izbor

Powersept Forte, dezinfekcijsko sredstvo proti glivicam pršilo (50 ml)

Powersept Forte je izdelek, ki intenzivno uničuje glivice kjerkoli na koži. Vsebuje močnejšo formulo od njegovih sorodnih izdelkov, zato je namenjen vsem, ki se soočajo s posebej trdovratnimi glivicami na nohtih in kjerkoli na koži.
Več...
Pakiranje 50 ml
14,51€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tekočina
Mesto uporabe: noge, nohti, roke, stopala, koža
Simptom: glivice
Vsebnost: vodikov peroksid
Zdravje: skrb za okolje

Biocidni proizvod
Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Powersept Forte

Powersept Forte je izdelek, ki intenzivno uničuje glivice kjerkoli na koži. Vsebuje močnejšo formulo od njegovih sorodnih izdelkov, zato je namenjen vsem, ki se soočajo s posebej trdovratnimi glivicami na nohtih in kjerkoli na koži. Glavna sestavina je vodikov peroksid, ki je stabiliziran po posebni švicarski formuli. Poleg vodikovega peroksida pa vsebuje tudi srebrove ione, ki izdelku zagotavljajo močnejše in dolgoročnejše delovanje.

Vsebuje: Vodikov peroksid 30g/kg, srebrov nitrat 0,05g/kg.

Delovanje Powersepta Forte na glivice
Powersept Forte je učinkovita rešitev za glivice, saj glivice preverjeno v 99,9% uniči, glivice pa ne morejo razviti rezistentnosti na izdelek. Glavna sestavina, vodikov peroksid, sprošča proste kisikove radikale, ki začnejo takoj napadati celično membrano ciljnega mikroorganizma. Mikroorganizme uničuje tako, da se veže na njihovo celično membrano in jo raztrga, veže pa se tudi na encime in povzroči denaturacijo ter tako onesposobi energetski vir celice. Poleg vodikovega peroksida pa vsebuje tudi srebrove ione, ki zagotavljajo podaljšano delovanje proizvoda – srebrovi ioni namreč pustijo na koži nevidno plast, ki deluje in vas ščiti pred glivicami, pa tudi bakterijami in virusi še nekaj časa po nanosu. Poleg tega pa vodikov peroksid obogatijo in tako zagotavljajo še močnejše delovanje.

Powersept Forte je namenjem tretiranju mest na koži, kjer se zadržujejo še posebej trdovratne glivice in mestom, kjer je že prišlo do odstopanja nohta.

Postopek s Powerseptom Forte:
Noge in prste ter drugo žarišče glivic na koži temeljite operite z vodo in še bolj temeljito obrišite. Po možnosti posušite s sušilcem za lase, da je mesto prizadeto z glivicami popolnoma suho.

Sredstvo nato razpršite po stopalu in prstih (na vsak prst vsaj 1x), pa tudi med prsti, na, med in ob nohtih ter kjerkoli na koži imate glivice. Pustite delovati in počakajte, da se posuši. Ne brišite, samo pustite, da odteče in se posuši. Na mestih, kjer se močno peni, pa izperite in postopek ponovite.

Po postopku
Po postopku, ko se vam mesto, kamor ste razpršili tekočino posuši, si obujte sveže oprane, dezinficirane ali prekuhane nogavice. Svetujemo vam, da stare copate zavržete ali pa jih natančno razkužite s Powerseptom – popršite po notranji strani copata in počakajte, da se posuši. 

Ni namreč dovolj, če sredstva proti glivicam uporabljate le na mestu, kjer ste opazili glivice. Če imate glivice na nogah oziroma prstih, jih boste zlahka prenesli tudi na nogavice oziroma v obutev, ki jo nosite, če je niste predhodno razkužili. Zato je izredno pomembno, da dezinficirate tudi obutev in nogavice ter drug material oziroma površine, ki so prišle v stik z glivicami.  Le na tak način boste glivice popolnoma odstranili in se vam ne bodo več ponavljale.  Za razkuževanje obutve in pribora vam svetujemo, da pri proizvajalcu ali v lekarni kupite Powersept S, 200 ml, kateri v kompletu ponuja tudi pribor za nanos pod nohtom,  hkrati pa je tekočine dovolj tudi za razkuževanje obutve in pribora.

Ponavljanje postopka
Postopek ponavljajte 2x dnevno, vsaj 30 dni, najbolje zjutraj in zvečer. Opazujte prizadeta mesta in po potrebi mesta, kjer se močno peni, ponovno poškropite. Powersept tudi dobro utrite v predele okoli nohta. V naslednjih tednih sledite postopku obnove nohta, Powersept pa preventivno nanašajte na prizadeta mesta še enkrat dnevno, dokler se popolnoma ne znebite glivic oziroma izpraznite stekleničke. V kolikor boste opazili, da se niste v celoti znebili glivic, saj se nahajajo že globoko pod nohtom ali pa imate še vedno močno zadebeljen ali razpokan noht, ponavljajte postopek, dokler se noht v celoti ne obnovi. Svetujemo pa vam tudi, da pri resnih primerih  Powersept Forte uporabljate skupaj v kombinaciji s Powersept S proti glivicam, 200 ml.

Pomembno: 
V primerih, ko gre za dolgotrajno prizadetost nohta in je noht že popolnoma črn ali pa je že pred časom nehal rasti, boste morali uporabljati Powersept tudi nekaj mesecev preden bo noht ponovno začel rasti.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

La Roche-Posay - Za boljše življenje občutljive kože. Zahvaljujoč več kot 1000 kliničnim študijam La Roche-Posay razpolaga z edinstvenim poznavanjem občutljive kože in nudi ustrezno nego za vsak tip občutljive kože. Kakovost življenja je postala osrednja tema sodobne dermatologije. Eden izmed ...