkladki na vekah. Raztopina se uporablja za izpiranje oči kot podporna snov pri nekaterih resorpcijskih procesih v očesu (zlasti izcedka, krvavitev v steklovino in sive mrene različne etologije).

POTTASIUM lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in tudi otroci.

Kaj morate vedeti, preden uporabite POTASSIUM-U
Ne uporabljajte POTASSIUM-U, če ste preobčutljivi na kakršno koli sestavino tega pripravka (glej odsek 6).

Kapljic za oči POTASSIUM-U se ne sme uporabljati tudi v naslednjih primerih:

 • med nosečnostjo in dojenjem
 • pri kronični piodermiji kože na obrazu
 • pri hemoragičnih diatezah
 • pri bolnikih z okvarjenim delovanjem žleze ščitnice
 • pri novorojenčkih.

Ob sočasni uporabi še drugih pripravkov za oči je najbolje, da počakate najmanj 5 minut po vnosu vsakega od njih.

Uporaba drugih pripravkov in POTASSIUM-U
Učinki pripravka POTASSIUM se lahko prekrivajo z učinki drugih sočasno uporabljenih pripravkov. Vašega zdravnika bi morali zato seznaniti z vsemi drugimi pripravki za oči, ki jih jemljete, ali ste jih jemali pred kratkim ali jih nameravate začeti uporabljati z receptom ali brez njega.

Kako uporabljati POTASSIUM-U
Vsako odmerjanje in trajanje jemanja raztopine določi zdravnik. Običajno odmerjanje kapljic je 1-2 kapljici 2 do 4-krat na dan v veznično vrečko očesa.

Imetniki kontaktnih leč
Če nosite kontaktne leče, jih je treba pred uporabo raztopine POTASSIUM-u odstraniti. Po vnosu POTASSIUM-U je treba počakati 20 minut, preden vstavite kontaktne leče nazaj.

Navodila za uporabo

 1. Umijte si roke in se udobno namestite v sedeč ali stoječ položaj.
 2. Odvijte pokrovček stekleničke.
 3. Stekleničko držite obrnjeno navzdol med palcem in drugimi prsti.
 4. S prstom nežno potegnite navzdol spodnjo veko prizadetega očesa.
 5. Vrh kapalke približajte čisto k očesu, a tako, da se ne dotakne očesa ali delov okoli njega.
 6. Rahlo stisnite stekleničko tako, da izteče le ena kapljica v vaše oko, nato pa spodnjo veko sprostite.
 7. S prstom pritisnite na rob očesa pri nosu. Držite 1 minuto in medtem imejte oko zaprto.
 8. To ponovite na drugem očesu, če vam je to naročil zdravnik.
 9. Takoj po vnosu kapljic tesno privijte pokrovček stekleničke.

Kakšni so možni stranski učinki?
POTASSIUM-U se običajno zelo dobro prenaša. Takoj po vnosu kapljic se lahko začasno pojavi rahlo pekoč ali zbadajoč občutek. Takoj po vnosu kapljic se lahko pojavi zelo kratkotrajen meglen vid, kar bi lahko otežilo upravljanje motornih vozil in strojev. Zato priporočamo, da ta dela opravljate šele čez 15 minut po uporabi kapljic. Po nenadzorovani dolgotrajni uporabi (pri prekomernem odmerku) lahko pri občutljivih bolnikih pride do tako imenovanega „jodizma“. Le-ta se odraža z draženjem veznice in zakrvavenjem, povečanim solzenjem, z morebitnim otekanjem vek (edem Quinque) in otekanjem solznice; na koži se lahko pojavi mozoljavost, dermatitis in purpura. Če se pri vas pojavi kateri koli od zgoraj omenjenih stranskih učinkov ali neka druga neobičajna reakcija, o tem obvestite svojega zdravnika.

Kaj vsebuje POTASSIUM-U
Natrijev klorid 2 mg na 1 ml, kalijev jodid, natrijev tiosulfat, dinatrijev edetat, klorheksidin diacetat, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Kako shranjevati POTASSIUM-U in druge informacije:
Stekleničko shranjujte v originalni embalaži pri temperaturi do 25°C. Ne ohlajajte ali zamrzujte. Pripravek POTASSIUM-U shranjujte tako, da je nedosegljiv in neviden za otroke.

Pripravka se ne sme uporabljati po izteku roka uporabe, ki je naveden na nalepki stekleničke ali na embalaži poleg ikone sončne ure. Datum izteka se nanaša na zadnji dan tistega meseca. Odprto stekleničko porabite v 28 dneh. Po vnosu kapljic POTTASIUM-U pokrovček stekleničke takoj tesno zategnite.

Ob nakupu izbranih izdelkov La Roche-Posay prejmete darilo: Silicium lak za nohte.

Ob nakupu izbranih izdelkov La Roche-Posay prejmete darilo: Silicium lak za nohte.

Ob nakupu izbranih izdelkov La Roche-Posay prejmete darilo: Silicium lak za nohte. Akcija traja od 24.10.2020 do razdelitve zalog daril.